Mistä saat korkeimman koron säästötilille vuonna 2021? Katso vertailu!

|Juuso Korhonen
nainen ja lapsi laittavat rahaa säästöön

Mitä tekisi, kun on aika laittaa rahaa säästöön, mutta nykyinen säästövauhti näyttää siltä, että riittävän pesämunan keräämiseen menee ikuisuus? Tällöin korkeakorkoinen tili voi olla avuksi.

Mutta löytyykö Suomesta turvallisia säästötilejä, jotka maksavat järkevää korkoa vuonna 2021? Ja mitä vertailussa tulisi ottaa huomioon?

On selvää, että korkeakorkoinen tili antaa haltijalleen paremmat tuotot kuin matalakorkoinen tili. Onko korkeakorkoisia tilejä kuitenkaan olemassa tällaisena aikana?

Vertailumme paljastaa, että korkeakorkoisia tilejä löytyy. Ne, joille korkea korko tarkoittaa vähintään 5 prosentin tuottoja, tulevat kuitenkin pettymään. Toisaalta, yleisen korkotason kääntyessä nousuun, kasvavat yleensä myös kaikista säästötileistä saadut tuotot.

Korkeakorkoinen tili – Mistä sellaisen löytää?

Koska erilaisten säästötilien päätarkoitus on säästäminen, on säästötileissä usein parempi korko kuin käyttötileissä. Lähtökohtaisesti voidaan sanoa, että käyttötilillä raha menettää arvoaan jatkuvasti.

Säästötilejä on olemassa, sekä jatkuvia, että määräaikaisia ja molemmista kategorioista voi löytää korkeakorkoisen tilin. Jatkuva säästötili on yleensä joustavampi, ja rahat saa tarvittaessa käyttöön heti. Määräaikaisilla tileillä saattaa olla nostorajoituksia, tai vaihtoehtoisesti sitoudut pitämään rahat tilillä määräaikaisuuden loppuun.

Määräaikainen tili voi sopia, jos olet huono pitämään rahasi säästötilillä, mutta haluaisit todenteolla säästää. Se on kuitenkin huono siinä mielessä, että jos muutatkin mielesi, tai tarvitset rahat johonkin muuhun tarkoitukseen, olet sitoutunut määräaikaisuuden loppuun.

Kuten lainoissa, myös säästötileissä on eroja. Osassa tilejä voi olla kiinteä korko, osassa säästösummaan tai -aikaan sidottu korko. Osassa tilejä on nostorajoituksia säästöaikana, osassa ei. Korkojen laskentaperuste ja maksuaika voivat myös vaihdella. Mitä enemmän ja mitä pidempää aikaa pystyy pitämään rahojaan tilillä, sitä korkeamman koron yleensä saa.

Korkeampi korko määräaikaiselle talletukselle

Jos olet valmis sitoutumaan määräaikaiseen talletukseen, saat usealta tarjoajalta paremman koron.

Esimerkiksi Bigbankin talletustileissä korko riippuu talletuksen laadusta. Toisilla säästötileillä talletuskorko taas riippuu talletuksen määrästä – mitä suurempi talletus, sen suurempi korko.

Suomen korkein talletuskorko?

Bigbank määräaikaistalletuksen korko taas riippuu talletusajasta. Kuukauden talletukselle saa 0,5 prosentin vuosikoron ja 10 vuoden talletukselle varsin huikean 2,5 prosentin vuosikoron. Vuoden pituiselle talletukselle voi kuitenkin saada jo varsin korkean vuosikoron, 1,25 prosenttia, joten aina ei tarvitse odottaa kymmentä vuotta saadakseen säästötilille korkean koron.

Voit vertailla Bigbankin määräaikaistalletusta muihin määräaikaisiin talletuksiin vertailussamme:

Talletus ilman määräaikaa

Esimerkiksi Bank Norwegian ja Balanzia tarjoavat jatkuvia talletuksia melko korkealla korolla. Balanzian asiakkaat saavat jatkuvan talletuksen reilulla 0,6 prosentin vuosikorolla. On myös hyvä huomioida, että Balanzian maksimitalletus on 100 000 euroa.

Bank Norwegian tarjosi ennen jatkuvaa talletusta 1,75 prosentin vuosikorolla. Kuitenkin syksyllä 2018 pankki päätti pudottaa talletuskorkonsa 0,75 prosenttiin kaikille talletuksille.

Muista toimijoista esimerkiksi Instabank ja TF Bank tarjoavat säästötilejä ilman määräaikaisuutta kohtuullisella korolla.

Kuten lainoissa, luottokorteissa, sekä pankkipalveluissa, on myös säästö- ja talletustileissä eroja ja niiden vertailu kannattaa suorittaa tasaisin väliajoin. Paras tuotto talletustililtä riippuu omasta tilanteesta ja varoista.

Säästötilivertailu vuonna 2021

Parhaat ja korkeakorkoisimmat säästötilit vuonna 2021
TarjoajaKorkotili
Nostorajoitus
Balanzia säästötili0,6 %6 maksutonta nostoa vuodessa
Collector säästötili0,6 %Ei nostorajoituksia
TF Bank säästötili0,5 %2 maksutonta nostoa vuodessa
Nordax Tuottotili0,4 %12 maksutonta nostoa vuodessa
Hypo Talletustili0,3 %Ei nostorajoituksia
Danske Tavoitetili0,2 %10 maksutonta nostoa vuodessa

Taulukon tiedot on tarkistettu toukokuussa 2021. Ilmaisessa säästötilivertailussamme voit vertailla kaikkia säästötilejä ajankohtaisesti.

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointistrategi. Juuso on opiskellut kansainvälistä markkinointia ja työskennellyt finanssialalla viimeiset kahdeksan vuotta. Hän on kiinnostunut laajasti finanssiasioista ja taloudellisesta hyvinvoinnista.