Talletusautomaatti – Miten onnistuu käteisen tallettaminen tilille?

| | Aihe: Pankit ja luottokortit
Käteisen tallettaminen tilille

Käteisen tallettaminen tilille oli ennen vanhaan rutiinia pankeissa, mutta tänä päivänä se ei välttämättä ole yhtä yksinkertainen prosessi. Suomi ja muut maat ovat digitalisaation myötä siirtymässä pois perinteisistä asiointitavoista pankeissa. Kun pankkien palvelutaso heikkenee, on talletusautomaatti monesti kätevin tapa siirtää ylimääräiset rahat pankkitilille.

Näin siirrät käteistä rahaa tilille

On olemassa erilaisia tapoja tallettaa rahat tilille, joista yksi vaihtoehto on tehdä talletus pankkikonttorissa. Pankit saattavat kuitenkin periä tästä erilaisia palvelumaksuja, ja tulevaisuudessa nämä maksut saattavat jopa lisääntyä, sillä yhä useampi pankki pyrkii pääsemään irti aikaa vievästä ja hinnakkaasta konttoriasiakaspalvelusta. Palvelut siirtyvät verkkoon, kuten asiakaspalveluchattiin.

Kun tarve rahan tallettamiseen ilmenee, kätevin tapa on selvittää, mistä löytyy lähin Automatia Pankkiautomaatit Oy:n talletusautomaatti. Talletus Otto -automaatti, kansankielisemmin talletusotto, on Automatian talletusautomaatti. Se mahdollistaa seteleiden ja kolikoiden tallettamisen tilille saman tien. Muut tutut Otto-automaattien toiminnot, kuten käteisnosto sekä saldon ja tapahtumien tarkastaminen onnistuvat talletusautomaateilla. Käyttöperiaate on yksinkertainen:

  • Laita sirukortti laitteeseen ja näppäile tunnusluku
  • Valitse talletus ja talleta rahat automaattiin
  • Ota kuitti

Kuinka paljon voin tallettaa kerralla?

Talletusotto hyväksyy kertatalletuksena 200 kappaletta seteleitä tai maksimissaan 5 000 € arvosta rahaa aina 1 sentin kolikosta 500 € seteliin asti. Kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen talletusta, että setelit ovat ehjässä kunnossa, jotta automaatti voi vastaanottaa ne vaivattomasti. Suurta kolikkomäärää tallettaessa on myös hyvä laittaa ne vaikkapa pussiin, jottei automaattiin päädy muita esineitä kuin kolikoita esimerkiksi taskunpohjalta. Rahat siirtyvät sujuvasti suoraan korttiin liitetylle tilille.

Jos talletusautomaatti ei hyväksy syöttämääsi seteliä, kokeile syöttää se uudestaan automaattiin. Automaatit eivät ota vastaan vieraita valuuttoja tai erikois- ja keräilyrahoja.

Talletusautomaatti auttaa kerryttämään katetta säästötilille

Talletettu raha kannattaa useimmiten laittaa säästöön. On kuitenkin hyvä huomioida, ettei säästötilille matalien korkojen aikana saa kovinkaan kummoista tuottoa. Siksi kannattaa oman riskinsietokyvyn puitteissa harkita myös sijoittamista.

Automaattien talletuspalvelu toimii sirullisilla korteilla, joissa on debit ominaisuus, kuten vaikkapa Visa Electron tai Mastercard Debit. Talletus ei ole mahdollista luottokortilla eikä yhdistelmäkortin credit-valinnalla.

Luottokortille ei ole siis mahdollista siirtää suoraan rahaa talletusautomaatin kautta. Se onnistuu kuitenkin helposti verkkopankissa muutamalla klikkauksella.

Löydä lähin talletusautomaatti

Seuraavien pankkien kortit toimivat Talletusotto-automaateilla:

Etsi täältä lähin talletusautomaatti.

Muista tarkistaa myös, maksatko pankkitilistäsi liikaa suhteessa siihen, mitä ominaisuuksia tili tarjoaa. Pankkipalveluja on hyvä vertailla aina aika ajoin ja tarvittaessa vaihtaa parempaan pankkiin.

Lähde: Otto-talletusautomaatit

Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen työskentelee VertaaEnsin.fi:llä markkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa. Pihla on opiskellut valtiotieteitä ja tarkastelee rahoitusalaa mielellään yhteiskunnallisesta näkökulmasta.

Tarjoukset