8 tapaa säästää lomakuluissa ja halvat matkakohteet Euroopassa

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Matkustaminen, Säästäminen
Tags: , ,

Halpa matkakohde Euroopassa

Suomalaiset matkustavat paljon. VertaaEnsin.fi toteutti Yougov-tutkimuspalvelun avulla tutkimuksen joka kertoo, että yli 60 prosenttia suomalalaisista tekee ainakin yhden ulkomaanmatkan vuoden aikana.

Kuinka paljon suomalaiset matkustavat?

Tutkimuksen mukaan 37% suomalaisista ei kuitenkaan tehnyt yhtäkään ulkomaanmatkaa kuluneen vuoden aikana. Suurin osa matkustaneista oli tehnyt 1-3 matkaa vuoden aikana.

Neljäsosa suomalaisista (24%) teki yhden ulkomaanmatkan viimeisen vuoden aikana. Toinen neljäsosa (26%) teki kaksi tai kolme ulkomaanmatkaa. Vain 9 prosenttia teki neljä tai viisi ulkomaanmatkaa. Vain kaksi prosenttia kansasta teki kuusi tai seitsemän matkaa, ja toiset kaksi prosenttia matkusti ulkomaille jopa yli seitsemän kertaa.

Kuinka monta ulkomaanmatkaa teit viime vuoden aikana?Ulkomaanmatkat
 Ei yhtään36,67 %
 124,35 %
 2-326,01 %
 4-58,68 % 
 6-71,62 % 
 yli 71,76 % 
 En osaa sanoa0,91 %

Jos budjetti antaa myöten, kokosimme alle taulukon halvoista matkakohteista. Mistä löytää halpa matkakohde Euroopassa? Matkaan liittyy monia mahdollisesti isojakin kustannuksia tuovia tekijöitä, ja matkan hinta riippuu myös siitä, missä syö ja mitä aikoo matkan aikana tehdä. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että Euroopassa edullisimmat matkakohteet sijoittuvat Itä-Eurooppaan, Balkanin niemimaalle ja Portugaliin.

Ainoastaan matkakohteen valinta ei ole ainut tekijä, jolla saat lomasta mahdollisimman edullisen. Tutustu kaikkiin tapoihin, jolloin et voi ainoastaan matkustaa halpaan matkakohteeseen, vaan tehdä valitsemastasi matkakohteesta entistäkin edullisemman!

Euroopan kuluttajakeskus suosittelee, että lennot varataan aina luottokorttia käyttäen, sillä se turvaa kuluttajan oikeudet lentoyhtiön konkurssitilanteessa.

TOP 25 Halpa matkakohde Euroopassa vuonna 2019

  1. Bukarest, Romania
  2. Kiev, Ukraina
  3. Sofia, Bulgaria
  4. Belgrad, Serbia
  5. Krakova, Puola
  6. Istanbul, Turkki
  7. Sarajevo, Bosnia-Herzegovina
  8. Budapest, Unkari
  9. Varsova, Puola
  10. Riika, Latvia
  11. Vilna, Liettua
  12. Bratislava, Slovakia
  13. Zagreb, Kroatia
  14. Cesky Krumlov, Tsekki
  15. Pietari, Venäjä
  16. Split, Kroatia
  17. Praha, Tsekki
  18. Santorini, Kreikka
  19. Tallinna, Viro
  20. Moskova, Venäjä
  21. Teneriffa, Espanja
  22. Ljubljana, Slovenia
  23. Lissabon, Portugali
  24. Valletta, Malta
  25. Napoli, Italia

Lähde: Price of Travel

Viisi tapaa säästää matkakuluissa

Kesälomien lähestyessä ja matkakohteita selatessa, moni unelmoi koti- tai ulkomaanmatkasta, mutta mistä saa rahat matkailuun? Ennakointi on kaiken A ja O, mutta kerromme myös muut vinkit siihen, miten voi säästää rahaa matkaa varten.

1. Ennakoi

Säästäminen matkaa varten on helppoa, kun sille varaa tarpeeksi aikaa. Jos tarvitsee lomaa varten esimerkiksi tuhat euroa, sen kerääminen vuoden aikana tarkoittaa noin 83 euroa kuukaudessa. Jos tonni täytyy raapia kasaan kolmessa kuukaudessa, tarkoittaa se jo noin 333 euron kuukausittaisia säästöjä, jotka ei välttämättä olekaan yhtä helposti toteutettavissa.

2. Optimoi

Kun säästää matkaa varten, kannattaa säästämiseen tarkoitetut rahat pitää erillään käyttövaroista. Helppo tapa säästää onkin säästötili tai määräaikaistalletus, jonne rahat voi kätevästi siirtää pois omalta käyttötililtään. Säästämiseen tarkoitetuissa tileissä on korkeampi korkotaso kuin käyttötileissä, joka tarkoittaa enemmän rahaa ajan kuluessa.

3. Säästä arjessa

Olemmekin jo aiemmin kirjoittaneet arjessa säästämisestä, josta löytää erittäin hyvät vinkit arjen säästöihin. Pienet teot, kuten lounaan tuominen mukana kotoa edes kerran tai pari viikossa tuovat merkittäviä säästöjä pidemmällä aikavälillä.

On kuitenkin yksi tärkeä asia, joka voi helposti jäädä matkailijalta huomioimatta: matkavakuutus. Matkavakuutus tuottaa säästöjä, jos tulee sairaaksi ulkomailla ja tarvitsee esimerkiksi erikoisjärjestelyitä Suomeen palatakseen. Lisäksi se kattaa myös tarvittavan hoidon ulkomailla. Matkavakuutus on siis erittäin kannattava investointi, etenkin jos matkustaa Suomen tai Euroopan rajojen ulkopuolelle.

4. Kerää lentopisteluottokortilla pisteitä ja saa ilmainen matkavakuutus

Sairaanhoitokulujen ei pitäisi kenellekään olla osa-alue, jossa pihistellään. Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa onneksi hoidon samaan hintaan kuin paikallisetkin. Tiesitkö kuitenkin, että luottokortilla voit saada ilmaisen matkavakuutuksen? Sairauden kourissa kärsiessä on varmasti miellyttävämpi vaihtoehto mennä yksityiseen sairaalaan kuin testata vieraan maan julkisen terveydenhuollon toimivuutta tuntemattomalla kielellä.

Useat luottokortit kerryttävät myös lentopisteitä, joiden avulla voit saada lennot entistä halvempaan hintaan. Jos esimerkiksi maksat kaikki kotimaan kulusi luottokortilla vuoden verran, voit kerryttää niin paljon lentopisteitä, että voit saada Euroopan sisäiset edestakaiset lennot. Vastaavasti voit korottaa matkustusluokkaa tai saada itsellesi tavaroita lentopisteillä.

5. Näin säästät aktiviteeteissa

Lähes jokaisessa kaupungissa on ilmainen kaupunkikierros. Jos harrastat jotain erikoista tai osaat maan kieltä, voi myös erilaisten harrasteiden parista löytyä kaikenlaista. Lisäksi monissa paikoissa on erilaisia ilmaisia museoita, kaupunkikierroksia ja taidenäyttelyitä. Esimerkiksi Lissabonissa suuri osa museoista on ilmaisia joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Kannattaa myös tarkistaa, onko kaupungissa tarjolla ilmaisia polkupyöriä, joita voi käyttää liikkumiseen.

Kiertely kaupungissa voi olla erittäin edullinen ja mielenkiintoinen aktiviteetti. Lisäksi on sovelluksia kuten Meetup tai Couchsurfing, joiden kautta voit pyytää itsellesi vaikkapa jonkun paikallisen näyttämään nähtävyyksiä.

6. Säästä matkustuksessa

Edullinen vaihtoehto lentokoneelle voi olla oikeaan aikaan ja paikkaan ajoitettu linja-auto tai junamatka. Esimerkiksi Onnibus tekee matkoja Tallinnan satamasta Varsovaan, Riikaan, Vilnaan ja Bialystokiin. Usein junista löytää edullisen vaihtoehdon. Ajassa ne eivät lennoille pysty kilpailemaan, mutta hinnassa kyllä.

Lennot kannattaa varata sesonkiaikojen ulkopuolella, sillä hinnat vaihtelevat sen mukaan, kuinka paljon kysyntää lentolipuille on. Kannattaa vertailusivustojen lisäksi katsoa läpi lentoyhtiöiden hintakalenterit. Ei voi oikeastaan sanoa, että olisi yleispätevää sääntöä minä päivänä lennot ovat halvimmillaan. Aina kun tällainen päivä määritellään, suurin osa ihmisistä ottaa lennot sille päivälle, jolloin kysyntä on suurinta, mikä nostaa hintoja.

Extreme-matkailija, jolla on aikaa voi liftata läpi Euroopan. Usein matkavakuutukset eivät kuitenkaan korvaa extreme-aktiviteeteista johtuvia vahinkoja.

Muista, että luottokortti voi olla hyödyllinen ulkomailla esim. autoa vuokratessa, sillä moni vuokraamo ei hyväksy vuokrausta ilman luottokorttia. Auto voi olla edullinen ja kätevä tapa matkustaa pienemmille paikoille tai tehdä jännittävä omatoimiretki.

7. Edullinen majoitus

Useissa Euroopan kaupungeissa Airbnb on vakiinnuttanut asemansa parhaana majoitusvaihtoehtona.

Myös sohvasurffailu – couchsurfing tarjoaa ilmaisen majoituksen paikallisten luona, mutta tiettyä varovaisuutta on noudatettava, kun haluaa yöpyä tuntemattoman luona. Hostelleja saa myös varsin edulliseen hintaan, kun varaa tarpeeksi ajoissa. Usein matkailijat asettavat majoituksen päiväbudjettirajoituksen, esimerkiksi 15 e/yö/henkilö. Vertailusivustot eivät ole vain hotelleja varten, vaan myös rahoitustuotteet voi verrata.

8. Yhdistä rahoitustuotteet ja säästä rahaa

Jos sinulla on useita lainoja tai muita rahoitustuotteita, niitä yhdistelemällä voi saada myös huomattavia säästöjä. Näin voi jäädä lisää rahaa säästöön lomaa varten.
Tee vertailu ja katso voitko säästää yhdistämällä lainat, tai ota järkeväkorkoinen laina lomaa varten.

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointistrategi. Juuso on opiskellut kansainvälistä markkinointia ja työskennellyt finanssialalla viimeiset kahdeksan vuotta. Hän on kiinnostunut laajasti finanssiasioista ja taloudellisesta hyvinvoinnista.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *