Brexit mahdollistaa valuuttakeinottelun sinulle, nettishoppaaja!

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Maksaminen, Vinkit
Tags: , , ,

Brexit

Brexit tuli, miten hyötyä?

Jos ei mitään muuta niin vuosikausia kestänyt Eurooppaa ravistellut taloudellinen ja poliittinen kriisi on poikinut ainakin hurjan määrän uusia sanoja: Grexit, Fixit ja lopulta kesäkuussa kansanäänestyksessä toteutunut Brexit. ”Brexit” tulee sanoista Britain ja Exit eli Britannian erosta Euroopan unionista.

Brexitiä voidaan lähestyä monelta kantilta. Toisille se on merkki eurooppalaisen unelman murtumisesta, toisille itsenäisen kansallisvaltion ideaalin noususta. Kolmansille se merkitsee uusia shoppailumahdollisuuksia nettikaupoissa.

Lue myös 8 vinkkiämme turvallisempaa nettishoppailuun

Epävarmuus painaa valuuttakursseja

Talous on osaksi tunnetta, ja epävarmuus myrkkyä taloudelle. Tämä näkyy myös valuuttakursseissa, jotka tapaavat reagoida voimakkaasti esimerkiksi Brexitin kaltaisiin poliittisiin kriiseihin. Kriisin keskiössä olevan maan – tässä tapauksessa Britannian – valuutta yleensä heikkenee ja muiden valuuttojen arvo nousee suhteessa.

Tämä heijastuu kaikkeen kaupankäyntiin, nettishoppailu mukaan lukien.

Esimerkiksi EKP:n Euroopan Keskuspankin tuottama interaktiivinen data paljastaa, miten Iso-Britannian punta on heilahdellut viime vuoden aikana. Kesäkuussa 2016 pidetty kansanäänestys näkyy heti suurena laskuna punnan arvossa. Graafissa punnan arvo on suhteutettu euroon.

brexit_valuutta

Lähde: Suomen pankki (EKP)

Brittiläisissä nettikaupoissa alennusmyynti

Jos siis elit uskossa, että keinottelu on mahdollista vain harvoille ja valituille rikkaille, olet ollut väärässä ja mahdollisesti menettänyt jo muutaman hyvän mahdollisuuden. Nettikaupat antavat tavalliselle kuluttajalle oivan tilaisuuden hyötyä markkinoiden volatiliteetista ja ostaa sieltä, mistä halvimmalla saa.

Jos elit uskossa, että keinottelu on mahdollista vain harvoille ja valituille rikkaille, olet ollut väärässä ja mahdollisesti menettänyt jo muutaman hyvän mahdollisuuden.

Käytännössä punnan kurssin heikkeneminen näkyy kuluttajille seuraavalla tavalla:

  1. Kun punta painuu alhaalle suhteessa euron kurssiin, se tarkoittaa että yhdellä eurolla saa enemmän puntia.
  2. Käytännössä siis punnissa olevien tuotteiden hinta alenee punnan kurssin mukana.

Punnan arvo

Jos esimerkiksi olet ostanut 150 punnan hintaisen paidan 17.10, on se euroiksi muunnettuna 165,77 €. Sama paita olisi maksanut 19.11.2015 jopa 214,35 €, jolloin oikealla hetkellä ostaessa voit säästää 48,57 euroa!

Brittiläisistä nettikaupoista ostaminen kannattaa tällä hetkellä muistakin syistä: sinun ei tarvitse maksaa tullimaksuja! Tällä hetkellä brittiläisistä nettikaupoista ostetuista tavaroista ei tarvitse maksaa tullimaksuja vaikka niiden arvo ylittäisi tullattavan arvon. Tämä johtuu EU:n perusperiaatteista, joihin kuuluvat muun muassa ihmisten, tavaroiden ja palveluiden vapaa liikkuvuus.

Britannian EU-eron myötä tilanne voi muuttua, joten ole tarkkana.

Maksa netissä luottokortilla

Kun otat ilon irti halvoista hinnoista netissä, älä riehaannu niin paljoa ettet ensin varmista maksuturvallisuutta. Netissä kannattaa usein ostaa luottokortilla, sillä tällöin ostoksesi (ja rahasi) ovat paremmassa turvassa.

Jos ostat luottokortilla, konkurssitilanteessa voit vaatia hyvitystä luotonantajaltasi – toisin kuin tilisiirroissa tai pankkikortilla ostaessasi.

Lue viisi syytä hankkia luottokortti

Voit vertailla sivuiltamme luottokortteja ja valita itsellesi sopivimman:

Vertaile kaikkia luottokortteja

Lue myös postauksemme verkkokauppojen maksutavoista!

Kurssit voivat muuttua nopeasti

Tarkista kuitenkin aina kurssi valuuttalaskureista tai valuuttamuuntajista ennen kuin syöksyt ostoksille. Myös useat pankit kuten esimerkiksi Säästöpankki tarjoaa valuuttalaskureita.

Valuuttakurssit voivat muuttua nopeastikin, joten viime viikon luvut eivät välttämättä pidä paikkaansa enää tänään. Lisäksi euro voi heiketä esimerkiksi suhteessa Yhdysvaltojen dollariin tai Britannian puntaan, mikä tekee vastaavasti ulkomaalaiset nettikaupat kuten Amazonin hyvinkin kalliiksi ostopaikoiksi.

Vertaile hintoja siis aina ennen ostospäätöksen tekemistä.

Lue ihmeessä lisää helpoista säästövinkeistä

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *