Kuinka paljon saan veronpalautuksia?

|Otto Laitinen
mies miettii veronpalautuksien määrää


Kuinka paljon niitä veronpalautuksia minulle maksetaankaan? Nyt et tarvitse enää norsun muistia. Marraskuussa 2018 Verohallinto julkisti sähköisen asiointipalvelun nimeltä OmaVero.

OmaVeron kautta voit selvittää sinulle maksettavan veronpalautusten tai jäännösveron, eli mätkyjen, summan nopeasti ja vaivattomasti. Kiitos digitalisoituminen.

Tunnistaudu asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Kun olet tunnistautunut, veronpalautusten määrä näkyy välittömästi sivulla.

Veronpalautusten päivämäärä

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2018 tiistaina 11. joulukuuta. Veronpalautusten päivämäärä muuttuu kuitenkin ensi vuonna. Vuodesta 2019 lähtien veronpalautukset maksetaan elokuussa.

Black Friday, Cyber Monday ja muut ennen joulua olevat suuret alennukset ovat yleistyneet Suomessa lähivuosina. Veronpalautusten päivämäärä voi tuntua hieman nurinkuriselta vielä tänä vuonna.

Onko sinulla tarve jollekin suuremmalle hankinnalle, tuote on alennuksessa tulevana viikonloppuna ja olet saamassa hyvän summan veronpalautuksia tänä vuonna? Tällöin lainarahoituksella hankinnan tekeminen voi olla laskennallisesti fiksua. Ole kuitenkin suunnitelmallinen ja kilpailuta kaikki lainantarjoajat.

Lainavertailuun

Mitä muuta OmaVerossa voi tehdä

OmaVero-palvelussa voit tilata verokortin tai hakea ennakkoveroa. Voit myös tehdä yrityksen tai yksityishenkilön veroilmoituksen.

Jos olet unohtanut ilmoittaa tilinumeron verottajalle, voit myös ilmoittaa tämän näppärästi kyseisessä asiointipalvelussa. Jos et ole varma onko tieto mennyt verottajalle asti, mene välittömästi tarkistamaan asia. Tilinumeroa ei voi ilmoittaa puhelimitse.

Jos tilinumero ei ole löytänyt verottajalle asti, voit joutua maksumieheksi, sillä Verohallinto maksaa veronpalautukset Osuuspankin maksuosoituksena, eli rahalähetyksenä. Maksuosoitus on maksullinen palvelu ja se maksetaan 19.12.2018 lähtien.

Verohallinto myös kertoo, että lähivuosina OmaVero palvelussa voi ilmoittaa kiinteistöveroa, maksaa ja ilmoittaa varainsiirtoveroa ja toimittaa perukirjoja.

Mutta voisivatko veronpalautukset ja mätkyt poistua kokonaan?

Otto Laitinen

Otto Laitinen

Otto Laitinen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointivastaava. Otto on valmistunut Turun yliopistosta pääaineenaan mediatutkimus. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat fintech ja taloudellinen hyvinvointi. Otto kirjoittaa talousaiheista aktiivisesti eri julkaisualustoille, kuten Microsoft Network.