8 mukavaa tapaa hankkia lisätuloja

|Posted by | Kaikki artikkelit, Lainat, Luottokortit, Vinkit
Tags: , , , ,

hanki lisätuloja

Kukapa meistä ei olisi joskus ollut tilanteessa, jossa pienet lisätulot normaalin palkan lisäksi ovat tulleet enemmän kuin tarpeeseen. Netti on täynnä liian hyvää ollakseen totta -tarjouksia uskomattoman kuuloisista lisätienausmahdollisuuksista, mutta valitettavasti suurin osa niistä on aivan hölynpölyä. Kokosimme yhteen oikeasti mukavat ja järkevät mahdollisuudet lisätulojen hankkimiseen!

Vertaile säästötilejä! Aloita lisätulojen tienaaminen jo tänään!

1. Myy ylimääräisiä tavaroita

Kaikilla meillä pyörinee nurkissa ylimääräisiä tavaroita ja vaatteita, joille ei ole käyttöä. On vain ja ainoastaan järkevää hankkiutua ylimääräisistä tavaroista eroon myymällä ne. Kokeile perinteisen kirpputorin sijasta netin myyntipalstoja tai vaikkapa peräkonttikirppistä. Valitse mahdollisuuksien mukaan sellainen myyntipaikka, joka on ilmainen tai veloittaa vain vähän myynnistä, jotta jäät mahdollisimman paljon voitolle. Hinnoittele tavarat järkevästi ja ota mukaan reipas myyntimieli.

2. Lyö rahoiksi harrastuksella

Oletko intohimoinen leipuri tai syntyykö käsissäsi villasukkia kuin sieniä sateella? Olipa harrastuksesi mikä hyvänsä, mieti, voisiko sillä ansaita hieman lisätuloja. Innokas leipuri voi tarjoutua leipomaan tarjottavat kiireisen ystävän tai sukulaisen juhliin, ja onnistuneet tarjoilut voivat poikia lisätöitä vieraiden keskuudesta. Harrastuksella rahoiksi lyöminen on ehkä yksi hauskimmista tavoista ansaita lisätuloja.

3. Kerää marjoja

Suomen metsät ovat täynnä herkullisia ja terveellisiä marjoja ja sieniä, ja kukapa ei tahtoisi täyttää pakastintaan mustikoilla pitkän talven varalle. Kaikki eivät kuitenkaan innostu marjojen keräämisestä ja vielä vähemmän niiden puhdistamisesta, joten marjoja keräämällä ja myymällä voi lyödä rahoiksi. Valitettavasti tämä ansaintakeino on kuitenkin kovin kausiluonteinen, mutta ahkera marjastaja ehtii ansaita kesän ja syksyn aikana mukavan pesämunan talven varalle. Lisäksi marjojen myynnistä saatava tulo on verotonta, jos marjat kerätään ravinnoksi ja myydään itse.

Vinkki

Valmiiksi puhdistetuista marjoista voi pyytää korkeampaa hintaa kuin roskaisista.

4. Kokeile siipiäsi somessa

Nykyään yhä useampi ansaitsee rahaa esimerkiksi tekemällä videoita Youtubeen tai kirjoittamalla blogia. Koska yrittäjiä alalla riittää, vain pieni osa kuitenkaan oikeasti lyö läpi blogillaan tai videoillaan, mutta aina kannattaa yrittää, jos ala kiinnostaa. Perustitpa sitten blogin tai videoblogin, tärkeää on, että olet innoissasi valitsemastasi aiheesta, ja että sinulla on oikeasti jotain sanottavaa asiasta. Jos blogia tai videoblogia tekee pelkkä rahankiilto silmissä, se todennäköisesti paistaa läpi, eikä blogi silloin saavuta suosiota seuraajien keskuudessa.

5. Hanki passiivisia tuloja

Passiiviset tulot tarkoittavat esimerkiksi sijoituksista saatavia pääomatuloja. Moni elää harhaluulossa, että sijoittaminen onnistuu vain suurilla tuloilla, mutta tämä ei ole totta. Ennen sijoittamisen aloittamista kannattaa lukea jokin helppotajuinen opas sijoittamisen alkeista.

Rohkeimmat voivat hankkia passiivista tuloa vuokraamalla osan asunnosta esimerkiksi Airbnb:n kautta.

6. Hanki osa-aikatyö

Osa-aikatyön hankkiminen kokopäiväisen työn oheen ei välttämättä kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta tiukassa rahatilanteessa sitäkin kannattaa harkita. Monia töitä pystyy tekemään kotoa käsin ja viikoittaisiin työtunteihin voi itse vaikuttaa. Etenkin erilaiset litterointi- ja kirjoitustyöt ovat käteviä kotoa käsin tehtäviä lisätöitä. Tällaisia osa-aikatöitä kannattaa etsiä etenkin opiskelijoille suunnatuilta työnhakukanavilta.

7. Ryhdy freelanceriksi

Osaatko koodata tai tehdä nettisivuja, tai löytyykö sinulta kielitaitoa vaikka muille jakaa? Voit yrittää hankkia erityisosaamiseesi liittyen freelance-keikkoja. Keikkojen etsiminen kannattaa aloittaa netistä ja tuttujen keskuudesta. Hyvin menneen keikan jälkeen pyydä asiakasta suosittelemaan palveluksiasi tuttavilleen.

8. Tuutoroi

Jos olet hyvä matematiikassa, kielissä tai muussa oppiaineessa, voit tarjoutua tuutoriksi esimerkiksi lukiolaiselle. Etenkin ennen ylioppilaskirjoituksia tutoroinnille voi olla kovastikin kysyntää. Jätä ilmoitus paikallisen lukion ilmoitustaululle tai paikallislehteen, tai aloita tuttavien lasten tuutoroinnista.

Sittenkin lainaa?

Joskus rahantarve kasvaa syystä tai toisesta niin suureksi, että vaivalla hankitut lisätulotkaan eivät riitä kattamaan tarvittavaa rahasummaa. Silloin voi olla lähestulkoon pakko turvautua lainarahan käyttöön. Tarvittavasta rahasummasta riippuen luottoa voi ottaa joko luottokortilla tai lainalla.

Jos päätyy ottamaan lainaa, on äärimmäisen tärkeää muistaa vertailla lainoja edullisimman lainadiilin löytämiseksi. Lainoja vertaillessa kannattaa aina kiinnittää huomiota lainan kokonaiskustannuksiin. Vertailussamme lainan kokonaiskustannukset selviävät helposti kertomalla lainan kuukausierän summa laina-ajan kuukausien määrällä.

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *