Mikä on paras bensakortti? – 6 kortin vertailu

| | Aihe: Vertailut ja testit
Bensakortti

Kulutatko paljon bensaa? Ajatko paljon autolla? Bensakortti voisi olla sinun juttusi. Bensakortilla nimittäin ansaitaan tankkausetua jokaista ostettua bensalitraa kohden. Voit siis huristella menemään moottoritiellä ja samalla säästää rahaa. Kuulostaa hyvältä, eikö?

Seuraavaksi selitämme mitä bensakortti tarkoittaa, esittelemme markkinoiden yleisimmät kortit ja lopuksi vertailemme bensakorttien tankkausetuja.

Bensakorteista lyhyesti

Kaikessa yksinkertaisuudessaan bensakortti tarkoittaa maksu- tai kanta-asiakaskorttia, jolla saa alennusta tai etuja jokaista tankattua bensalitraa kohden. Tämä tankkausetu on yleensä joko prosentuaalinen (esim. 2 %/litra) tai kiinteä (esim. 2 senttiä/litra). Tankkausedun lisäksi bensakorttiin kuuluu usein myös muitakin etuja, kuten vaihtelevia kuukausittaisia tarjouksia tai tietty määrä alennusta kaikista ostoksista.

Maksu-ominaisuuden omaavilla bensakorteilla voi maksaa tankkauksen bensa-asemilla, ja tällöin mahdollinen etu tai alennus myönnetään automaattisesti maksun yhteydessä. Tällaiset bensakortit ovat yleensä joko luotto- tai pankkikortteja. Tässä kirjoituksessa keskitymme ensisijaisesti juuri näihin kortteihin.

Bensakortti voi olla myös bensa-asemaketjun kanta-asiakaskortti, jolloin sillä ei voi maksaa tankkausta, vaan se täytyy erikseen käyttää maksuautomaatissa maksukortilla maksamisen yhteydessä. Tällöin täytyy siis muistaa näyttää bensakorttiaan joka kerta kun tankkaa autonsa.

ABC bensakortti (S-Etukortti)

ABC bensakortti tarkoittaa käytännössä S-Etukorttia, joka on S-Ryhmän kanta-asiakaskortti. S-Etukortilla sekä S-Pankin luottokorteilla saa tankkausetua kaikilta ABC-asemilta perustuen asiakasomistajan kalenterikuukauden bonusprosenttiin. Esimerkiksi jos kuukauden aikana tehdyistä ostoksista on oikeutettu 3 % asiakasomistajabonukseen, niin tankkausetua saa 3 senttiä/litra. Voit halutessasi laskea oman asiakasomistajabonuksesi S-Ryhmän bonuslaskurilla. Lisäksi S-Etukorttiin kuuluu paljon muitakin kanta-asiakasetuja.

Kortin tilinhoitomaksu on 2 €, jos kortilla on korollista luottoa.

Teboil Maksuaikakortti

Teboilin bensakortilla saa bensiinistä ja dieselistä tankkausetua 2 senttiä/litra Teboilin huoltoasemilla sekä automaattiasemilla. Tämä etu ei kuitenkaan ole voimassa nettohintapohjaisilla Teboil Express -automaattiasemilla. Lisäksi korttiin kuuluu kuukausittaisia kanta-asiakasetuja, jotka voivat tarkoittaa esimerkiksi alennusta voileivästä tai pullakahvista.

Kortilla saa korotonta maksuaikaa keskimäärin 30 päivän ajan. Tilinhoitomaksu on 1,35 €/lasku, ja se veloitetaan vain silloin kun kortilla on laskutettavaa.

St1 Mastercard

St1 Mastercard -bensakortilla saa maksutapaetua tankatessaan St1:n ja Shellin asemilla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kortin tankkausbonukset vaihtelevat ajankohtaisten kampanjoiden mukaan, mutta bonus on aina vähintään 0,5 senttiä litralta. Syksyllä 2021 voimassa olivat seuraavat lisäedut:

  • Korotettu alennus 2,5 senttiä/litra kaikista polttonesteistä.
  • Vaihtelevat alennukset HelmiSimpukka-ravintoloissa

Kuukausittaista tilinhoitomaksua ei veloiteta, kun korttia käyttää vähintään kerran kuukaudessa sovelluksessa tai St1:n tai Shellin asemilla. Muussa tapauksessa tilinhoitokulu on 3 euroa kuukaudessa. Lisäksi tilinhoitomaksua ei veloiteta jos korttia ei käytetä ollenkaan kuukauden aikana.

Neste Yksityiskortti

Nesteen Yksityiskortilla saa 1,5 senttiä tankkausalennusta jokaista polttonestelitraa kohden, eli alennusta saa riippumatta siitä, onko tankattava neste dieseliä, bensaa tai jotain muuta. Bensakortti toimii maksuvälineenä Nesteen palvelu- ja automaattiasemilla niin Suomessa, Virossa, Latviassa, kuin Liettuassakin, sekä myös Ruotsissa Preemin ja Circle K:n asemilla.

Kortilla ei kuitenkaan saa tankkausetua Neste Express -automaattiasemilta. Lisäksi muiden kanta-asiakaskorttien edut eivät ole käytössä sillä maksaessa.

Jos kortin lasku maksetaan e-laskuna, ei kuukausittaisia tilinhoitokuluja veloita. Kuitenkin e-laskuun siirtyessä ensimmäinen lasku toimitetaan perille paperisena. Muissa tapauksissa kortin käytöstä peritään 2,5 euron kuukausittainen tilinhoitomaksu. Neste ei tällä hetkellä myönnä yksityiskorttiaan uusille asiakkaille, mutta nykyiset kortinomistajat voivat hyödyntää etuja normaalisti.

KorttiTankkausetu
S-EtukorttiRiippuu bonuksesta
St1 MasterCard2,5 snt/litra (voimassa toistaiseksi)
Teboil Maksuaikakortti2 snt/litra
Neste Yksityiskortti1,5 snt/litra

Vertailun perusteella St1:n Mastercard tarjoaa parhainta tankkausetua, jos lasketaan St1:n senttimääräinen etu toistaiseksi voimassa olevalla alennuksella. Toisaalta S-Etukortilla voi päästä tätäkin korkeampiin alennuksiin, jos oma bonusprosentti on korkea.

Ahkeran shoppailijan, joka käy usein S-Ryhmän liikkeissä, kannattaa siis valita itselleen S-Etukortti, koska kortin tankkausetu riippuu asiakasomistajabonuksen määrästä. Esimerkiksi 50 € ostoilla saa prosentin bonuksen ja 200 € ostoilla 1,5 % bonusta. Korkeimman mahdollisen 5 % bonuksen saa kuluttamalla S-ryhmän liikkeissä 900 euroa kuukaudessa.

Lähteet: Neste, Teboil, St1 Mastercard

Tarjoukset