Kotimaan matkavakuutus luottokortilla? Onnistuu!

|Ilona Suviranta

kotimaan-matkavakuutus-luottokortilla

Matkustaessa voi aina sattua ja tapahtua, olipa matkalla sitten kaukomailla tai Suomen rajojen sisäpuolella. Vakuutusyhtiöt eivät myy erikseen kotimaan matkoille matkavakuutuksia, vaan ulkomaanmatkavakuutuksen voi laittaa kattamaan myös kotimaan matkat, lisämaksua vastaan tietenkin.

Monen luottokortin matkavakuutus on voimassa myös Suomessa, ja näin ollen esimerkiksi reissussa rikkoutuneista tavaroista voi hakea korvausta luottokortin matkavakuutuksen kautta! Usein vakuutus kattaa kortin omistajan lisäksi myös mukana matkustavat perheenjäsenet. Joko sinulla on kotimaan matkavakuutuksen sisältävä luottokortti?

Mihin luottokortteihin sisältyy kotimaan matkavakuutus?

 

Kotimaan matkavakuutus luottokorteissa
Luottokortti ja vuosimaksuEhdotKattavauusMatkan peruuntuminen, max. korvausSairauskulukorvaus, max.Matkatavarakorvaus, max.
Aktia Mastercard Gold (0 €),
Aktia Visa Gold (48 €)
Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortillaUlkomaat ja kotimaa5 000 €200 000 €1 000 €, omavastuu 150 €
Aktia World Elite Mastercard (240 €),
Aktia Visa Platinum (240 €)
Voimassa kaikilla matkoillaUlkomaat ja kotimaa5 000 €Ilman ylärajaa3 400 €, omavastuu 60 €
Bank Norwegian -kortti (0 €)Vähintään 50 % matkasta maksettu kortillaUlkomaat ja kotimaa2 000 €/hlö, max. 4 500 €/perhe, omavastuu 50 €Ilman ylärajaa, omavastuu 50 €1 500 €, omavastuu 50 €
Eurocard Gold (60 €)Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortillaUlkomaat ja kotimaa, paitsi Suomessa tapahtuneen
hoidon kuluja ei korvata
5 000 €Ilman ylärajaa2 500 €, omavastuu 125 €
American Express Gold (170 €)Vähintään 75 % matkasta maksettu kortillaUlkomaat ja kotimaa2 000 €Ilman ylärajaa2 000 €, omavastuu 75 €
American Express PlatinumVähintään 75 % matkasta maksettu kortillaUlkomaat ja kotimaa6 000 €Ilman ylärajaa3 000 €, omavastuu 0 €
Diners Club Premium (200€),
Diners Club Classic (kortti 50€ + 15€ matkavakuutuksesta),
SAS Eurobonus (55€)
Matkakulut maksettu kokonaisuudessaan kortillaUlkomaat ja kotimaa, paitsi Suomessa tapahtuneen
hoidon kuluja ei korvata
5 000 €Ilman ylärajaa2 500 €, omavastuu 0 €
Säästöpankki Visa Gold (75 €)Voimassa kaikilla matkoillaUlkomaat ja kotimaa1 000 €Ilman ylärajaa850 €, omavastuu 0 €
POP Pankki Visa Gold (75 €)Voimassa kaikilla matkoillaUlkomaat ja kotimaa1 000 €Ilman ylärajaa850 €, omavastuu 0 €


Hyvä tietää luottokorttien matkavakuutuksista

Kuten vertailusta käy ilmi, luottokorttien matkavakuutusten ehtona on usein, että matka on maksettu ainakin osittain kyseisellä luottokortilla. Kotimaan matkoilla tämä siis tarkoittaa, että bensat tai julkisen liikenteen lippu sekä mahdollinen majoitus täytyy maksaa luottokortilla, jotta vakuutus on reissussa voimassa. Tosin Säästöpankki Visa Goldin, POP Pankki Visa Goldin, Aktia World Elite Mastercardin ja Aktia Visa Platinumin matkavakuutukset ovat voimassa kaikilla matkoilla riippumatta siitä, millä matka on maksettu.

Luottokorttien vuosimaksut vaihtelevat vuosimaksuttomista korteista useita satoja euroja vuodessa maksaviin kortteihin, tosin tyypillisimmin korttien vuosimaksut ovat noin 50-100 euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että luottokortin kautta matkavakuutuksen saa usein huomattavasti edullisemmin kuin suoraan vakuutusyhtiöltä ostamalla.

Vertaile luottokorttien ominaisuuksia ja löydä sinulle sopivin kortti!

VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtaja ja rahoitusasiantuntija Lauri Timgren suosittelee kotimaan matkoilla auton tankkausta sekä muiden matkakulujen maksamista aina luottokortilla:

“Myös kotimaan matkoilla sattuu, ja matkavakuutuksen avulla mahdolliset sairauskulut ja matkatavaravahingot saa korvattua, kunhan matkan on maksanut matkavakuutuksen sisältävällä luottokortilla. Myös peruutusturva on kätevä: usein matkat ja liput varataan kuukausia etukäteen, ja jos sattuukin sairastumaan, eikä pääse reissuun, korvaa vakuutus jo maksetut matkakulut.”