Lainaa ilman liitteitä – miten sitä saa?

|Posted by | Kaikki artikkelit, Lainat
Tags: , , ,

Lainaa ilman liitteitäJotkut lainantarjoajat haluavat tarkistaa lainanhakijan luottotiedot ja maksukyvyn itse, johon vaaditaan liitteitä. Tarkoitus on siis hyvä, mutta prosessista on tullut vaivaannuttava asiakkaan näkökulmasta. Olisihan se kaikin puolin mukavampaa hakea lainaa ilman liitteitä.

Lainan liitteet ovat ärräpäitä aiheuttava maanvaiva. On kuitenkin mahdollista välttyä rasittavalta paperityöltä ja pistää kapula byrokratian rattaisiin hakemalla lainaa netissä. Ennen hakemista kannattaa vertailla lainojen korot:

Kuitenkin jotkut netissä toimivat lainantarjoajat vaativat liitteitä. Mistä sitten erottaa, mitkä lainantarjoajat vaativat liitteitä lainahakemukseen? Lainamarkkinoilla ei nimittäin ole kovin montaa toimijaa, jotka eivät liitteitä vaatisi.

Mitkä pankit myöntävät tällä hetkellä lainaa ilman liitteitä?

Käytännössä pankit tarkistavat joka kerta jollakin tapaa, ovatko lainahakemuksessa annetut tiedot oikeita. Tämän voi tarkistaa manuaalisesti joko palkkakuiteista tai verotodistuksista. Tarkistus onnistuu myös automaattisesti erilaisista tietokannoista, kuten Instantorista ja Suomen asiakastiedosta.

Esimerkkejä lainoista ilman liitteitä:

  • Saldo.com tarkistaa luottotietosi Suomen Asiakastiedon rekisteristä, jos annat suostumuksen.
  • Risicum käyttää Instantor-palvelua, jolloin liitteitä ei tarvita. Jos ei halua antaa Instantorilla pääsyä tietoihin, joutuu lisäämään liitteet lainaan.
  • Credigo

Käytännössä Instantor pystyy tarkistamaan pankkitililtä, kuinka paljon tuloja tilille tulee ja onko laskut maksettu ajallaan. Esimerkiksi uhkapelisivustot ja muut lainantarjoajaa epäilyttävät tahot näkyvät tilitiedoista.

Perinteiset kivijalkapankit vaativat usein asiakkuuden lainan myöntämikseksi, ja asiakkuuden vaihtaminen pankista toiseen on sen verran työläs prosessi, että siinä täytyy jo tehdä muutakin kuin liitteiden toimittaminen.

Lainantarjoajien korot kuitenkin vaihtelevat huikeasti, joten kannattaa aina verrata ne keskenään vertailussamme. Voit siten tietää, minkä lainan saisit edullisimmin – laitoit mukaan liitteitä tai et. Joka tapauksessa lainantarjoajat haluavat tietää, ettei lainahakemuksessa ole vääriä tietoja.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *