Lainaa ilman nostokuluja – mistä sitä saa?

|Posted by | Kaikki artikkelit, Lainat
Tags: , , ,

Lainaa ilman nostokulujaMistä ihmeestä lainaa saa ilman nostokuluja? Usein lainoihin liittyy kaikenlaisia ylimääräisiä kustannuksia, jotka vaikeuttavat omassa budjetissa pysymistä.

Tyypillisimpiä kustannuksia ovat nimelliskoron lisäksi kuukausittainen tilinhoitomaksu sekä nosto- tai aloituskulu. Yhteensä nämä kaikki kulut muodostavat todellisen vuosikoron. Tarkista kaikkien lainojen hinnat vertailussamme:

Lainantarjoajat saattavat usein mainostaa, ettei heidän lainaansa sisälly jotain tiettyä edellämainituista kustannustyypeistä. Kuitenkaan kustannuksen virallisella nimellä ei ole väliä, vaan sen euromääräisellä summalla ja suhteellisella osuudella lainasummasta.

Mistä lainaa ilman nostokuluja?

Useat joustoluottoa tarjoavat lainantarjoajat antavat ensimmäisen noston kuluitta. Tällaisia tarjoajia ovat esimerkiksi

Kannattaa olla tarkkana, sillä ensimmäisen noston jälkeisistä nostoista veloitetaan nostokulu.

Ensimmäisen noston tarjoaminen ilman kuluja onkin usein lainantarjoajille sisäänheittotuote, ja asiakkaan saamisen jälkeen tarkoituksena on tietysti, että seuraavan kerran lainasta maksettaisiin. Niinpä nostokulun puuttuminen lasketaan luultavasti markkinointikuluksi. Kuluttajan kannattaa pitää mielessä, että lainasta laskutetaan myös muita kustannuksia.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös vuosimaksuton luottokortti on samankaltainen ellei jopa parempi vaihtoehto rahantarpeeseen kuin laina, jossa ei ole avausmaksua.

Usein myös luottokortin korko on huokeampi, ja ostoille saa korotonta maksuaikaa keskimäärin 30 päivää. Yksi tällainen vuosimaksuton luottokortti on Bank Norwegian luottokortti. Kortista veloitetaan siis nimelliskorko. Voit verrata korttia muihin luottokortteihin vertailussamme:

Lainantarjoajien muut ensilainatarjoukset uusille asiakkaille

Seuraaville tarjouksille yhteistä on, että ne ovat asiakkaan käytössä vain, jos ei ole koskaan ottanut lainaa kyseiseltä tarjoajalta. Muussa tapauksessa todellinen vuosikorko nousee usein todella suureksi.

  • Ege.fi koroton ja kuluton 200 € laina uusille asiakkaille. Tarjouksella on kuitenkin tarkat maksuajat, eivätkä seuraavat lainanostot ole todellakaan kuluttomia.
  • Credit24 ja tai sen omistamat Helppolaina.fi tai Nopsaluotto.fi uuden asiakkaan ensilaina on kuluton 1 kk ajan, jonka jälkeen todellinen vuosikorko vaihtelee välillä 49-158 %. Jos on käyttänyt mitään Credit 24:n tuotetta tai brändiä, ei asiakasta lasketa uudeksi.
  • Vivus kuluton ensilaina 61 päivän maksuajalla. Koko potti on kuitenkin maksettava kokonaan takaisin juuri tiettynä päivänä, mikä voi olla hankalaa jos on rahaa lainannut. Todellinen vuosikorko on jopa satoja prosentteja.
  • Risicum 300 € asti koroton ja kuluton 30 päivää, mutta minimi laina-aika on 3 kk, joten korkoa joutuu maksamaan parilta kuukaudelta, eli sama asia kuin luottokortti. Luottokortissa korottoman maksuajan etu on kuitenkin käytettävissä aina.

Toisaalta raha-asiansa hyvin suunnitteleva, ovela lainakettu voi alkaa markkinoiden jokaisen uuden asiakkaan lainaedun tarjoavan lainantarjoajan asiakkaaksi, kunhan maksaa rahat takaisin ajoissa ja vaihtaa lainantarjoajaa joka kerta.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että yritykset pyrkivät näillä erikoistarjouksilla saamaan vakioasiakkaita ja pitää se mielessä, jos tekee mieli ottaa uudestaan lainaa samalta tarjoajalta.

Uuden lainahakemuksen tekeminen ja tarjoajan löytäminen voi olla hidas prosessi, ja lainantarjoajat hyödyntävät sitä, että lainanhakija ei välttämättä jaksa nähdä tätä vaivaa.

Lainavertailumme näyttää Suomen lainamarkkinan koko tarjonnan, sillä usein korottomaksi ja kuluttomiksi luvatut lainat tulevat kalliiksi. Lainan kokonaishinta ja todellinen vuosikorko on kuitenkin se kriteeri, millä määrittää paras laina nostokulun sijaan.

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *