Talletusautomaatti – Miten onnistuu käteisen tallettaminen tilille?

|Pihla Pietiläinen

Käteisen tallettaminen tilille

Käteisen tallettaminen tilille oli ennen vanhaan rutiinia pankeissa, mutta  tänä päivänä se ei välttämättä enää olekaan yhtä yksinkertainen prosessi. Suomi ja muut maat ovat digitalisaation myötä siirtymässä pois perinteisistä asiointitavoista pankeissa. Kun pankkien palvelutaso heikkenee, on talletusautomaatti monesti kätevin tapa siirtää ylimääräiset rahat pankkitilille.

Näin siirrät käteistä rahaa tilille

On olemassa erilaisia tapoja tallettaa rahat tilille, joista yksi vaihtoehto on tallettaa pankkikonttorissa. Pankit kuitenkin saattavat periä tästä erilaisia palvelumaksuja, ja tulevaisuudessa nämä maksut saattavat jopa lisääntyä, sillä yhä useampi pankki pyrkii pääsemään irti aikaa vievästä ja hinnakkaasta konttoriasiakaspalvelusta. Palvelut siirtyvät verkkoon, kuten asiakaspalveluchattiin.

Kun sinulla on tarve rahan tallettamiseen, ehkäpä kätevin tapa on selvittää, mistä löytyy lähin Automatia Pankkiautomaatit Oy:n talletusautomaatti. Talletus Otto-automaatti, kansankielisemmin talletusotto, on Automatian talletusautomaatti. Se mahdollistaa seteleiden ja kolikoiden tallettamisen tilille saman tien. Muut tutut Otto-automaattien toiminnot, kuten käteisnosto ja saldon ja tapahtumien tarkastaminen, onnistuvat myös talletusautomaateilla. Käyttöperiaate on yksinkertainen:

  • Laita sirukortti laitteeseen ja näppäile tunnusluku
  • Valitse talletus ja talleta rahat automaattiin
  • Ota kuitti

Kuinka paljon voin tallettaa kerralla?

Talletusotto hyväksyy kertatalletuksena 200 kappaletta seteleitä tai maksimissaan 5 000 € arvosta rahaa aina 1 sentin kolikosta 500 € seteliin asti. Kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen talletusta, että setelit ovat ehjässä kunnossa, jotta automaatti voi vastaanottaa ne vaivattomasti. Suurta kolikkomäärää tallettaessa on myös hyvä laittaa ne vaikkapa pussiin, ettei automaattiin päädy muita esineitä kuin kolikoita esimerkiksi taskunpohjalta. Rahat siirtyvät sujuvasti suoraan korttiin liitetylle tilille.

Jos talletusautomaatti ei hyväksy syöttämääsi seteliä, kokeile syöttää se uudestaan automaattiin. Automaatit eivät kuitenkaan ota vastaan vieraita valuuttoja tai erikois- ja keräilyrahoja.

Talletusotot tarjoavat paljon erilaisia palveluita eri pankkien asiakkaille. Nämä palvelut ovat pankkien itsensä hinnoittelemia ja pankit ilmoittavat palvelumaksuista omissa hinnastoissaan.

Talletusautomaatti auttaa kerryttämään katetta säästötilille

Talletettu raha kannattaa useimmiten laittaa säästöön. Kannattaa muistaa, että säästötilien korot eivät pysy aina tasaisina. Milloin viimeksi tarkistit, mistä pankista saa parasta korkoa säästötilille? Entä oletko varma, että kyseinen korko on tällä hetkellä markkinoiden paras? Lentojen ja hotellien hintoja kilpailutetaan paljon, mutta rahoitustuotteiden ominaisuuksia ei vertailla yhtä aktiivisesti.

Vertaile säästötilejä

Automaattien talletuspalvelu toimii sirullisilla korteilla, joissa on debit ominaisuus, kuten vaikkapa Visa Electron tai Mastercard debit. Talletus ei ole mahdollista luottokortilla eikä yhdistelmäkortin credit valinnalla.

Luottokortille ei ole siis mahdollista siirtää suoraan rahaa talletusautomaatin kautta. Se onnistuu kuitenkin helposti verkkopankissa muutamalla klikkauksella, sillä siirron voi tehdä vaikka tilinumerolla. Kannattaa myös muistaa, että luottokorttiostoksilla on yleensä keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa.

Löydä lähin talletusautomaatti

Seuraavien pankkien kortit toimivat Talletusotto-automaateilla:

Etsi täältä lähin talletusautomaatti.

Muista tarkistaa myös, maksatko pankkitilistäsi liikaa suhteessa siihen, mitä ominaisuuksia saat. Kannattaa aina tarkistaa vaihtoehdot ja vaihtaa parempaan! Vertailumme ei maksa kuluttajalle mitään, ja vertailemme kaikki pankkitilit puolueettomasti.

Pankkivertailuun

Lähde: Otto-talletusautomaatit

Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen työskentelee VertaaEnsin.fi:llä markkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa. Pihla on opiskellut valtiotieteitä ja tarkastelee rahoitusalaa mielellään yhteiskunnallisesta näkökulmasta.