Mistä saat korkeimman koron säästötilille vuonna 2018? Katso vertailu!

|Posted by | Kaikki artikkelit, Pankkiasiointi, Säästäminen
Tags: , ,

korkeakorkoinen tili

Mitä ihmettä tekisi, kun olisi aika pistää rahoja säästöön, mutta nykyinen säästövauhti näyttää siltä, että riittävän pesämunan keräämiseen menee vähintään 150 vuotta? Tällöin korkeakorkoinen tili voi olla avuksi.

Mutta löytyykö Suomesta turvallisia säästötilejä, jotka maksavat järkevää korkoa vuonna 2018? Ja mitä vertailussa tulisi ottaa huomioon?

Säästötilien vertailu Vertaile Suomen parhaat säästötilit

Järkikin sanoo, että korkeakorkoinen tili antaa haltijalleen paremmat tuotot kuin matalakorkoinen tili. Onko korkeakorkoisia tilejä kuitenkaan olemassa tällaisena aikana kun muut korot ovat matalalla?

Onhan niitä! Kuitenkin niille, joille korkea korko tarkoittaa vähintään 5 prosentin tuottoja tulevat kuitenkin pettymään. Toisaalta, yleisen korkotason kääntyessä nousuun, kasvavat yleensä myös kaikista säästötileistä saadut tuotot.

Korkeakorkoinen tili – Mistä sellaisen löytää?

Koska erilaisten säästötilien päätarkoitus on säästäminen, on säästötileissä usein parempi korko kuin käyttötileissä. Lähtökohtaisesti voidaan sanoa, että käyttötilillä raha menettää arvoaan jatkuvasti.

Säästötilejä on olemassa sekä jatkuvia että määräaikaisia ja molemmista kategorioista voi löytää korkeakorkoisia tilejä. Jatkuva säästötili on yleensä joustavampi, ja rahat saa tarvittaessa käyttöön heti. Määräaikaisilla tileillä saattaa olla nostorajoituksia, tai vaihtoehtoisesti sitoudut pitämään rahat tilillä määräaikaisuuden loppuun.

Kuten lainoissa, myös säästötileissä on eroja. Osassa tilejä voi olla kiinteä korko, osassa säästösummaan tai -aikaan sidottu korko. Osassa tilejä on nostorajoituksia säästöaikana, osassa ei. Korkojen laskentaperuste ja maksuaika voivat myös vaihdella. Korkeimman koron yleensä saa, mitä enemmän ja mitä pidempää aikaa pystyy pitämään rahojaan tilillä.

Korkeampi korko määräaikaiselle talletukselle

Jos olet valmis sitoutumaan määräaikaiseen talletukseen, saat usealta tarjoajalta paremman koron.

Esimerkiksi S-Pankin ja Bigbankin talletustileissä korko riippuu talletuksen laadusta. S-Pankin säästötilin talletuskorko riippuu talletuksen määrästä – mitä suurempi talletus, sen suurempi korko. Alle 4 999 euron talletukselle S-Pankin säästötilistä kertyy varsin maltillinen 0,1 prosentin vuosikorko ja yli 100 000 euron talletuksellekin saat yleensä vain 0,35 prosentin vuosikoron.

Suomen korkein talletuskorko?

Bigbank määräaikaistalletuksen korko taas riippuu talletusajasta. Kuukauden talletukselle saa 0,5 prosentin vuosikoron ja 10 vuoden talletukselle varsin huikean 2,5 prosentin vuosikoron. Vuoden pituiselle talletukselle voi kuitenkin saada jo varsin korkean vuosikoron, 1,25 prosenttia, joten aina ei tarvitse odottaa kymmentä vuotta saadakseen säästötilille korkean koron.

Voit vertailla Bigbankin määräaikaistalletusta muihin määräaikaisiin talletuksiin vertailussamme:

Vertaile määräaikaistalletuksia Markkinoiden kattavin vertailu

Talletus ilman määräaikaa

Esimerkiksi  Bank Norwegian ja Balanzia tarjoavat jatkuvia talletuksia melko korkealla korolla. Balanzian asiakkaat saavat jatkuvan talletuksen 0,85 prosentin vuosikorolla.

Bank Norwegian tarjosi ennen jatkuvaa talletusta 1,75 prosentin vuosikorolla. Kuitenkin syksyllä 2018 pankki päätti pudottaa talletuskorkonsa 0,75 prosenttiin kaikille talletuksille. On myös hyvä huomioida, että edellämainittujen Balanzian, Bank Norwegianin ja Bigbankin maksimitalletus on 100 000 euroa.

Muista toimijoista esimerkiksi Instabank ja TF Bank tarjoavat säästötilejä ilman määräaikaisuutta 0,8 prosentin korolla.

Säästö- ja talletustileissä on eroja ja kuten lainoissa, luottokorteissa sekä pankkipalveluissa ja niiden vertailu kannattaa tasaisin väliajoin. Paras tuotto talletustililtä riippuu täysin omasta tilanteesta ja varoista.

Säästötilivertailu vuonna 2018

Parhaat säästö- ja talletustilien korot
TarjoajaKorko
JatkuvaMääräaikainen
BigBank0,75 – 2,50 %X
Balanzia0,8 %X
Instabank0,8 %X
Bank Norwegian0,75 %X
Juuso Korhonen

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointistrategi. Juuso on opiskellut kansainvälistä markkinointia ja työskennellyt finanssialalla viimeiset kahdeksan vuotta. Hän on kiinnostunut laajasti finanssiasioista ja taloudellisesta hyvinvoinnista.