Klarna lasku – Nämä asiat sinun tulisi tietää

| | Aihe: Yleiset talousvinkit
klarna lasku eräpäivä

Klarna laskulla voit maksaa ostoksesi joko suoramaksuna heti tuotteen tilatessasi tai vasta jälkikäteen.

Paljon nettishoppailua harrastava ovat varmasti huomannut Klarnan palvelun käydessään läpi verkkokauppojen maksutapavaihtoehtoja.

Klarna nopeuttaa verkko-ostosten tekemistä ja tarjoaa samalla myös mahdollisuuden maksaa laskun myöhemmin – joko kerralla tai osamaksulla. Käyttäjällä voi kuitenkin herätä joitakin kysymyksiä palvelun käyttöön ja muun muassa sen turvallisuuteen liittyen.

Klarna AB on ruotsalainen yritys, joka lupaa tehdä verkko-ostamisesta asiakkailleen sekä helpompaa että turvallisempaa. Klarnan tilin kautta asiakas voi maksaa verkkokaupoissa ostoksensa nopeasti ja joutumatta luovuttamaan maksukorttinsa tietoja kolmannelle osapuolelle.

Myös maksamisen joustavuus lisääntyy, sillä tuotteen voi halutessaan maksaa vasta myöhemmin. Mikäli asiakas tekee Klarnan avulla ostoksia useammassa eri verkkokaupassa, saa tämä kaikkien laskut kätevästi yhteen koottuna.

Klarna toimii yhteistyössä useiden eri verkkokauppojen kanssa. Klarnan avulla on mahdollista ostaa kaikkea kodin elektroniikasta vaatteisiin sekä lemmikkien tarvikkeisiin.

Miten Klarna lasku toimii?

Klarnan kautta ostoksen voi maksaa suoramaksuna joko heti tuotetta tilattaessa tai vasta jälkikäteen. Kun haluat maksaa tuotteen laskulla, valitse verkkokaupassa maksutavaksi Klarna Lasku.

Mikäli vaihtoehdoksi valitsee Klarna laskun, ostoksille annetaan 14 päivää maksuaikaa. Laskusta ei kerry ylimääräisiä kuluja, kunhan ostokset maksaa näiden 14 päivän sisällä.

Mitä vaihtoehtoja on Klarna laskun sijaan?

Varsinkin suurempien ostosten kohdalla voi joskus olla tarpeen jakaa lasku osiin. Klarna Erämaksu tarjoaa asiakkailleen vaihtoehdon, jossa asiakas voi itse valita hänelle sopivan takaisinmaksuaikataulun. Asiakas voi myös valita takaisinmaksuun joko kiinteät erät tai joustavan takaisinmaksun, jolloin kuukausittain maksetaan aina vähintään minimisumma. Molemmissa vaihtoehdoissa koko loppusumma on mahdollista maksaa myös kerralla – milloin tahansa.

Muita varteenotettavia rahoitustapoja ovat esimerkiksi joustoluotto ja kulutusluotto, jos haluaa maksaa ostoksia erillisillä maksuerillä.

Klarna Laskun kulut

On hyvä ottaa huomioon, että osamaksusopimus on käytännössä kuin laina. Siihen siis kuuluu korko sekä myös muita mahdollisia kuluja. Klarnan osamaksuvaihtoehtojen nimellinen vuosikorko on korkeintaan 22 %. Todellinen vuosikorko ja luoton kokonaiskustannus on nähtävillä verkkokaupan kassalla tilausta tehtäessä. Asiakkaan on myös mahdollista hyödyntää Klarnan laskuria nähdäkseen tarkan erittelyn osamaksun hinnasta.

Huomaa, että Klarnan osamaksun kustannukset liikkuvat suurin piirtein samoilla tasoilla kuin kulutusluottojen. Osamaksun ja lainojen hintoja kannattaakin vertailla, jos haluaa päästä mahdollisimman halvalla.

Voidakseen maksaa Klarna Laskulla ja Klarna Erämaksulla asiakkaan luottotietojen on oltava kunnossa. Klarna tarkistaa ne automaattisesti.

Mikä on luottoraja laskulla maksaessa?

Klarnalla ei ole yleistä luottorajaa, vaan luottoraja määräytyy aina tapauskohtaisesti. Aina laskunsa ajallaan maksavan Klarnan asiakkaan luottorajaa saatetaan korottaa – ja hän pääsee myös jatkossa tekemään suurempia maksuja. Samalla logiikalla Klarna voi toisaalta myös alentaa rajaa sille, kuinka paljon ja miten usein asiakkaan on mahdollista käyttää ”maksa myöhemmin” -vaihtoehtoja. Raja voi perustua asiakkaan luottotietojen ja maksukäyttäytymisen lisäksi myös esimerkiksi tämän ikään.

Kuinka pitkä on Klarnan kuluton maksuaika?

Koroton maksuaika on 14 vuorokauden laskussa 14 vuorokautta, ja korottomissa osamaksukampanjoissa sopimuksessa ilmoitettu aika. Mikäli maksusuoritusta ei tehdä eräpäivään mennessä, laskusta lähetetään muistutuslasku 14 vuorokautta eräpäivän jälkeen. Muistutuskulu on 5,00 EUR + mahdollinen viivästyskorko (7%), joka lasketaan normaalin lainmukaisen viivästyskoron mukaan.

Miksi maksaminen Klarna laskulla ei onnistu?

Voit helposti tarkistaa kaikki Klarnaan liittyvät laskut sekä maksuhistorian kokonaisuudessaan verkosta osoitteesta merchants.klarna.com (Uusi Klarna Online) – valitse vasemmasta reunavalikosta ”Raportit” ja tämän jälkeen ”Klarna-laskut”) tai osoitteesta online.klarna.com (Klarna online) – valitse vasemmasta reunavalikosta ”Klarna-laskut”. Jos maksuja on jäänyt maksamatta ajallaan, ei uusi maksutapahtuma välttämättä onnistu.

Mikäli valitset verkkokaupan kassalla Klarnan Maksa myöhemmin -maksutavan, tarkistaa yritys luottotietosi. Osamaksusopimusta ei voi tehdä, jos luottorekisterissä näkyy maksuhäiriömerkintä. Klarna-laskua ei myöskään voi käyttää silloin, jos olet asettanut itsellesi omaehtoisen luottokiellon.

Voiko laskun eräpäivää siirtää?

Lasku lähetetään verkkokaupasta riippuen joko postitse, sähköpostitse, paketin mukana ostohetkellä asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen tai sähköpostiosoitteeseen. Mikäli lasku lähetetään postitse tai sähköpostitse, voi lasku saapua ennen tuotteiden toimitusta. Laskua ei kuitenkaan tarvitse maksaa ennen kuin tuotteet on toimitettu perille. Kirjautumalla sisään laskun eräpäivää voi vaivattomasti siirtää eteenpäin, jos tuotteita ei eräpäivän lähestyessä ole vielä toimitettu.

Miten laskulla ostaminen toimii?

Mikäli verkkokauppa tekee yhteistyötä Klarnan kanssa, Klarna on näkyvissä maksutapavaihtoehdoista tilausta tehtäessä. Asiakas valitsee joko Klarna Laskun tai Klarna Erämaksun ja tilaa tuotteen kirjoittamalla henkilötunnuksen. Tilaus on tällä tavalla valmis ilman verkkopankkien ja luottokorttien kanssa säätämistä.

Klarna lähettää asiakkaalle laskun ostoksesta myöhemmin sähköpostiin sekä Smoooth -sovellukseen, mikäli asiakas on sovelluksen ladannut. Laskussa ilmoitettu summa maksetaan normaalisti eräpäivään mennessä.

Klarna lasku ja tuotteen palautus

Mikäli asiakas haluaa palauttaa tilaamansa tuotteen, ilmoittaa hän asiasta kauppaan ja sen jälkeen seuraa kaupan ohjeita. Kun palautuksesta on sovittu kaupan kanssa, asiakas voi siirtyä Klarnan sivustolle tai sovellukseen, etsiä tuotetta koskevan laskun ja ilmoittaa palautuksesta. Lasku päivitetään, ja Klarna lähettää asiakkaalle vahvistuksen, kun palautettu tuote on vastaanotettu. Mikäli asiakas on jo ehtinyt maksaa tuotteen, maksaa Klarna asiakkaalle takaisin tuotteen hinnan.

Mikä Klarnan Smoooth -sovellus on?

Smoooth on sovellus, joka helpottaa Klarnan käyttöä. Asiakas voi kirjautua sisään kätevästi omalla kännykällään ja nähdä kaikki Klarnan maksut ja laskut yhdessä paikassa. Laskuista voi tilata myös muun muassa kalenterimuistutuksia sekä muuttaa maksutapaa myös ostoksen jälkeen. Sovellus tarjoaa myös mahdollisuuden oma-aloitteisesti siirtää eräpäivää 10 päivällä torkuttamalla laskua. Smooothin voi ladata sekä Google Playstä että Apple Storesta.

Tarjoaako Klarna ostajalle jonkinlaista ostoturvaa?

Klarna tarjoaa aina ostajalle turvan, jolloin laskua ei tarvitse maksaa ennen kuin tilattu tuote on vastaanotettu ja asiakas on päättänyt pitää sen. Jos tuotetta ei halua pitää, asiakkaan tulee olla yhteydessä sekä laskuttajaan (Klarnaan), että verkkokauppaan ja toimia kaupan asettamien palautusehtojen mukaisesti. Asiakas selvittää myös tilauksen mahdolliset toimitusongelmat suoraan toimittajan, eli verkkokaupan kautta.

Maksa verkkokaupan laskut ajallaan

Suomessa verkkokaupassa maksaminen on turvallista ja palveluntarjoajat ovat hyvin läpinäkyviä toiminnassaan. Nykyään, kun on mahdollista maksaa ostoksensa vasta jälkikäteen, kannattaa kuitenkin olla erittäin tarkkana oman taloudenpidon suhteen. Vaikka laskulla maksaminen tekee ostosten teosta helpompaa, helpottaa se myös laskujen kerääntymistä nurkkiin.

Verkkokauppaostoksia tehdessään ei kannata tuudittautua siihen, että ostoksia saa maksaa osissa, eikä koko summaa tarvitse maksaa kerralla. Useamman eri maksun lykkääminen saattaa koitua ongelmaksi, kun laskujen yhteissumma lähtee kasvamaan. Pyri siis harkitsemaan aina verkko-ostoksia tehdessäsi, olisiko kannattavampaa maksaa ostokset suoraan esimerkiksi verkkopankin avulla. Näin lasku ei jää myöhemmäksi kummittelemaan.

Avatar

Nita Joutsen

Nita Joutsen on työskennellyt VertaaEnsin.fi:llä vuodesta 2019 alkaen. Hänen erikoisosaamistaan ovat rahoitusalan trendit, sekä oman talouden hallinta.

Tarjoukset