VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtaja Lauri Timgren haastattelussa

|Jussi Valsta

LauriTimgren VertaaEnsin.fi

Lauri Timgren on rahoitusalan ammattilainen

Oletko aina halunnut tietää kuka on VertaaEnsin.fi:n menestystarinan takana?

Haastattelimme VertaaEnsin.fi toimitusjohtajaa ja perustajaa Lauri Timgreniä. Lauri on rautainen rahoitusalan ammattilainen, joka lähti rohkeasti mukaan perustamaan Suomen menestyksekkäintä rahoitustuotteiden vertailusivustoa VertaaEnsin.fi:tä.

Kerro meille Lauri, miten päädyit VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtajaksi ja missä olit sitä ennen töissä?

Taustani on vahvasti rahoitusalalla ja erityisesti kuluttajien rahoituspalveluissa. Ennen tätä hommaa olin Santanderilla töissä melkein kymmenen vuotta ja sain nähdä kuluttajarahoitusta laidasta laitaan – hienoja vuosia joista jäi paljon taskuun! VertaaEnsin.fi:n päädyin perustamaan kun sain kiinnostavan puhelinsoiton Tanskasta. Käytiin ideasta muutamia keskusteluita ja tapaamisia juuri ennen kun jäin pitkälle lomalle. Sopimukset allekirjoitin Balilla ja aloitin hommat kun palasin kotiin!

Mitä olet oppinut nykyisessä työssäsi?

Keskeisin asia meidän toiminnassa on monimutkaisten hinnoittelu- ja tuoterakenteiden purkaminen muotoon, jonka asiakas ymmärtää – ja pystyy sitä kautta tekemään hyviä päätöksiä. Siitä olen oppinut paljon ja opittavaa vieläkin riittää. Tietysti myös yrityksen rakentaminen tyhjästä on ollut opettavaa ja antoisaa, palloja on ilmassa tuhoton määrä ja käsien pitää liikkua ripeään tahtiin.

Miksi VertaaEnsin.fi on olemassa ja miten VertaaEnsin.fi eroaa muista lainavertailusivustoista, joita on jo kymmeniä?

VertaaEnsin.fi on perustettu, koska muut vertailusivustot eivät ole kattavia, avoimia ja läpinäkyviä.

Moni muu ”vertailusivusto” on kasa lainaajien mainoksia — niistä ei ole kuluttajille yhtään apua päätösten teossa. Muut vertailusivustot näyttävät asiakkaalle ainoastaan omien kumppaneidensa tuotteet ja usein vieläpä virheellisillä hinnoilla. Kuluttajia siis johdetaan joko harhaan tai ainakaan koko markkinaa ja kaikkia vaihtoehtoja ei näytetä. Me uskomme siihen, että kaikkien tuotteiden näyttäminen ja 100 % objektiivinen ja puolueeton vertailu on voittava konsepti – tarjoamalla kuluttajille arvokkaan palvelun me voitamme myös. Vastaanotto onkin ollut erittäin positiivinen, me olemme jo nyt Suomen käytetyin lainojen ja luottokorttien vertailusivusto!

Sivusto vertailee myös pikavippejä, miksi? Kannustaako VertaaEnsin.fi kuluttajia pikavippien hakemiseen?

Me emme halua kannustaa ketään ottamaan lainaa, pikavipit mukaan lukien. Me kannustamme kuluttajia vertailemaan – jos lainalle on tarvetta, niin päätös kannattaa tehdä vertailun, ei ensimmäisen kohdalle sattuvan mainoksen perusteella! Pikavipit ovat vertailussa tietysti mukana, niissä jos missä kuluttajat todella hyötyvät vertailemisesta. Esimerkiksi 500 € lainassa, ero halvimman ja kalleimman lainan välillä puolen vuoden maksuajalla on 229 € – jos pystymme ohjaamaan kuluttajan valitsemaan edullisemman vaihtoehdon, on palvelumme mahdollistanut 229 €:n säästön. Se on mielestäni arvokasta.

Onko VertaaEnsin.fi vertailemassa tulevaisuudessa muutakin kuin lainoja ja luottokortteja?

Lainat ja luottokortit ovat vasta alkua. Halusimme aloittaa niistä, koska tuotteet ja prosessit ovat verrattain yksinkertaisia ja pystyimme melko nopeasti tuomaan näiden tuotteiden ostajille lisäarvoa. Jatkossa palvelu siis laajenee varmasti ja suunnitelmissa on palvelu, jossa kuluttajat voivat vertailla kaikkia oman talouden säännöllisiä kuluja. Esimerkiksi pankkiasiointi, vakuutukset, asuntolainat sekä puhelin- ja internetliittymät ovat palveluita, joiden vertailussa ja ostamisessa näen paljon kehitettävää.

Vertailetko itse hintoja? Minkä tuotteen hintavertailua kaipaisit eniten?

Kahden tuotteen lisäämistä meidän palveluun en malta odottaa käyttäjänäkään! Autovakuutusten vertailua ei jostain syystä vielä ole olemassa ja se on aika työläs prosessi ja jää helposti tekemättä vaikka mahdollisuus säästää rahaa on hyvä. Myös asuntolainan marginaalin kilpailuttaminen olisi mukava saada automatisoitua… Molemmat onneksi etenevät meillä ja pääsen niitä kohta itsekin käyttämään!

Viimeiseksi, onko sinulla terveisiä VertaaEnsin.fi blogin lukijoille?

On tietysti! Toivottavasti mahdollisimman moni lukija pitää blogia mielenkiintoisena ja löytää sieltä itselleen hyödyllistä tietoa. Blogin tarkoitus on toimia tiedonlähteenä ja apuna omaan talouteen liittyvissä asioissa!

Lauri on puhumassa 29.3 yrittäjien Venture Day -Tapahtumassa kasvuyrityksen rahoittamisesta.

Tutustu myös oman talouden asiantuntijoiden vinkkeihin Kukkaron Kuningatar Jenni Selosmaan ja Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmen haastatteluissa!

Jussi Valsta

Jussi Valsta

Jussi Valsta on VertaaEnsin.fi palvelun toimitusjohtaja. Jussi on työskennellyt rahoitus- ja konsultointialalla viimeiset 7 vuotta ja hän jakaa artikkeleissaan näkemyksiään talous- ja pankkipalveluiden digitalisaatiosta ja trendeistä, ja miten nämä vaikuttavat meidän jokaisen kuluttajan arkeen ja talouden suunnitteluun