Esittelyssä Instabank

|Posted by | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Lainat, Pankkiasiointi
Tags: , ,

N26VertaaEnsin.fi haluaa muuttaa tapaa, jolla suomalaiset valitsevat ja ylläpitävät rahoitustuotteita. Tarjotakseen kuluttajille markkinoiden parhaan valikoiman eri rahoitustuotteita, on yhteistyöverkoston laajentaminen tärkeää.

Instabank on vuonna 2016 perustettu sähköisesti palveleva norjalainen pankki, joka tarjoaa kuluttajille joustavia laina- ja säästötilituotteita. Instabank myöntää lainoja 500 eurosta 50 000 euroon asti, eikä lainoille tarvita takaajia tai vakuuksia. Instabank aloitti toimintansa Suomessa vuoden 2017 lopulla ja palvelee jo yli 10 000 suomalaista asiakasta.

Instabank haluaa muuttaa pankkipalveluiden käyttötapoja

Instabankin missiona on tarjota kuluttajille lainaa arjen tarpeisiin, sekä mahdollisuuden aiempien lainojen uudelleenjärjestelyyn. Instabank pyrkii myös lanseeraamaan lisää tuotteita vastatakseen ajankohtaisesti markkinoiden tarpeisiin. Toimimalla ainoastaan verkossa, kulut saadaan pidettyä alhaisina. Näin pankki pystyy tarjoamaan palveluja kilpailukykyiseen hintaan.

Instabankin lainat ovat vakuudettomia kulutusluottoja, jotka myönnetään joustavilla lainaehdoilla. Asiakas voi valita kiinteän kuukausittainen maksuerän tai joustavan takaisinmaksutavan. Lainatuotteet on suunniteltu niin, että lainan takaisinmaksua voi sopeuttaa lainatyypistä riippumatta tilanteen mukaan.

Lainaa voi hakea myös aiemmin otettujen lainojen yhdistämistä varten. Talouden hallinta ja suunnittelu helpottuu, kun useat pienlainat saa koottua yhdeksi menoeräksi ja lyhennettäväksi jää vain yksi laina.

Instabankin lainaa voi hakea helposti verkossa

Kun asiakas on hakenut lainan verkossa, alustava lainatarjous lähetetään hakijalle sähköpostin välityksellä. Lainatarjous on voimassa 30 päivän ajan hakuhetkestä ja asiakas voi hyväksyä saamansa lainatarjouksen helposti käyttämällä sähköistä tunnistautumista, tai käytössä olevalla mobiilivarmenteella. Instabankin asiakaspalvelu ottaa asiakkaaseen aina yhteyttä, mikäli hakemuksessa on puutteita ja neuvoo tarvittaessa hakemuksen viimeistelyssä. Asiakas saa lopullisen lainapäätöksen sähköpostitse yleensä 1-2 työpäivän kuluessa.
Instabank tarjoaa kahdenlaisia kuluttajalainoja: tasaerälainan ja joustavan lainan.

1. Joustava-laina

Joustava laina muistuttaa luottokorttilainaa. Joustavassa lainassa asiakkaalta laskutetaan ainoastaan käytössä olevan lainapääoman mukaiset kulut ja korot. Asiakas voi siis itse päättää, milloin hän maksaa varsinaisia lainapääomaan kohdistuvia lyhennyksiä. Joustavaa laina tarjoaa joustoa monella tavalla; asiakas voi myös esimerkiksi nostaa jo kertaalleen takaisinmaksettua lainapääomaa käyttöönsä uudestaan ilman uutta lainahakemusta.
Instabankin lainan korko on sidottu 3 kk Euribor 360 –korkoon, joka tarkistetaan neljästi vuodessa. Instabankin nimelliskorko on aina 7,99 ja 19,99 prosentin välillä ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 euroa. Lainan avausmaksu vaihtelee 30-60 euron välillä, lainasummasta riippuen.

2. Tasaerälaina

Tasaerälainassa on kiinteä kuukausittainen takaisinmaksuerä, joka koostuu lainan koroista, varsinaisesta lainanlyhennyksestä ja tilinhoitomaksusta (5€). Tasaerälainan kuukausierän suuruus määräytyy pankin asiakkaalle antaman koron ja sovitun takaisinmaksuajan mukaan. Asiakas voi halutessaan maksaa kiinteää kuukausierää suurempia maksuja, jolloin ylimenevä lyhentää automaattisesti lainapääomaan. Tasaerälainalle voi valita lyhimmillään 3 vuoden takaisinmaksuajan tai pisimmillään 15 vuoden takaisinmaksuajan, mutta lainan saa aina halutessaan maksaa takaisin sovittua laina-aikaa nopeammin ilman ylimääräisiä kuluja.

Edellytyksiä lainansaannille

Lainahakijan tulee pyydettäessä toimittaa tarvittavat asiakirjat, joiden avulla pankki voi vahvistaa hakijan työtilanteen ja vakituiset ansiotulot.

Instabankin lainaa voi hakea vakituisesti Suomessa asuvat henkilöt, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Hakijan tulee olla vähintään 23-vuotias ja vuosittaisten bruttoansioiden tulee olle vähintään 20 000 euroa. Joustava laina voidaan myöntää korkeintaan 65 vuotiaalle ja tasaerälaina korkeintaan 75 vuotiaalle hakijalle.

Kilpailukykyinen säästötili

Instabank tarjoaa myös säästämisen ratkaisuja. Säästötilin voi avata muutamassa minuutissa verkossa Instabankin kotisivuilla. Instabankin säästötilillä ei ole minimirajaa talletettavalle summalle, eikä talletuksille ole asetettu määräaikaa. Nostoista tai tilisiirroista peritä maksuja, eikä tilillä ole nostorajoituksia. Säästötilin korko on 0,8 % aina 100 000 euroon asti.
Säästötilin voi avata 18 vuotta täyttänyt vakituisesti Suomessa asuva henkilö, joka omistaa pankkitunnukset tai aktivoidun mobiilivarmenteen. Instabankin säästötilille talletetut varat on suojattu 100 000 euroon asti, sillä Instabank kuuluu Norjan talletussuojan piiriin.

Instabank on vuonna 2016 perustettu sähköisesti palveleva norjalainen pankki, joka tarjoaa suomalaisille kuluttajille joustavia laina- ja säästötilituotteita. Instabank myöntää lainoja 500 eurosta aina 50 000 euroon asti, eikä lainoille tarvita vakuuksia tai takaajia. Instabank aloitti toimintansa Suomessa vuoden 2017 lopulla ja pankki palvelee tänä päivänä jo yli 10 000 suomalaista asiakasta.

Avatar

Nita Joutsen

Nita Joutsen vastaa VertaaEnsin.fi:llä markkinoinnista. Nita on erikoistunut digitaaliseen markkinointiin ja on kiinnostunut rahoitusalan trendeistä, sekä taloudenhallinnasta.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *