Balanzia pankki esittelyssä

|Posted by Otto Laitinen | Kaikki artikkelit, Lainat, Säästäminen
Tags: balanzia, laina, pankki, säästötili
balanzia pankki

Ruotsalainen Balanzia pankki tarjoaa nimensä mukaisesti talouden tasapainottamiseen tarkoitettuja säästötilejä ja kulutusluottoja. Se on yksi monista ruotsalaisista lainanantajista, jotka toimivat Suomessa. Muita tarjoajia ovat Nordnet, Nordax Bank, Svea Ekonomi, Resurs Bank, Collector, Credento, Credigo, Avida ja Swedbank.

Mikä Balanzia?

Balanzia on ruotsalaisen rahoitusyhtiön, GCC Capitalin, vuonna 2016 perustama aputoiminimi. Balanzia keskittyy Suomessa tarjoamaan yksityishenkilöille säästämisen ja lainaamisen palveluita. Suomi on tällä hetkellä ainoa maa, missä pankki toimii Ruotsin lisäksi.

Balanzian laina

Pankki tarjoaa yksityislainaa, jota voi luonnehtia pikalainaksi, autolainaksi tai lainojen yhdistämiseen tarkoitetuksi lainaksi. Yksityislainaa saa 2000 ja 30 000 euron väliltä jopa 15 vuoden maksuajalla. Balanzia tarjoaa myös yrityslainaa 70 000 euroon asti.

Pankki vastaavasti ei tarjoa lainaa, jonka tarkoitus on rahoittaa tontin tai asumisoikeus- tai omistusasunnon säilyttäminen tai ostaminen. Eli asuntolainaa Balanziasta ei saa.

Pankki antaa yksilöllisen hinnoittelun kullekin lainahakemukselle ja nimelliskorko vaihtelee 7,9-19,90% välillä. Lainalle saa kaksi maksuvapaata kuukautta kalenterivuodessa, mutta pankki ei tarjoa tällä hetkellä lainaturvaa.

Kielteinen tai myönteinen lainapäätös lähetetään hakijan sähköpostiin. Alustavan päätöksen jälkeen pankki lähettää linkin muutamaan lisäkysymykseen, joihin vastattuaan asiakas saa linkin lainasopimukseen, joka allekirjoitetaan pankkitunnuksilla.

Kuka saa lainaa Balanzialta?

Lainanhakijan täytyy olla 24 vuotta täyttänyt ja hänen bruttotulojen täytyy ylittää 16000 euroa vuodessa. Hakijan täytyy myös olla Suomen kansalainen tai asunut Suomessa vähintään 3 vuotta.

Lainan hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Balanzia tarkistaa hakijan luottotiedot Suomen Asiakastiedon järjestelmästä.

Säästötili

Lainojen lisäksi Balanzia tarjoaa säästötilejä huikealla 0,85% talletuskorolla. Se on Suomen korkein säästötilin korko jatkuvalle säästötilille tällä hetkellä. Määräaikaiselle säästötilille voi saada Suomessa korkeamman koron.

Virolainen Bigbank esimerkiksi tarjoaa 2,5% koron määräaikaisille talletuksille. Bigbankin määräaikaistalletuksen täytyy olla kylläkin 10 vuoden pituinen saadakseen kyseisen koron.

Balanzian säästötilin avausmaksu, vuosimaksu ja tiliote ovat kaikki nolla euroa.

Tililtä on myös otettavissa 6 maksutonta nostoa kalenterivuodessa, jonka jälkeen pankki perii 1% nostopalkkion. Minimitalletus säästötilille on 1 euro ja maksimitalletus sata tuhatta euroa.

Otto Laitinen

Otto Laitinen

Otto Laitinen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointivastaava. Otto on valmistunut Turun yliopistosta pääaineenaan mediatutkimus. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat fintech ja taloudellinen hyvinvointi. Otto kirjoittaa talousaiheista aktiivisesti eri julkaisualustoille, kuten Microsoft Network.

Hvad tænker du?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *