Jopa joka neljäs nuori uskoo voivansa jäädä eläkkeelle ennen virallista eläkeikää

|Posted by | Kaikki artikkelit, Säästäminen, Sijoittaminen, Uutiset
Tags: , ,

Eläkkeelle jäänti ja taloudellinen riiippumattomuusVerkkouutiset kertoi Danske Bankin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan joka neljäs 18–29-vuotiaista 27 % uskoi voivansa jäädä eläkkeelle ennen virallista eläkeikää. Nuoret uskovat käyttävänsä taloudellista riippumattomuutta apukeinona. Tämä on poikkeuksellista muihin Pohjoismaihin verrattuna, joissa vain 19 % uskoo pystyvänsä samaan.

–Nuoret sukupolvet saavat suurempia perintöjä kuin Suomessa on aiemmin. Ilman lottovoittoa tai perintöä taloudellinen riippumattomuus vaatii omaa aktiivisuutta, Danske Bankin ekonomisti Pasi Kuoppamäki sanoo.

Lisäksi vain kolmasosa on sitä mieltä, että joutuu luopumaan osasta elintasoaan eläkkeelle mennessään. Neljännes nuorista on sitä mieltä, että heillä täytyy olla säästöjä eläkettä varten. Kuoppamäki muistuttaakin, että jo nuorena aloitettu säästäminen ja sijoittaminen helpottavat taloudelliseen riippumattomuuteen pääsyä. Keski-ikäinenkin pystyy aloittamaan säästämisen, vaikka hänellä ei ole yhtä pitkää aikaa vaurastumiseen.

–Virallinen eläkeikä on liikkuva malli, koska eläkeikä nousee edelleen. Uskon, että eläkejärjestelmä pystyy takaamaan hyvinvoinnin kaukana tulevaisuudessakin. Silti omilla säästöillä pystyy työuran jälkeen harrastamaan monipuolisesti ja varautumaan yllättäviin menoihin. Eläkesäästäminen on taloudellisesti hyvä päätös, vaikka ei aikoisikaan jäädä pois työelämästä ennen tavallista eläkeikää.

Danske Bankin mukaan nuorista jo 38 % sijoittaa osakerahastoihin.