Miten lisätä oma kuva-aihe luottokorttiin?

|Posted by Anleena Haustola | Kaikki artikkelit, Luottokortit
Tags: aktia, luottokortti, nordea, Oma kuva, OP, vertailu, vinkit

Oma kuva korttiinOma kuva korttiin?

Onko lompakossasi varsinainen viidakko erilaisia kortteja? Yksi tapa selvitellä lompakkoaan on hankkiutua eroon kaikista korteista ja erakoitua metsämökille. Jos tämä vaihtoehto ei houkuta, voit hankkia pankki- tai luottokorttiin oman kuva-aiheen. Näin korttisi erottuu muiden joukosta, eikä kaikki aika kassalla kulu oikeaa korttia etsiessä.

Monella pankilla voit valita korttiin ikioman kuvan, joten esimerkiksi Rekku-koiran veikein virnistys tai toissasyksyisen Kreetan loman ikimuistoisin hetki voi kulkea aina mukanasi. Tutustu siis kanssamme tarkemmin siihen, miten kuvallinen pankkikortti hankitaan. 

Lue lisää: Millaisia mobiililompakoita pankit tarjoavat?

Millainen kuva käy luottokorttiin?

Ohjeet kuviin vaihtelevat pankeittain, joten varmista aina omasta pankistasi tarkka ohjeistus ennen kuvan lähettämistä. Selvitä ainakin kuvan koko ja kuvatiedoston muoto (useimmiten JPG tai PNG). Pankkikortti omalla kuvalla tilataan useimmiten kätevästi netistä.

Lue myös uudesta pankista, joka toimii kokonaan netissä ja sovelluksissa: N26

Vaikka kuvaohjeistukset ovat pankkikohtaisia, on kuitenkin joitakin yleisiä sääntöjä, joita noudattamalla saa melko varmasti haluamansa kuvan korttiinsa.

  • Varmista tekijänoikeudet. Mikä tahansa netistä googletettu kuva ei käy, vaan sinulla täytyy olla oikeus käyttää kuvaa. Kuva voi olla itse ottamasi, tai voit ladata tekijänoikeusvapaita kuvia esimerkiksi kuvapankeista.
  • Kuvan tulee olla hyvän maun mukainen. Mieti, millaista luottokorttia itse kehtaisit käyttää julkisella paikalla.
  • Kuvassa ei saa olla arkaluonteisia tietoja, kuten koodeja, numeroita tai kirjaimia

Seuraavaksi esittelemme muutaman luottokortin, joihin saa oman kuva-aiheen. Selvitimme myös hinnat oman kuvan lisäämiselle.

OP

OP:lla ei ole tarjolla ns. ”peruskorttia” vaan asiakkaan tulee aina itse valita korttiinsa tuleva kuva kuvagalleriasta.

Kuosin vaihtaminen on maksutonta vanhentuvaa korttia uusittaessa sekä K-Plussa-ominaisuuden lisäämisen yhteydessä.

Lue myös OP:n esittely!

Aktia

Aktialla on mahdollista saada oma kuva-aihe kaikkiin Visa-kortteihin. Voit valita kuvan heidän kuvagalleriastaan eli käyttää vakiokuvapohjaa, jolloin kuva-aihe ei kustanna mitään. Voit myös käyttää itse ottamaasi kuvaa, mutta tällöin oma kuva luottokortissa kustantaa 10 euroa per kuva.

Aktia pidättää itsellään oikeuden hylätä kuvan, jonka olet itse ottanut.

Aktia Visa Gold Credit/Debit

Aktia Visa Gold Credit/Debit -pankkikortti omalla kuvalla maksaa 10 euroa. Kuvagalleriasta valittu kuva on maksuton.

Nordea

Nordealla on mahdollista tuunata monia kortteja niin sanotun MyMoneyn avulla. Kuvalliseen luottokorttiin voi valita kuosin kuvagalleriasta, mutta myös oman kuvan lataaminen onnistuu.

Voit myös hankkia Puhdas Itämeri- tai Naisten Pankki -aiheisen kuvan korttiisi. Kuvan ottamalla tuet John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita tai Kirkon Ulkomaanavun säätiön Naisten Pankki -rahaston toimintaa.

Nordea Credit

Nordea Credit -luottokortti omalla kuvalla kustantaa 12 euroa.

Nordea Gold

Nordea Gold -kuvallinen luottokortti maksaa niin ikään 12 euroa.

Ålandsbanken

Ålandsbankenissa pankkikortin kuvalla voi saada kirjautumalla nettipankkiin ja tekemällä korttihakemuksen MasterCardiin. Hakemuksessa voit valita haluamasi kuva-aiheen joko kuvagalleriasta tai lisäämällä liitteeksi oman kuvan.

Ålandsbanken MasterCard-yhdistelmäkortti tai MasterCard Private Banking Gold

  • MasterCard-luottokortti omalla kuvalla: 55 euroa / vuosi.
  • Huomaa, että kyseessä ei ole niin sanottu kertahinta, vaan joudut maksamaan kuvallisesta luottokortistasi joka vuosi 10 euroa, sillä Yhdistelmäkortin hinta ilman omaa kuvaa on 45 euroa vuodessa.
  • Rinnakkaiskortti luottokortteihin omalla kuvalla kustantaa 28 euroa / vuosi.
  • Huomaa, että myös rinnakkaiskortissa joudut maksamaan omasta kuvasta joka vuosi korkeamman vuosimaksun muodossa, sillä rinnakkaiskortti ilman omaa kuvaa kustantaa 18 euroa / vuosi.

Millaisia ominaisuuksia sinä arvostat luottokortissa oman kuvan lisäksi? Alhaista hintaa, hyvää matkavakuutusta vai ehkä osto- ja tuoteturvaa? Voit vertailla luottokorttien ominaisuuksia näppärästi luottokorttivertailussamme: