Lainanhakija, älä tee näitä virheitä!

|Posted by | Kaikki artikkelit, Lainat, Vinkit
Tags: , ,

lainanhakija

Lainan hakeminen voi tuntua monimutkaiselta ja hitaaltakin prosessilta, varsinkin jos lainaa toivoo saavansa nopeasti. Moni lainanhakija sortuu malttamattomuuttaan hakuprosessissa virheisiin, joista ei ole ainakaan apua lainan saamisessa, vaan päinvastoin ne voivat jopa haitata lainan saamista. Kokosimme yhteen tyypillisimmät virheet, mihin lainanhakijat sortuvat.

Älä lähetä montaa hakemusta samalle lainantarjoajalle

Odottavan aika on tunnetusti pitkä, ja jos lainahakemukseen ei saa vastausta nopeasti, saattaa tuntua hyvältä idealta lähettää uusi hakemus samalle lainantarjoajalle ikään kuin muistutukseksi. Tätä ei kuitenkaan kannata tehdä; jos lainanhakijalla on jo avoin lainahakemus lainantarjoajan käsittelyssä, uusi hakemus hylätään automaattisesti ilman käsittelyä. Uuden hakemuksen lähettämisestä ei siis ole mitään hyötyä ja sillä hukkaa vain omaa aikaansa.

Jos tietty lainantarjoaja on aiemmin hylännyt lainahakemuksesi, ei uuden hakemuksen lähettäminen muuta lainapäätöstä, ellei rahatilanteessasi ole tapahtunut suuria muutoksia edellisen hakemuksen jättämisen jälkeen. Muuttunut rahatilanne voi tarkoittaa esimerkiksi suurta palkankorotusta töissä tai avoinna olleiden velkojen maksua.

Uuden lainahakemuksen lähettäminen pienemmällä lainasummalla ei myöskään auta, jos olet saanut hylkäävän päätöksen lainahakemukseesi aiemmin. Jos haet lainaa esimerkiksi 5 000 euroa, mutta lainantarjoaja voi myöntää sinulle lainaa vain 2 500 euroa, lähettävät he sinulle tarjouksen tälle lainasummalle vastauksena 5 000 euron lainahakemukseesi. Jos lainantarjoaja ei tee lainatarjousta pienemmälle lainasummalle, et voi saada lainaa kyseiseltä lainantarjoajalta.

Hakemuksessa ei kannata huijata

Lainahakemuksen tiedot tulee täyttää huolellisesti ja totuudenmukaisesti. Jos lähetät samalle lainantarjoajalle useita hakemuksia, ja tiedot tuloista ja menoista vaihtelevat eri hakemusten välillä, saatetaan hakemuksiasi alkaa pitää huijauksina.

Kun lainahakemuksessa kysytään lainanhakijan elinkustannusten suuruutta, kannattaa muistaa, että kysymyksellä tarkoitetaan vain lainanhakijan osuutta menoista, eikä koko kotitalouden menoja. Jos siis esimerkiksi haet lainaa yksin ja maksat puolisosi kanssa talouden menot puoliksi, tarvitsee lainahakemuksessa ilmoittaa vain oma osuutesi kotitalouden menoista. Jos haet lainaa yhdessä puolisosi kanssa, tulee kummankin osapuolen menot luonnollisesti ilmoittaa hakemuksessa.

On myös hyvä muistaa, että lainantarjoaja ei kysy lainanhakijan tuloista ja menoista ilkeyttään, vaan voidakseen luotettavasti arvioida lainanhakijan maksukyvyn. Hylkäävä lainapäätös on siis varsin todennäköisesti merkki, että sinulla ei ole edellytyksiä maksaa hakemaasi lainasummaa takaisin ongelmitta.

Muista myös vertailla

Kun noudattaa yllä olevia ohjeita, pääsee lainanhaussa jo pitkälle. Lisäksi on kuitenkin yksi yleinen virhe, minkä suomalaiset yhä lainanhaussa tekevät: lainoja ei nimittäin muisteta vertailla. Vertailu on kuitenkin helppoa ja nopeaa, ja vertailemalla lainoja voi kokonaiskustannuksissa säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *