Aiotko hakea lainaa ulkomailta? Lue tämä ensin!

|Posted by | Kaikki artikkelit, Lainat
Tags: , , ,

Lainaa ulkomailta

Etkö saa lainaa suomalaisilta pankeilta? Tuleekolainahakemuksesi aina hylättynä takaisin? Älä huoli, sillä et ole yksin. Monet suomalaiset kamppailevat lainanhaun kanssa, ja päätyvät lopulta etsimään lainaa ulkomailta. Seuraavaksi kerromme miten hakea lainaa ulkomailta ja mitä lainanhaussa kannattaa ottaa huomioon.

Suomessa toimii useita vakuudettomien kulutusluottojen kanssa toimivia ulkomaisia rahoituslaitoksia. Näiden tarjoamat lainatuotteet, ja niiden todellinen vuosikorko voi olla hyvinkin houkutteleva vaihtoehto.

Tiesitkö, että ilmaisessa lainavertailussamme voit kilpailuttaa lainasi yli 60 lainantarjoajalla ja löytää ne lainat, jotka ovat sinun saatavillasi:

Ole varuillasi etsiessäsi lainaa ulkomailta

Pidä varasi, jos etsit lainaa ulkomailta. Netissä nimittäin pyörii monenmoista huijaria, joiden kohteena ovat sinä ja kallisarvoiset rahasi. Varsinkin epätoivoisia, akuutissa rahan tarpeessa olevia ihmisiä on huomattavasti helpompi höynäyttää. Viime kädessä on syytä luottaa itseensä ja omaan vaistoonsa.

Ei esimerkiksi kannata uskoa kaikenkarvaisiin henkilörahoittajiin, jotka lupaavat myöntää lainaa arvokkaita henkilötietojasi vastaan. Vaikka heidän kohteenaan eivät olisikaan suoraan rahasi, he voivat yrittää varastaa henkilöllisyytesi näiden tietojen avulla, ja ennen kuin huomaatkaan, niin pankkitilisi rahat voivat olla tipotiessään.

Älä myöskään luota lainantarjoajiin, jotka vaativat sinulta jonkinlaista ennakkomaksua lainan myöntämiseksi. Varsinkin jos kyseessä on jokin netistä löydetty henkilörahoittaja. Asia on nimittäin niin, luotettavat lainanantajat vähentävät kaikki omat lainakulunsa asiakkaan lainasummasta, jolloin asiakkaan ei pitäisi maksaa mitään itse luotosta. Voit siis olla varma, että ennakkoon maksamasi lainakulut löytyvät ennen pitkää kankkulan kaivosta.

Ole lisäksi varuillasi sellaisten ulkomaisten rahoittajien kanssa, jotka ovat olleet toiminnassa vain vähän aikaa, esimerkiksi alle vuoden. Et nimittäin tiedä, kuinka hyvin tällaisilla lainantarjoajilla taloudellisesti menee. Voi nimittäin hyvinkin pian käydä niin, että nuori yritys jolta olet lainannut löytyy konkurssipesän perukoilta. Toisaalta voi olla myös vaikeampi saada apua tällaiseen tapaukseen, koska vasta hiljattain perustettu yritys voi helpommin kadota kuin tuhka tuuleen.

Ulkomaisten lainantarjoajien sivuliikkeet Suomessa

Joillakin ulkomaisilla rahoituslaitoksilla on sivuliikkeet Suomessa. Jaottelimme nämä ulkomaisten rahoituslaitosten sivuliikkeet maittain.

Ruotsalaiset lainantarjoajat

Norjalaiset lainantarjoajat

Virolaiset lainantarjoajat

Tanskalaiset lainantarjoajat

Vertaile lainoja! Löydä sopiva laina ulkomailta!

Voinko saada lainaa ulkomailta ilman luottotietoja?

Lähtökohtaisesti ulkomaisilla pankeilla on samansuuntaiset vaatimukset kuin suomalaisilla, mikä tarkoittaa sitä, että lainan saaminen ulkomailta on yhtä vaikeaa kuin Suomestakin, jos omat luottotiedot eivät ole kunnossa. Tämän vuoksi on syytä ymmärtää yleiset lainaehdot sekä useimmin esiintyvät syyt lainahakemuksen hylkäämiseen. Näihin pureudumme seuraavaksi.

3 yleisintä lainan saamisen ehtoa

Yleisimmät lainan myöntämisen ehdot keskittyvät yleensä hakijan tuloihin, ikään sekä maassa asumiseen. Aloitetaan siis tuloista: ensinnäkin pankit yleensä vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja. He eivät kuitenkaan määrittele tiettyä tulorajaa luoton myöntämiselle, vaan he enemmänkin kiinnittävät huomiota lainan kokoon suhteessa tuloihin. Nyrkkisääntönä lainan maksu saisi maksimissaan viedä 30 – 40 % kuukausittaista bruttotuloista.

Toiseksi, kaikilla pankeilla ja rahoituslaitoksilla on jonkinlaiset ikärajat lainojen myöntämiselle. Lainan alaikäraja on lähes aina vähintään 18 vuotta, niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja korkeimmat mahdolliset alaikärajat liikkuvat 25 vuoden paikkeilla. Lainojen yläikärajat vaihtelevat puolestaan 65 vuodesta 75 vuoteen.

Kolmanneksi, Suomessa toimivat pankit tai rahoituslaitokset yleisesti vaativat vakituista asumista maassa lainan myöntämiseksi. Luotonhakijan täytyy yleensä asua maassa vähintään 36 kuukautta ja omistaa suomalainen pankkitili, jotta tämä ehto täyttyy. Toisaalta, joissakin tilanteissa pelkkä Suomen kansalaisuuskin voi riittää. Jos siis olet hiljattain muuttanut Suomesta ulkomaille etkä saa sieltä haettuna lainaa, voi tämä olla ongelman syynä.

Yleisimmät syyt lainahakemuksen hylkäämiseen

  1. Liian suuren lainan hakeminen
  2. Pienet tai epäsäännölliset tulot
  3. Maksuhäiriömerkintä
  4. Lainantarjoajan omat tiedot (aikaisempi maksuhistoria)

Näin parannat mahdollisuuksiasi lainan saantiin

Jos vakuudettoman lainan saaminen on hankalaa, tai vaikuttaa epätodennäköiseltä, voit kokeilla myös vakuudellisen lainan hakemista. Pankki saattaa myöntää vakuudellista lainaa helpommin, koska se on sille vähemmän riskiä kantava vaihtoehto. Vakuutena voi toimia esimerkiksi auto tai asunto, ja lainantakaajana voi toimi myös henkilö. Kannattaakin tiedustella mahdollista vakuudellista lainaa omasta pankista, joka voi olla halukkaampi lainan myöntäjä kuin esimerkiksi joku toinen entisestään tuntematon lainantarjoaja.

Kaikilta ei välttämättä löydy vakuuksia tai takaajia vakuudellisen lainan hakemiseksi. Mutta ei huolta, sillä hätä ei aina ole tämän näköinen. Jos yrität saada järjestelylainaa useamman lainan yhdistämistä varten, voit myös koittaa hakea Takuusäätiön lainantakausta. Takuusäätiö nimittäin haluaa auttaa ihmisiä, joilla on vaikeuksia selvitä veloistaan, tai joilla on jo valmiiksi maksuhäiriömerkintä vaikeuttamassa lainansaantia. Lainantakauksen voi saada jopa sellaisessa tilanteessa, jossa omat velkasi olisivat perinnässä tai ulosotossa!

Kolmantena vaihtoehtona on yrittää hakea lainaa puolison kautta tai puolison kanssa rinnakkaishakijana. Lainan hakeminen rinnakkaishakijana voi olla helpompaa siitä syystä, että pankilla on korkeampi todennäköisyys saada lainaamansa rahat takaisin, koska lainasta vastaa kaksi ihmistä yhden sijaan. Rinnakkaishakijan lainaehdot ovat yleensä samat kuin päähakijallakin, eli täytyy olla esimerkiksi ikä, tulot ja Suomessa asuminen kunnossa. Usein rinnakkaishakijan toimii oma puoliso tai perheenjäsen, mutta se ei välttämättä tarkoita sitä, etteikö esimerkiksi hyvä kaverikin voisi toimia hakijana. Kannattaakin pankilta rinnakkaishakijan vaatimukset.

Kannattaa kokeilla lainojen vertailua ilmaisessa ja puolueettomassa lainavertailussamme:

Kokeile lainavertailua! Löydä sinulle sopivin laina!