Diners Club Premium sopii etenkin matkailijalle ja shoppailijalle!

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Matkustaminen, Ostaminen
Tags: , ,

diners club premium

Aiemmin olemme esitelleet luksusluottokorteista mm. American Express Goldin ja Platinumin, sekä tietenkin myyttisen Mustan Amexin. Tänään esittelyvuorossa niin ikään luksusluottokorttien sarjassa paikkansa lunastanut Diners Club Premium, jonka edut sopivat erityisen hyvin paljon matkustavalle.

Diners Club Premiumin perusominaisuudet

Diners Club Premium on maksuaikakortti, johon on mahdollista saada luotto-ominaisuus. Maksuaikakortti eroaa luottokortista siten, että kortilla tehdyt ostokset tulee maksaa kokonaisuudessaan laskutuskauden päätteeksi, kun taas luottokortilla lasku on mahdollista maksaa osissa. Pelkkänä maksuaikakorttina käytettynä Diners Club Premiumissa ei ole ennalta määrättyä käyttörajaa. Luottoraja kortissa vaihtelee 1 000 – 10 000 euron välillä, ja se voi olla korkeintaan 10 % kortin omistajan vuosituloista.

Korko Diners Club Premiumin luotto-ominaisuudessa on 5 % + 3kk Euribor, mikä tekee kortin korosta markkinoiden alhaisimman yhdessä Aktia Visa Platinumin kanssa. Tilinhoitopalkkiota tai muita ylimääräisiä kuluja luotto-ominaisuuden käytöstä ei synny. Diners Club Premiumin luotto-ominaisuudella saa korotonta maksuaikaa keskimäärin 30 päivää. Luottoa tulee lyhentää aina vähintään 3 % laskun loppusummasta, mutta kuitenkin vähintään 15 euroa kuukaudessa.

Diners Club Premiumin vuosimaksu on 200 euroa. Korttiin on mahdollista saada rinnakkaiskortteja, jotka maksavat 100 euroa/kortti. Diners Club käyttää rinnakkaiskortista nimeä perhekortti, ja sen voi saada pääkortin omistajan kanssa samassa osoitteessa asuva puoliso, avopuoliso, rekisteröity partneri tai yli 18-vuotias lapsi.

Diners Club Premiumin edut

Kortin huippuominaisuuksia ovat kattava matkavakuutus, concierge-palvelu sekä ostoetuvakuutus.

Matkavakuutus on voimassa, jos matka on maksettu kokonaisuudessaan Diners Club Premiumilla. Vakuutus korvaa matkalla aiheutuneet sairauskulut ilman ylärajaa, ja matkatavaroiden enimmäiskorvaus on 2 500 euroa. Vakuutus kattaa myös matkan peruuntumisen ja keskeytymisen. Vakuutus on voimassa myös kotimaan matkoilla, tosin Suomessa tapahtuneita sairauskuluja vakuutus ei korvaa. Vakuutus kattaa myös kortin omistajan mukana matkustavan puolison ja alaikäiset lapset, mutta korvaussummat ovat pienempiä kuin kortin omistajan kohdalla.

Concierge-palvelu tuo ripauksen ylellisyyttä kortin omistajan elämään. Concierge-palvelu on ikään kuin henkilökohtainen assistentti, joka voi varata esimerkiksi teatteriliput ja pöydän ravintolasta tai lähettää lahjoja ja auttaa matkasuunnitelman teossa. Concierge-palvelu on käytettävissä arkisin klo 9-22 ja lauantaisin klo 10-18.

Ostoetuvakuutuksessa on kolme eri ominaisuutta: hintaturva, ostoturva ja vuoden pidennetty takuu. Hintaturva takaa ostokset aina edullisimpaan hintaan, jos kortilla maksetun tuotteen löytää halvemmalla toisesta kaupasta kolmen kuukauden sisällä ostohetkestä. Enimmäiskorvaus tuotetta kohden on 1 500 euroa.

Ostoturva puolestaan vakuuttaa luottokortilla maksetut tuotteet kolmeksi kuukaudeksi ostohetkestä alkaen rikkoutumisen ja varkauden varalta. Enimmäiskorvaus on 2 500 euroa tuotetta kohden, ja omavastuu on 40 euroa.

Lisätakuu puolestaan antaa uudelle kodinelektroniikalle yhden vuoden lisätakuun valmistajan myöntämän takuun lisäksi. Kokonaistakuuaika ei kuitenkaan voi ylittää kolmea vuotta lisävakuutuksenkaan kanssa. Lisätakuu kattaa tuotteen korjauskustannukset tuotteen ostohintaan asti, mutta takuun yläraja on 1 500 euroa tuotetta kohden omavastuun ollessa 40 euroa.

Näiden lukuisten huippuetujen lisäksi korttiin sisältyy mahdollisuus vierailla lentokenttäloungessa alennettuun hintaan (19 €/kerta). Yhteistyöloungeja Diners Clubilla on yli 750 ympäri maailmaa. Kortilla voi myös kerätä Diners Club Rewards -pisteitä, ja pisteitä kertyy 2-2,5 jokaista käytettyä euroa kohden Diners Club Rewards -jäsenyyden kestosta riippuen.

Maksulliset lisävakuutukset

Kaikki edellä esitellyt edut sisältyvät luottokortin vuosimaksuun, minkä lisäksi kortiin on mahdollista hankkia lisämaksusta useita erilaisia lisävakuutuksia. Näitä ovat mm. tapaturmavakuutus, syöpävakuutus, henkivakuutus ja maksuturvavakuutus.

Kuka voi saada Diners Club Premiumin?

Diners Club Premiumin hakijalta edellytetään 28 vuoden ikää sekä ainakin 80 000 euron säännöllisiä vuosituloja. Hakijalla täytyy olla suomalainen henkilötunnus, ja maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla.

Vertaile Diners Club Premiumia muihin luksusluottokortteihin puolueettomassa vertailussamme!

Diners Club Rewards

Diners Club Suomen valikoimaan kuuluu kaikkiaan neljä erilaista luottokorttia, joista kahdella, Diners Club Classicilla ja Diners Club Premiumilla, voi kerätä Diners Club Rewards -pisteitä. Diners Clubin palkintopisteohjelmaan kuuluminen on maksutonta. Pisteitä saa aina vähintään yhden jokaista käytettyä euroa kohden, pistekertymä tosin vaihtelee kortin ja Rewards-jäsenyyden keston mukaan seuraavan taulukon mukaisesti:

Diners Club Rewards -pisteiden kertyminen
Jäsenyyden kestoDiners Club ClassicDiners Club Premium
Alle 3 vuotta1 € = 1 piste1 € = 2 pistettä
3-5 vuotta1 € = 1,1 pistettä1 € = 2,1 pistettä
5-10 vuotta1 € = 1,25 pistettä1 € = 2,25 pistettä
Yli 10 vuotta1 € = 1,5 pistettä1 € = 2,5 pistettä

Club Rewards -pisteitä keräävät kortit

Vaikka palkintopisteiden kerääminen luottokortilla mukavaa onkin, harvoin kortin valintaa perustetaan pelkkään mahdollisuuteen kerätä palkintopisteitä. Alta selviää tiivistetysti sekä Diners Club Classicin että Diners Club Premiumin perustiedot ja lisäominaisuudet.

Diners Club Classic

dinersclubclassic
 • Vuosimaksu: 50 €
 • Korko: 9,0 %
 • Mahdollisuus ostaa matkavakuutus 15 € /vuosi, tai 25 €/vuosi, jos vakuutus ilman omavastuuta
 • Pääsy lentokenttäloungeen 19 € /kerta
 • Diners Clubin tarjoukset, esimerkiksi 10-15 % alennusta autonvuokrauksesta Avis- ja Budget-vuokraamoissa
 • Perhekortti 20 €/vuosi

Diners Club Premium

dinersclubpremium
 • Vuosimaksu: 200 €
 • Korko: 5,0 %
 • Matkavakuutus ilman omavastuuosuutta
 • Ilmainen pääsy yli 750 lentokenttäloungeen
 • Diners Clubin tarjoukset, esimerkiksi 10-20 % alennusta autonvuokrauksesta Avis- ja Budget-vuokraamoissa
 • Perhekortti 100 €/vuosi
 • Concierge-palvelu auttaa arkisin esimerkiksi matkajärjestelyissä ja lippuvarauksissa
 • Ostoetuvakuutus, sisältää hintaturvan ja ostoturvan

Vaikka palkintopisteiden kerääminen luottokortilla mukavaa onkin, harvoin kortin valintaa perustetaan pelkkään mahdollisuuteen kerätä palkintopisteitä. Alta selviää tiivistetysti sekä Diners Club Classicin että Diners Club Premiumin perustiedot ja lisäominaisuudet.

Korttiin kuuluvien etujen lisäksi kumpaankin korttiin voi ostaa tarpeen mukaan erilaisia lisävakuutuksia, kuten esimerkiksi syöpä- ja lapsivakuutukset. Lisävakuutusten hinnat vaihtelevat vakuutetun henkilön mukaan; esimerkiksi syöpävakuutus on edullisempi tupakoimattomille kuin tupakoitsijoille.

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *