Lasketteluloman budjetointivinkit

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Matkustaminen, Vinkit

Lasketteluloma ja budjetti

Laskettelulomat niittävät mainetta astetta hintavampina loma-vaihtoehtoina. Kun matkaan tarvitaan lentojen ja majoitusten lisäksi hissiliput ja välineet, lumiset rinteet eivät välttämättä ole budjettimatkailijoiden ykkösvaihtoehto. Rinnepäivien ystävien ei kuitenkaan kannata lannistua, sillä oikein suunnittelemalla laskettelulomankin voi suorittaa mainettaan halvemmalla.

Suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin esimerkiksi matkavakuutuksen hankinnalla. Useista luottokorteista löytyy matkavakuutus, joten miksi maksaa ylimääräisestä toisella firmalla? Vertaile luottokorttien matkavakuutuksia kattavassa luottokorttivertailussamme ja säästä!

Yllätä itsesi uudella kohteella

Tuttu ja turvallinen laskettelukeskus ei aina olekaan se taloudellisesti kannattavin. Vaihtoehtoja kannattaa tutkia tarkkaan, ja yllättävät ja uudet rinteet mukautuvat osaksi lasketteluloman kokemusta. Jos mielit ulkomaille, harkitse Alppien sijasta Itä-Eurooppaa, missä hintataso on huomattavasti matalampi sekä hissilippujen että elämisen kustannusten suhteen. Jos aikatauluissasi löytyy joustoa, suunnittele laskettelureissu myös suosituimpien aikojen, eli uuden vuoden ja pääsiäisen, ulkopuolelle.

Laskettelukohteiden vertailua kannattaa harrastaa myös Suomessa. Ota huomioon paikan päälle pääsemisen kustannukset ja yritä varata matkasi mahdollisimman ajoissa. Aikaa ja istumalihaksia vaativa bussimatkailu säästää sievoisen summan lentomatkailuun verrattuna, kiitos Suomen markkinoille saapuneiden halpabussiyhtiöiden. Etukäteen varattuna pitkät matkat bussissa voivat tulla jopa halvemmiksi kuin oman auton käyttö bensamaksuineen.

Kontaktit käyttöön

Ehkä vanhat opiskelukaverisi tai etäisempi serkkusi asuu lähellä laskettelukeskusta? Tai ehkäpä tutustuit viime vuoden After Skissä mukavanoloisiin laskijoihin, ja vaihdoitte yhteystietoja? Tee lomastasi astetta sosiaalisempi ja pyydä majoitusta ystäviltä tai tutuilta. Laskettelun lomassa voitte vaihtaa kuulumisia ja luoda uusia yhteyksiä, eli kyseessä on kaikin puolin win-win situation.

Suunnittele etukäteen

Tärkeintä laskettelumatkan budjetoinnissa on huolellinen suunnittelu. Kun matkalla täytyy ottaa huomioon lentojen ja majoituksen lisäksi muun muassa hissiliput, välinevuokraus, matkat majoituksesta rinteeseen ja mahdolliset after skit, voi huolimaton budjetointi johtaa ikäviin yllätyksiin pankkitilillä. Keskity budjetoinnissa kokonaiskustannuksiin, niin huolellisella suunnittelulla ja vertailulla säästät pitkän pennin.

Tarkasta suunnittelusta huolimatta budjettiin on hyvä jättää pieni vara yllättäville menoille ja lomanautinnoille. Lomalla on kuitenkin tarkoitus pitää hauskaa ja ottaa rennosti, mikä on hyvä muistaa talouden suunnittelussakin.

Säästä paikan päällä

Kuten kaikessa budjettimatkailussa, säästäminen ei laskettelureissuillakaan ulotu vain lentoihin, majoitukseen ja hissilippuihin. Paikan päällä voi säästää monin tavoin: vaihda rinneravintolan kalliit lounaat omiin eväihin ja katso, pääsisitkö liikkumaan julkisilla kulkuneuvoilla vuokra-auton sijaan.

Matkavakuutus kuntoon

Lento peruttu, sukset poikki tai yllättävä mahatauti pilaa matkan? Rikkoutuneet välineet ja odottamattomat lääkärikulut voivat heittää budjetin päälaelleen, ellei niihin ole varautunut matkavakuutuksen muodossa. Älä kuitenkaan tyydy ensimmäiseen vastaan tulevaan vakuutukseen, sillä matkavakuutuksissakin voi säästää. Pahimmassa tapauksessa maksat jo kahdesta vakuutuksesta samaan aikaan, sillä useihin luottokortteihin kuuluu matkavakuutus sairauskulujen korvauksineen, peruutusturvineen ja matkatavaravakuutuksineen.

Laskijan kannattaa kiinnittää huomiota kortin valinnassa erityisesti matkavakuutuksen kattavuuteen. Esimerkiksi off-piste -seikkailut ja muut erityisemmat temput jäävät usein matkavakuutuksen ulkopuolelle, joten vakuutuksen kattavuus on syytä tarkistaa ennen rinteeseen lähtöä.

Luottokorttienkin matkavakuutuksissakin on eroja, joten nämäkin kannattaa vertailla huolella. Korvaukset ja kattavuudet vaihtelevat, mutta juuri laskettelijalle sopivan kortin ja vakuutuksen voi löytää helposti luottokorttivertailussamme.

Lähteet:
Lumipallo.fi hintavertailu

Lumipallo.fi matkavinkit

Iltalehti

ET