Nämä sovellukset auttavat jakamaan laskut kaveriporukan kesken!

|Posted by | Kaikki artikkelit
Tags: , ,

Mobiilisovellukset laskujen jakamiseen

Näin kesällä on monella suunnitelmissa lomanvietto Suomessa tai ulkomailla kaveriporukan kesken. Matkafiilistä voi kuitenkin latistaa ja kaverisuhteita hiertää ruokaostosten, majoituskulujen sekä bensalaskujen jakaminen – kuka maksaa bensat, kuka maksaa ruoat ja kuka on velkaa kellekin? 

Raha-asiat on tärkeää hoitaa hyvin ja joukolla oikeudenmukaisesti. Jotakin kaveria saattaa jäädä harmittamaan, kun toinen ei muista maksaa omaa osuuttaan ruokakauppalaskusta, mutta toisaalta siitä ei halua kaveria muistuttaakaan, ettei vaikuta nipottajalta.

Onneksi nykypäivänä laskujen jakaminen on tehty entistä helpommaksi ja tarvetta vanhanaikaiselle ”merkitään paperille” –menetelmää ei tarvitse käyttää. Älypuhelinten yleistyessä on yhä helpompaa varmistaa, että laskut jaetaan kaikkien kesken tasan.

Lue myös muista arkea helpottavista mobiiliratkaisuista kuten PocoPaysta!

Listasimme muutamia sovelluksia, joiden avulla on helppo pysyä perillä reissun kuluista: kuka on velkaa kenellekin ja kuinka paljon.

1. Share-a-bill (iOs, Android, Windows Phone) – Perusversio ilmainen

Tämä sovellus on erinomainen esimerkiksi lomareissun tai syntymäpäiväjuhlien kulujen jakamista varten. Ensimmäisenä sovellukseen lisätään reissun tai tapahtuman nimi, jonka jälkeen voidaan alkaa merkitsemään reissun bensa-, ruoka- tai junalippukustannuksia.

Sovelluksessa on myös mahdollisuus jakaa esimerkiksi ravintolaillallisen kustannukset vain osan porukan kesken, mikäli kaikki eivät ole päässeet tai halunneet osallistua illalliselle.

Kun haluaa tietää, kuinka paljon kukakin on velkaa ja kenelle, voi velkatilanteen nähdä resolutions-välilehdellä. Laskelma on myös helppo lähettää kaikille osallistujille sähköpostitse.

Huono puoli sovelluksessa on se, että ilmaisversioon voi merkitä kerralla vain kaksi tapahtumaa sekä neljä kustannusta. Mikäli on tarve useammalle kustannukselle tai tapahtumalle, täytyy pulittaa 3,99 euroa sovelluksen rajoittamattomasta versiosta.

2. Splitwise (iOs, Android) – Ilmainen

Tämän sovelluksen paras puoli on sen ilmaisuus. Sen toimintaperiaate on samankaltainen kuten share-a-bill:ssä, mutta jotta maksajia voi lisätä laskuille, tulee heidät samantien kutsua käyttämään sovellusta.

3. Cost split (iOs) – Ilmainen

Tämä suomeksi toimiva sovellus on melko samanlainen kuin aiemmat kaksi sovellusta, mutta siinä piilee myös erikoinen ominaisuus, jota toisista sovelluksista ei löydy: sovelluksessa voit nimittäin lisätä itselleen ”suvaitsevaisuus”-summan.

Kun merkitset itsellesi esimerkiksi 3 euron suvaitsevaisuussumman, cost split ei merkkaa tätä alempia summia veloiksi eli esimerkiksi kaverille maksamasi 2 euron kahvikupillinen annetaan tällöin anteeksi. Plussana se, että velat on mahdollista kirjata eri valuutoilla

4. Mobilepay (iOs, Android, Windows Phone) – Ilmainen

Danske Bankin kehittämässä MobilePay-sovelluksessa on mahdollisuus tehdä rahansiirtoja helposti puhelimen välityksellä. Sovellus mahdollistaa helpon, pankista riippumattoman rahansiirron kaverien välillä. Sovelluksen kautta voi lähettää rahaa velkojen pois maksamiseen tai maksupyynnön esimerkiksi reissun kustannuksista. Sovelluksen kautta on helppo myös jakaa esimerkiksi ravintolalasku.

Elisa Lompakko tarjoaa myös palvelua, jossa viestillä voi lähettää rahaa mihin tahansa puhelinnumeroon valitsemalla vastaanottajan ja kirjoittamalla summan.

Rahan kanssa tarkkojen on hyvä myös kilpailuttaa esimerkiksi kulutusluotot ja luottokortit aina välillä. Voit tehdä vertailuja helposti sivuillamme:

Vertaa lainojen korkoja ilmaiseksi Me vertaamme, sinä säästät

Lähteet:

HS

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *