Cyber Monday vyöryy Suomeen

|Anleena Haustola
cyber monday


Cyber Monday vuonna 2021 on 29.11.2021. Suomessa Black Friday alkaa olla jo kohtalaisen suosittu ja tunnettu ostostapahtuma. Sen rinnalle on kuitenkin kehitetty Yhdysvalloissa myös Cyber Monday, joka on tällä hetkellä vähemmän tunnettu Suomessa, mutta joka valtaa koko ajan enemmän alaa. Se on sinällään luonnollista, koska Black Friday ja Cyber Monday liittyvät usein yhteen.

Mutta miten Black Friday ja Cyber Monday sitten liittyvät yhteen?

Mikä on Cyber Monday?

Cyber Monday on nimensä mukaisesti Black Fridayta seuraavan viikonlopun seuraava maanantai (”Monday”), jolloin ennen kaikkea nettikaupat (”Cyber”) laittavat tuotteita alennukseen. Cyber Mondayna eli cyber-maanantaina kaupat yleensä myyvät erittäin halvalla niitä tuotteita, jotka eivät menneet Black Fridayn aikana. Kyseessä on siis eräänlainen ”ulosheittopäivä”.

Muistathan, että nettiostokset kannattaa maksaa luottokortilla:

Esimerkiksi suuret elektroniikkajättiläiset, kuten Gigantti kertovat aina jo Black Fridayn alussa, että kyseessä on nelipäiväinen juhla, joka päättyy Cyber Mondayhyn, jolloin on sekä uusia tarjouksia että ulosheittohinnat vanhoista tuotteista.

Kiinnostavatko alennusmyynnit? Tsekkaa kätevä alekalenterimme!

Netistä parhaat tarjoukset

Yleensä netti on parhaita paikkoja metsästää tarjouksia. Netissä ostokset voi tehdä omalla ajalla ja omassa rauhassa, ja varsinkin Cyber Mondayn kaltaisissa, elektroniikkaan painottuvissa tuotteissa nettikaupoissa on perinteisiä kivijalkakauppoja paremmat valikoimat – ja alhaisemmat hinnat jo lähtökohtaisesti.

Netissä ostaessa kannattaa aina kiinnittää huomiota myös siihen, miten maksaa, ei vain siihen, mitä ostaa. Toisin sanoen luottokortti on hyvä ottaa esille jo shoppailusession aluksi. Luottokortilla saat nimittäin enemmän turvaa hankinnoillesi kuin monilla muilla maksuvälineillä.

Luottokortilla maksaminen kannattaa

Luottokortilla maksaessasi saat usein esimerkiksi hyvän tuote- ja ostoturvan ostoksillesi. Se tarkoittaa, että vakuutus korvaa luottokortilla ostettuja tuotteita esimerkiksi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.

Osto- ja tuoteturvissa on eroja, ja esimerkiksi nettishoppailusta innostuneen on hyvä tarkastaa, että oman luottokortin tuoteturva kattaa koko maailman. Esimerkiksi Nordea Mastercard kattaa ainoastaan Pohjoismaista ostetut tuotteet, joten mikäli esimerkiksi Keski-Euroopan, Jenkkien tai Kiinan markkinat kiinnostavat, jokin toinen luottokortti voi olla parempi.

Suurimmassa osassa kortteja osto- ja tuoteturva kattaa koko maailman. Näin on esimerkiksi Handelsbanken Mastercardissa ja Danske Bank Mastercard Goldissa.

Millainen luottokortti sinulla on? Oletko tyytyväinen sen osto- ja tuoteturvaan? Voit vertailla luottokortteja näppärästi sivuillamme.

Cyber Mondaysta joululahjat

Yksi syy siihen, miksi Black Friday ja sittemmin Cyber Monday ovat tulleet hyvin suosituiksi on se, että ne sijoittuvat – kiitos amerikkalaisen juhlaperinteen – vähän ennen joulua. Toisin sanoen ne ovat erinomaisia mahdollisuuksia kuluttajille aloittaa joululahjojen ostaminen.

Kannattaa pitää kuitenkin aina maltti matkassa. Joskus netissä shoppailessa saattaa vähän hullaantua ja tulla ostaneeksi sellaistakin, mitä ei ehkä tarvitse. Joululahjojakaan ei kannata ostaa urakoiden vaan napsia sieltä täältä parhaat päältä.