Näin säästät joululahjoissa!

|Posted by Anleena Haustola | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Maksaminen, Matkustaminen, Ostaminen, Vinkit
Tags: Joulu, joululahjat, nettiostokset, säästäminen

Säästä joululahjoissa
Kuinka säästää joululahjoissa?

Joulu ei ole vielä täällä, mutta lahjojen ostaminen on jo pitkällä – ja niin kannattaakin olla. Mikäli mielit säästää joululahjoissa, ei kannata jättää ostamista viime tinkaan.

Listasimme muutaman helpon perusvinkin, joilla säästät rahaa ja hermoja joululahjoja ostaessasi. Hauskaa ja rentouttavaa joulun odotusta!

1.      Ole liikkeellä ajoissa (tai sitten todella myöhässä)

Jos jätät joulushoppailun viimeiselle viikolle, voit varautua valtavaan tungokseen ostoskeskuksissa. Joululaulut raikuvat kolmatta kuukautta putkeen ja alkavat tulla jo korvista ulos, ja mitä todennäköisimmin tavarahyllyt ammottavat tyhjyyttään tämän joulun suosikkilelujen ja suosikkimallistojen kohdalla. Monet aloittavat jouluostoksensa Black Fridaylla.

Lue lisää helpoista arjen säästövinkeistä!

Joulu ei voi yllättää ketään, sillä se tulee joka vuosi (niin kuin myös talvi, vink vink autoilijat ja VR!). Voit lähteä ostoksille heti, kun lelukuvastot kolahtavat postiluukusta ja paketointipalvelut ilmestyvät ostoskeskuksiin tai jopa aikaisemmin, jos pidät silmät ja korvat auki vuoden ympäri: hyviä lahjaideoita on tarjolla myös kesällä!

Jos olet kylmähermoinen eli kestät ruuhkia etkä hätkähdä, vaikka suosikkituotteet olisivat jo loppuneet, voit jättää joululahjojen ostamisen viime tippaan: joskus alennukset alkavat jo silloin!

Kaikista nuukimmat voivat harkita jopa lahjojen hankkimista joulun jälkeen, kun alennusmyynnit alkavat toden teolla.

2.      Parhaat tarjoukset netistä – muista maksaa luottokortilla!

Voit välttää joululahja-angstin ja -aggression helpoiten, kun hoidat ostokset netissä. Voit tehdä ostoksia netissä missä ja milloin tahansa, vaikka keskellä yötä mökillä. Tarvitset ainoastaan toimivan nettiyhteyden. Myös nettikaupassa kannattaa olla aikaisin liikkeellä, sillä jouluruuhkat saattavat venyttää toimitusaikoja. Olemalla ajoissa varmistat, että pakettisi ehtivät jouluksi perille.

Nettikauppojen etuina on paitsi helppokäyttöisyys ja nopeus, niin myös laajat valikoimat. Suurimmissakaan suomalaisissa ostoskeskuksissa ei ole tarjolla sellaista määrää tavaraa kuin nettikaupoissa, joissa jokaista mekkoa ja pusakkaa on tarjolla tuhansissa väreissä ja viidessäkymmenessä eri koossa.

Nettikaupoissa kilpailu on kovaa ja kansainvälistä, ja tämä mahdollistaa alhaiset hinnat ja hyvät valikoimat. Aivan sinisilmäinen ei kannata kuitenkaan nettikaupoissa shoppaillessakaan olla vaan on hyvä pitää mielessä perusasiat: osta vain luotettavilta sivustoista ja käytä luottokorttia, sillä luottokortti turvaa hankintasi netissä.

Esimerkiksi OP:n Visa hyvittää jopa 6 000 euron arvosta ostoksia kortin voimassaoloaikana (180 päivää eli kaksi vuotta) 40 euron omavastuulla.

Täällä voit vertailla lisää luottokorttien ostoturvia

Jos sinulla ei vielä ole luottokorttia tai olet aikoinasi ottanut luottokorttia sen enempää vertailematta, suosittelemme vertailemaan luottokortteja kätevässä luottokorttivertailussamme:

3.      Tavaran sijasta sittenkin elämyksiä?

Jos ajatus tavaroiden antamisesta lahjaksi ahdistaa, laajenna rohkeasti horisonttiasi toisenlaisiin lahjaideoihin. Kehitysmaille annettavien vuohilahjoitusten lisäksi erilaiset elämyslahjat ovat lyöneet itsensä toden teolla läpi viime vuosina. Miten olisi villapaidan sijasta mummolle lahjaksi esimerkiksi hieronta?

Useimmille paras tapa hankkia uusia kokemuksia on matkustaminen. Lomamatka aurinkoon tai vaikka viikonlopun pikapyrähdys Tallinnaan, molemmat rikkovat arjen rutiineja. Lomamatka on myös ihana lahjaidea!

Mikäli matkalle päädyt lähtemään, muista että luottokortti on reissaajan kaveri myös matkustaessa. Saat nimittäin usein matkavakuutuksen samaan syssyyn.

Tutustu luottokorttien matkavakuutusvertailuumme täältä!

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *