Finnair Plus Mastercard esittelyssä

|Tuuli Viinanen

Esittelyssä Finnair Plus luottokortti

Luottokortit ovat kivoja matkakavereita, sen tietää jokainen. Luottokortit tarjoavat mm. matkavakuutuksia ja lisäturvaa esimerkiksi lentoyhtiön konkurssin varalta. Monilla luottokorteilla voi myös kerätä lentopisteitä. Tänään tarkemmassa esittelyssä Finnair Plus Mastercard, jolla nimensä mukaisesti voi kerätä Finnair Plus -pisteitä.

Kiinnostavatko lentopisteet? Tutustu lentopisteohjelmien vertailuun ja katso, millä ohjelmalla pääsee nopeimmin kiinni etuihin!

Mikä Finnair Plus Mastercard?

Hämmentävästi Finnair Plus Mastercardin voi saada kahdelta eri kortintarjoajalta, sillä sekä Nordealla että SEB-pankilla on valikoimassaan oma Finnair Plus -pisteitä kerryttävä Mastercard. Tässä jutussa esittelemme Nordea tarjoaman Finnair Plus -kortin ominaisuudet. SEB:n tarjoamasta kortista voi lukea lisätietoja esimerkiksi Finnairin omilta sivuilta.

Vuosimaksu Nordean Finnair Plus Mastercardissa on 60 €, ja rinnakkaiskortit maksavat 24 € kpl. Rinnakkaiskortteja voi liittää korttiin niin monta kuin haluaa, ja kaikki ne kerryttävät pisteitä samalle Finnair Plus -tilille. Kortin korko on 9 %, ja korotonta maksuaikaa ostoksille saa noin 30 päivää.

Vaikka Finnair Plus Mastercard on Nordean tarjoama kortti, voidaan kortti myöntää minkä tahansa pankin asiakkaalle. Nordean asiakkaat voivat liittää korttiin halutessaan debit-puolen, tosin kortin pankkipuolella tehdyt ostokset eivät kerrytä Finnair Plus -pisteitä. Korttiin sisältyy lisäksi lähimaksuominaisuus, joka mahdollistaa pienten ostosten maksamisen ilman PIN-koodin käyttöä. Tällä kortilla lähimaksut veloitetaan automaattisesti kortin luottopuolelta. Nordean asiakkaat saavat lisäksi valita itse kortin PIN-koodin.

Finnair Plus Mastercard on varsinainen matkailijan luottokortti, sillä kortti käy maksuvälineenä yli 200 maassa tai hallintoalueella ja yli 30 miljoonassa myyntipisteessä.

Paljonko lentopisteitä kertyy?

Finnair Plus kortilla voi kerätä Finnair Plus -pisteitä, kuten kortin nimestäkin voi päätellä. Pisteitä kertyy kortin luottopuolella tehdyistä ostoksista yksi piste jokaista käytettyä euroa kohden. Rinnakkaiskorteilla tehdyt ostokset kerryttävät pääkortinhaltijan Finnair Plus -saldoa. Kortilla kerätyt pisteet kerryttävät vain kortinhaltijan palkintopistesaldoa, eli pisteitä, joilla voi ostaa esimerkiksi lentoja tai lisäpalveluja lennolle. Tasopisteitä, eli Finnair Plus -jäsenyystasolta toiselle siirtymiseen käytettäviä pisteitä, kortin ostokset eivät kerrytään koskaan. Kaikki uudet asiakkaat saavat kortin avauksen yhteydessä 2 000 lentopistettä.

Tutustu kaikkiin lentopisteluottokortteihin!

Mitä muita etuja Finnair Plus Mastercardiin sisältyy?

Finnair Plus Mastercardiin sisältyy lentopisteiden keräämismahdollisuuden lisäksi monia muita hyödyllisiä etuja. Ensinnäkin korttiin sisältyy AIG:n myöntämä matkavakuutus, joka on voimassa ulkomaan matkoilla, kun matka on maksettu kokonaan Finnair Plus Mastercardin luottopuolella. Vakuutus on voimassa enintään 90 päivää kestävillä matkoilla ja se kattaa myös kortin haltijan mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset. Kortti kattaa matkan aikana syntyneet sairauskulukorvaukset 30 000 euroon asti ja matkatavarat 840 euroon asti (omavastuu 50 €). Peruuntumisturvaa kortin matkavakuutukseen ei sisälly.

Matkavakuutuksen lisäksi kortissa on käteisnostoturva, joka korvaa luottokortilla nostetun käteisen rahan 850 euroon asti, jos se ryöstetään vuorokauden sisällä rahojen nostohetkestä. Tämä ominaisuus voi olla erityisen kätevä varsinkin köyhemmissä maissa matkustaessa.