Eurocard Gold esittelyssä

|Posted by Pihla Pietiläinen | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Luottokortit
Tags: eurocard, hintaturva, matkavakuutus, tuoteturva

Eurocard
Mikä on Eurocard?

Eurocard on osa SEB Kort -nimistä yritystä, joka perustettiin vuonna 1965 kilpailemaan amerikkalaista American Express vastaan. Eurocardia tarjoava SEB on yksi Pohjoismaiden johtavista luottokortteja tarjoavista yrityksistä ja sillä toimintaa niin yksityis- kuin yrityspuolellakin aina Ruotsista Baltiaan – ja tietenkin myös Suomessa! 

5 syytä, miksi luottokortti kannattaa hankkia!

Suomessa Eurocard ei ole luottokorttien tunnetuimmasta päästä, vaan sitä pidetään ennemminkin yrityskorttina – siitä huolimatta, että Eurocard Gold on tosiasiassa suunnattu juuri yksityishenkilöille. Tämä puhuu karua kieltä siitä, miten luottokorttien kilpailuttaminen jää usein puolitiehen, kun oman pankin tarjoamaa korttia haetaan asiaa sen enempää punnitsematta.

Voit lukea lisää Eurocardista tuotesivuiltamme

Eurocardin edut

Eurocard Gold tarjoaa asiakkailleen useita etuja, joista osa on yhteisiä kaikille luottokorteille. Esimerkiksi luotto-ominaisuus yllättävien menojen varalta löytyy myös kilpailevista korteista. Perusominaisuuksien lisäksi Eurocard tarjoaa kuitenkin lukuisia ekstraetuja, kuten matkavakuutuksen ja pääsyn loungeihin.

Kortin vuosimaksu on 50 euroa ja kortin luoton korko on 3 kk euribor + 7 prosentin marginaali. Kortin myöntämisen ehtoina ovat vähintään 24 vuoden ikä ja vähintään 32 000 euron säännölliset vuositulot. Myöskään maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla plakkarissa.

Lue myös: 3 vuosimaksutonta luottokorttia esittelyssä

Kävimme muutaman Eurocardin edun läpi tarkemmin. Niiden avulla voit miettiä, olisiko Eurocard sinulle sopiva kortti, vai kenties jokin muu. Voit vertailla markkinoiden parhaat luottokortit ilmaisen vertailutyökalumme avulla:

Ei ennalta määriteltyä luotto- tai käyttörajaa

Toisin kuin monissa muissa luottokorteissa, esimerkiksi POP Pankin tai SAS:n, Eurocardissa ei ole ennalta-asetettua luotto/käyttörajaa ostoksillesi. Voit siis paremmin muokata korttia sopimaan omaan ostoskäyttäytymiseesi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Eurocardin luottoraja vaihtelee 1 000–10 000 euron välillä, ollen enintään 10 prosenttia kortin käyttäjän vuosituloista.

Lue lisää: Miten luottokortin luottoraja toimii?

Eurocard matkavakuutus

Monien mielestä matkavakuutus on yksi parhaista asioista, joita luottokortit voivat tarjota. Myös Eurocard tarjoaa vakuutuksia käyttäjälleen. Matkavakuutus korvaa esimerkiksi lennon, junan tai matkatavaroiden myöhästymiset sekä vamman tai matkalla alkaneen sairauden hoitokulut ulkomailla.

Lue lisää: Ilmainen matkavakuutus luottokortilla

Saadaksesi Eurocardin matkavakuutuksen tulee kuljetukseen oikeuttava matkalippu tai auton vuokrauskulut olla maksettuna kokonaisuudessaan kortilla.

Lue lisää: Mitä sisältyy ”matkakuluihin” luottokorteissa?

Pääsy loungeihin

Eurocardilla voit nauttia lounge-tiloista eri puolilla Eurooppaa. Loungeen pääset kortilla maksaessasi esimerkiksi usealla saksalaisella ja englantilaisella lentokentällä, Amsterdamissa, Helsingissä, sekä Brysselissä. Sinun täytyy kuitenkin maksaa monista loungeista, eli kyseessä ei ole ilmainen lounge-etu.

Lue myös: Millä luottokorteilla Helsinki-Vantaan loungeen?

Apua reklamointi- ja konkurssitilanteissa

Jos ostat tuotteen tai palvelun luottokorttisi luotto-ominaisuudella ja huomaat, että ostoksesi on virheellinen, saat asiassa apua luottokorttiyhtiöltäsi. Tällaista osto- ja tuoteturvaa tarjoavat monet muutkin luottokortit samoin kuin suojaa esimerkiksi konkurssitilanteissa.

Luotto-ominaisuus

Monille luotto-ominaisuus on eräs luottokortin tärkeimpiä ominaisuuksia. Sen avulla voi saada talouteensa tarvittavaa joustoa. Jos esimerkiksi elintärkeä kodinkone (kuka meistä haluaisi elää ilman jääkaappia?) hajoaa ennen seuraavaa palkkapäivää, voi luotolla saada hyvin paikattua tilanteen.

Lisäksi saat Eurocardilla ainakin 30 päivää korotonta maksuaikaa.

Lue lisää: Maksatko luottokorttilaskusi fiksusti?

Mobiilisovellus

Voit ladata Eurocard-mobiilisovelluksen esimerkiksi kännykkääsi. Sovelluksen avulla pääset näkemään ajantasaisesti korttisi saldon ja tarkastamaan laskusi.

Lue myös: Millaisia ovat pankkien mobiililompakot?

Voit myös liittää Eurocard-luottokorttisi moniin eri mobiilimaksamiseen kehitettyihin sovelluksiin kuten esimerkiksi Apple Pay:hin.

Eurocard hintaturva

Yksi mielenkiintoisimmista erikoisuuksista, joita Eurocard tarjoaa, on hintaturva. Hintaturva tarkoittaa tässä sitä, että kun ostat uuden tuotteen luottokortillasi, saat tuotteellesi 60 päivän hintaturvan automaattisesti. Jos löydät vastaavan (normaalihintaisen) tuotteen vastaavasta ostopaikasta halvemmalla 60 päivän sisällä, korvaa luottokorttiyhtiö sinulle tuotteiden hinnan välisen erotuksen. Vakuutus kattaa useimmat henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetut tuotteet – myös lahjat.

Saadaksesi korvauksen täytyy koko tuote maksaa kortilla. Lisäksi tuotteen täytyy olla ostettu Suomesta tai Suomen markkinoille suunnatuilta verkkosivuilta. Edullisemman tuotteen on täytynyt löytyä samasta ostokanavasta Suomesta eli siis kivijalkaliikkeestä tai verkkokaupasta.

Eurocardin korvaustaulukko on seuraavanlainen:

  • Vähimmäiskorvaus on 30 €/tuotteelta.
  • Enimmäiskorvaus on 1 500 €/tuotteelta.
  • Enimmäiskorvaus on 10 000 €/vuodessa asiakasta kohden.
  • Ei omavastuuta.
  • Yhdestä tuotteesta voi saada korvausta vain kerran.
  • Korvausvaatimus tulee tehdä 90 päivän kuluessa siitä, kun edullisempi hinta on löytynyt ostamallesi tuotteelle.

Luottokorteissa on merkittäviä eroja keskenään, joten valitse aina se itsellesi parhaiten sopiva!

Lähteet:

Eurocardin sivut

Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen

Pihla Pietiläinen työskentelee VertaaEnsin.fi:llä markkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa. Pihla on opiskellut valtiotieteitä ja tarkastelee rahoitusalaa mielellään yhteiskunnallisesta näkökulmasta.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *