Joulumatkat ulkomaille – minne kannattaa matkustaa jouluna?

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Matkustaminen
Tags: , , , , , ,

joululoma ulkomailla

Jouluksi lämpimään?

Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka haluavat viettää joulunsa ehdottomasti kotona perheen kesken ja niitä, joille joulu on parasta aikaa matkustaa, sillä he haluavat viettää joulunsa lämpimässä.

Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka haluavat viettää joulunsa ehdottomasti kotona perheen kesken ja niitä, joille joulu on parasta aikaa matkustaa, sillä he haluavat viettää joulunsa lämpimässä

Jos et ole heitä, jotka haluavat kuunnella joululauluja marketeissa, käydä joulukirkossa ja katsoa joulurauhan julistusta jouluaamuna televisiosta vaan matkustat mieluummin muualle, nappaa tästä muutama vinkkimme. Niiden avulla voit säästää helposti rahaa joulumatkustamisessa!

1. Varaa joulun matkasi ajoissa

Jos tiedät jo, mihin aikaan haluat matkustaa, varaa aina matkasi hyvissä ajoin. Tämä nyrkkisääntö pätee myös joulumatkoihin, koska joulumatkoissa sinulla on tiedossasi vähintään päivämäärähaarukka, jonka sisälle haluat reissusi toteutuvan.

Jos tiedät, että haluat jouluksi lämpimään maahan, pystyt varaamaan matkat etukäteen. Äkkilähdöt jouluksi ovat toinen mahdollisuus, mutta silloin täytyy ottaa huomioon, ettei välttämättä saa haluamiaan päivämääriä eikä etukäteen suunnitteleminen ole oikeastaan mahdollista. Jos haluat jännitystä elämään, tätäkin voi kokeilla! Parhaimmassa tapauksessa saat todella halvat loman Phuketin ihanille rannoille – huonoimmassa tapauksessa joudut jäämään Suomeen koko jouluksi.

Lue myös muut vinkkimme siitä, miten säästät lentolipuissa.

Käytä säästyneet rahat vaikka joululahjoihin! Jos taas aiot ottaa lomaluottoa, muista vertailla ennen lainapäätöstä.

2. Hyödynnä lentopisteet tehokkaasti

Jos lennät paljon, etkä ainoastaan kerran jouluna, kannattaa harkita lentopistekorttia lompakkoosi. Muun muassa Finnairilla ja SAS:lla on omat bonusjärjestelmänsä, joiden puitteissa voit ansaita pisteitä jokaista euroa vastaan, jonka maksat luottokortilla. Luottokortilla vinguttamalla kerrytät siis pisteitä, joita voit hyödyntää myöhemmin.

Myös esimerkiksi Norwegian-kortti toimii vastaavalla logiikalla: Kerrytät etua joka kerta, kun käytät luottokorttiasi. Kun pisteitä on kertynyt tarpeeksi, voit maksaa niillä esimerkiksi lennon, ylimääräisen matkatavaran tai vaikkapa korottaa lentoluokkaa, jossa matkustat.

Lentopistekorteissa on myös muita etuja kuin se, että ne kerryttävät lentopisteitä. Esimerkiksi Diners Club tarjoaa Finnairin ja SAS:n lentopistekortteja, jotka pisteiden kerryttämisen lisäksi mahdollistavat pääsyn lentokenttäloungeen pientä lisämaksua vastaan. Diners Premiumilla pääsee lentokenttäloungeen ilmaiseksi.

Hintavertailumme paljastaa sinulle sopivimman luottokortin:

Vertaile lentopisteluottokortteja

Vertailimme lentopisteluottokorttien perustiedot puolestasi. Onko sinulla itsellesi sopiva kortti?

       
Lentopisteluottokortit
LuottokorttiLentopisteetMatkavakuutusVuosimaksuKorko
NorwegianPisteitä kaikista ostoksista 20 – 1 % tuotteiden hinnasta.Kyllä, mikäli vähintään 50 % matkasta on maksettu luottokortilla ja matka alkaa Pohjoismaista.0 €20 %
Finnair Plus Diners Club2 pistettä per euro kaikista ostoksistaEi0 – 50 €. Ilmainen Finnair Plus Platinum -jäsenille9 %
SAS EuroBonus World MasterCard ja SAS EuroBonus Diners Club1 piste per euro kaikista ostoksista Kyllä, mikäli matka on maksettu kokonaisuudessaan Diners Club Classic tai Diners Club SAS EuroBonus -kortilla, johon sisältyy matkavakuutus.0 – 55 €. Ilmainen EuroBonus Kulta- ja Timanttijäsenille9,00 %
Finnair Plus VisaVähintään yksi Finnair Plus -palkintopiste per euro kaikista ostoksistaKyllä, mikäli matkasta on maksettu 75 % tällä luottokortilla.60 €8,5 %
Finnair Plus MasterCard1 piste per euro kaikista ostoksista Kyllä, mikäli matka on maksettu kokonaisuudessaan tällä luottokortilla60 €9 %
Finnair Plus Visa Gold1 piste per euro kaikista ostoksista Kyllä, mikäli matkasta on maksettu 75 % tällä luottokortilla.150 €8,50 %

Lue myös matkavinkeistä, joilla säästät rahaa!

3. Maksa matkat luottokortilla

Luottokortti on tunnetusti reissaajan kaveri, sillä se tuo matkustajalle turvaa. Esimerkiksi hotellit voivat monessa maassa varata ainoastaan luottokorttia käyttäen, ja luottokortti on muutenkin järkevä maksuvaihtoehto varsinkin, jos summat ovat isoja.

Luottokorttiyhtiöltä voi nimittäin vaatia korvauksia, mikäli tuote ei ole halutun kaltainen tai mikäli esimerkiksi lento peruuntuu lentoyhtiön mennessä konkurssiin.

Selvitä luottokorttisi tarkat ehdot tuote- ja ostoturvassa täältä!

Sen lisäksi, että voi luottokortti turvaa tuotteitasi, se saattaa suojella myös terveyttäsi. Joululoma lämpimällä paratiisisaarella voi muuttua painajaismaiseksi, jos sairastuu kesken kaiken eikä matkavakuutus ole kunnossa. Monet luottokortit sisältävät matkavakuutuksen.

Usein ehtona on, että (vähintään osa) matkasta tulee maksaa kyseisellä kortilla, mutta kaikissa tapauksissa näin ei ole.

Vertailemalla varmistat, ettet maksa turhasta!

Voit lukea tarkemmin tekemästämme luottokorttien matkavakuutusvertailuista täällä!