Diners Club Premium sopii etenkin matkailijalle ja shoppailijalle!

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Matkustaminen, Ostaminen
Tags: , ,

diners club premium

Aiemmin olemme esitelleet luksusluottokorteista mm. American Express Goldin ja Platinumin, sekä tietenkin myyttisen Mustan Amexin. Tänään esittelyvuorossa niin ikään luksusluottokorttien sarjassa paikkansa lunastanut Diners Club Premium, jonka edut sopivat erityisen hyvin paljon matkustavalle.

Diners Club Premiumin perusominaisuudet

Diners Club Premium on maksuaikakortti, johon on mahdollista saada luotto-ominaisuus. Maksuaikakortti eroaa luottokortista siten, että kortilla tehdyt ostokset tulee maksaa kokonaisuudessaan laskutuskauden päätteeksi, kun taas luottokortilla lasku on mahdollista maksaa osissa. Pelkkänä maksuaikakorttina käytettynä Diners Club Premiumissa ei ole ennalta määrättyä käyttörajaa. Luottoraja kortissa vaihtelee 1 000 – 10 000 euron välillä, ja se voi olla korkeintaan 10 % kortin omistajan vuosituloista.

Korko Diners Club Premiumin luotto-ominaisuudessa on 5 % + 3kk Euribor, mikä tekee kortin korosta markkinoiden alhaisimman yhdessä Aktia Visa Platinumin kanssa. Tilinhoitopalkkiota tai muita ylimääräisiä kuluja luotto-ominaisuuden käytöstä ei synny. Diners Club Premiumin luotto-ominaisuudella saa korotonta maksuaikaa keskimäärin 30 päivää. Luottoa tulee lyhentää aina vähintään 3 % laskun loppusummasta, mutta kuitenkin vähintään 15 euroa kuukaudessa.

Diners Club Premiumin vuosimaksu on 200 euroa. Korttiin on mahdollista saada rinnakkaiskortteja, jotka maksavat 100 euroa/kortti. Diners Club käyttää rinnakkaiskortista nimeä perhekortti, ja sen voi saada pääkortin omistajan kanssa samassa osoitteessa asuva puoliso, avopuoliso, rekisteröity partneri tai yli 18-vuotias lapsi.

Diners Club Premiumin edut

Kortin huippuominaisuuksia ovat kattava matkavakuutus, concierge-palvelu sekä ostoetuvakuutus.

Matkavakuutus on voimassa, jos matka on maksettu kokonaisuudessaan Diners Club Premiumilla. Vakuutus korvaa matkalla aiheutuneet sairauskulut ilman ylärajaa, ja matkatavaroiden enimmäiskorvaus on 2 500 euroa. Vakuutus kattaa myös matkan peruuntumisen ja keskeytymisen. Vakuutus on voimassa myös kotimaan matkoilla, tosin Suomessa tapahtuneita sairauskuluja vakuutus ei korvaa. Vakuutus kattaa myös kortin omistajan mukana matkustavan puolison ja alaikäiset lapset, mutta korvaussummat ovat pienempiä kuin kortin omistajan kohdalla.

Concierge-palvelu tuo ripauksen ylellisyyttä kortin omistajan elämään. Concierge-palvelu on ikään kuin henkilökohtainen assistentti, joka voi varata esimerkiksi teatteriliput ja pöydän ravintolasta tai lähettää lahjoja ja auttaa matkasuunnitelman teossa. Concierge-palvelu on käytettävissä arkisin klo 9-22 ja lauantaisin klo 10-18.

Ostoetuvakuutuksessa on kolme eri ominaisuutta: hintaturva, ostoturva ja vuoden pidennetty takuu. Hintaturva takaa ostokset aina edullisimpaan hintaan, jos kortilla maksetun tuotteen löytää halvemmalla toisesta kaupasta kolmen kuukauden sisällä ostohetkestä. Enimmäiskorvaus tuotetta kohden on 1 500 euroa.

Ostoturva puolestaan vakuuttaa luottokortilla maksetut tuotteet kolmeksi kuukaudeksi ostohetkestä alkaen rikkoutumisen ja varkauden varalta. Enimmäiskorvaus on 2 500 euroa tuotetta kohden, ja omavastuu on 40 euroa.

Lisätakuu puolestaan antaa uudelle kodinelektroniikalle yhden vuoden lisätakuun valmistajan myöntämän takuun lisäksi. Kokonaistakuuaika ei kuitenkaan voi ylittää kolmea vuotta lisävakuutuksenkaan kanssa. Lisätakuu kattaa tuotteen korjauskustannukset tuotteen ostohintaan asti, mutta takuun yläraja on 1 500 euroa tuotetta kohden omavastuun ollessa 40 euroa.

Näiden lukuisten huippuetujen lisäksi korttiin sisältyy mahdollisuus vierailla lentokenttäloungessa alennettuun hintaan (19 €/kerta). Yhteistyöloungeja Diners Clubilla on yli 750 ympäri maailmaa. Kortilla voi myös kerätä Diners Club Rewards -pisteitä, ja pisteitä kertyy 2-2,5 jokaista käytettyä euroa kohden Diners Club Rewards -jäsenyyden kestosta riippuen.

Maksulliset lisävakuutukset

Kaikki edellä esitellyt edut sisältyvät luottokortin vuosimaksuun, minkä lisäksi kortiin on mahdollista hankkia lisämaksusta useita erilaisia lisävakuutuksia. Näitä ovat mm. tapaturmavakuutus, syöpävakuutus, henkivakuutus ja maksuturvavakuutus.

Kuka voi saada Diners Club Premiumin?

Diners Club Premiumin hakijalta edellytetään 28 vuoden ikää sekä ainakin 80 000 euron säännöllisiä vuosituloja. Hakijalla täytyy olla suomalainen henkilötunnus, ja maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla.

Vertaile Diners Club Premiumia muihin luksusluottokortteihin puolueettomassa vertailussamme!