Kuinka nopeasti lainaa voi saada?

|Posted by | Kaikki artikkelit, Lainat, Vinkit
Tags: , , , ,

Kuinka nopeasti lainaa?

Joskus rahan tarve voi olla todella akuutti: Jotain yllättävää sattuu, eikä siihen ole ehtinyt tai voinut varautua. Tässä vaiheessa herää kysymys, kuinka nopeasti lainaa voi saada?

Jos sinulla on luottokortti, yllättävä rahan tarve ei ole useinkaan ongelma, sillä luottokortilla voit ostaa tuotteita tai palveluita luottorajasi sallimissa rajoissa, ja luottoraja on käytettävissäsi koko ajan.

Luottokorttia käytettäessä kannattaa pitää tarkasti silmällä kertyneen luoton määrää ja maksaa luottokorttilasku aina mahdollisimman pian pois. Näin välttyy mahdollisimman hyvin kustannuksilta.

Jos sinulla taas ei ole luottokorttia, voi pikaisen lainan saaminen olla hieman haastavampi pala purtavaksi. Kuinka nopeasti laina on mahdollista saada?

Eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä on eroja siinä, miten nopeasti tilisiirrot tapahtuvat. Usein lainanhaku netissä toimivilta rahoittajilta on nopeampaa kuin asioiminen perinteisten pankkien kanssa.

Verkkopalveluiden myötä lainaa voi kuitenkin hakea tätä nykyä vuorokauden jokaisena hetkenä, kun hakemuksen voi itse täyttää verkossa.

Vakuudettoman lainan voi saada tilille jo samana päivänä, mutta keskimäärin lainan saa tilille 0-2 päivän kuluessa, riippuen liitteistä.

Näin haet lainaa heti

Erilaiset verkossa tarjottavat lainat ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun lainan tarve on välitön. Hakuprosessi on suurimmaksi osaksi automatisoitu, jolloin käsittely nopeutuu huomattavasti.

Verkossa toimivat pankit tarjoavat myös usein ainoastaan vakuudettomia lainoja, mikä puolestaan myös nopeuttaa prosessia.

Yksi nopeaa luottoa tarjoavien luottoyrityksten myyntivalteista on nimenomaan nopeus. He lupaavat usein rahat tilillesi jopa 15 minuutissa. Tällöin kaiken on kuitenkin osuttava nappiin:

  • Haet lainaa netissä.
  • Hakemuksesi täyttää kaikki vaatimukset, eikä esimerkiksi lisäliitteitä tarvita.
  • Instantor tarkastaa pankkitilisi tapahtumat.
  • Haet lainaa yrityksen lainankäsittelytunteina.
  • Sinulla on käytössäsi pankki, jonka kanssa luotonantajalla on sopimus.

15 minuutin lupaus rahoista tilillesi ei siis toteudu joka kerta. Kannattaakin varautua siihen, että vaikka liitteitäkään ei tarvitsisi toimittaa, voi kulua useampi pankkipäivä ennen kuin rahat ovat tililläsi ja käytössäsi.

Pankkien kulutusluotot nopeasti

Perinteisten pankkien lainojen tilisiirron nopeus vaihtelee paitsi pankista myös haetusta lainatyypistä. Nopeuteen vaikuttaa erityisesti se, vaatiiko lainahakemus käyntiä konttorilla vai voiko asian hoitaa verkon kautta.

Monen pankin asiakkaiden, vakuudellisten lainojen ja suurempien lainasummien hakijoiden kannattaa varautua siihen, että käynti pankin konttorissa on välttämätön.

Jos olet hakemassa käyttöluottoa tai kulutusluottoa pankista, jonka asiakas jo olet, voit saada lainan hyvin nopeasti. Esimerkiksi Nordean joustoluotosta on mahdollista saada myönteinen lainapäätös heti lainaa hakiessa. Jos olet saanut myönteisen lainapäätöksen, saat rahasi heti tilillesi arkipäivisin kello 7–22:30 välisenä aikana.

Samoin on esimerkiksi Handelsbankenin Tosikätevä-lainassa, jota voit hakea verkkopankkitunnuksillasi. Jos olet ollut Handelsbankenin asiakkaana vähintään 6 kuukautta ja Handelsbankenin tilillesi tulee palkkasi tai eläkkeesi, saat luottopäätöksen yhden pankkipäivän kuluessa. Yhden pankkipäivän kuluessa sinulle luvataan myös rahat tilillesi, jos luottopäätös on ollut myönteinen.

Tutut pankit eivät kuitenkaan aina ole niitä edullisimpia valintoja. Siksi kannattaakin tutustua Suomen laajaan lainamarkkinaan. Vaikka rahan tarve olisi akuutti, kannattaa malttaa sen verran, että vertailee usean luotettavan yhteistyökumppanimme luottotarjouksia kätevästi yhdellä kertaa ja hakea kulutusluottoa ilmaisen vertailupalvelun kautta.

Vertaile lainassa hintoja, älä nopeutta

Vaikka joskus rahan tarve voi olla polttava, älä silti ryntää suin päin ottamaan nopeinta lainatarjousta –  se kun ei välttämättä suinkaan ole paras. Ota myös huomioon se, että vaikka lainaa voi hakea vuorokauden ympäri, mutta lainaa myönnetään vain tiettyinä aukioloaikoina.

Se, kuinka nopeasti lainaa voi saada, riippuu siis myös vuorokaudenajasta.

Älä myöskään tyydy suoraan oman pankkisi kulutusluottoon, vaan vertaile rohkeasti eri luotonantajien tarjouksia. Voit hyvinkin saada lainasi huomattavasti edullisemmin, jos maltat käyttää vertailuun hetken.

Ilmainen ja nopea lainavertailumme paljastaa sinulle nopeasti lainojen todellisten vuosikorkojen ja nimellisten korkojen lisäksi niiden todelliset kustannukset.

Kuinka maksaa laina nopeasti?

Jokaisen lainanottajan tulee olla selvillä siitä, että laina tulee maksaa aina takaisin korkojen ja kulujen kanssa. Joskus laina on mukana taloudessa vuosikausia, jolloin sen takaisin maksaminen kannattaa suunnitella erittäin tarkkaan.

Lainasopimus pitäisikin allekirjoittaa vasta sitten, kun takaisinmaksusuunnitelma on kristallinkirkas. Mitä pidempään laina on, sitä kalliimmaksi se tulee.

Tiukan budjetin tekeminen on tärkeää, ja lainan maksaminen ja kuukausittaiset lyhennykset pitäisikin aina asettaa ensisijaisiksi. Ota budjetissa huomioon kaikki laskut, myös lainan lyhennys.

Laita kaikki ylimääräiset rahat pääsääntöisesti lainan lyhentämiseen. Jos taloudessa on useampia lainoja, kannattaa niistä pienimmät harkita lainojen yhdistämistä. Etenkin jos jokin laina on ehdoiltaan selvästi kalliimpi kuin toiset, kannattaa ehdottomasti miettiä tätä vaihtoehtoa – näin säästät luultavasti sekä kuluissa että koroissa.

Lainalle voi myös aina neuvotella uudet lainaehdot: jos esimerkiksi taloudellinen tilanne muuttuu, kannattaa olla yhteydessä lainanantajaan ja sopia uusista lainaehdoista.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *