Auton vuokraus edullisesti: näin säästät rahaa

| | Aihe: Yleiset talousvinkit
auton vuokraus

Auton vuokraaminen voi olla käytännöllistä ulkomaille matkustaessa, sillä auto tuo liikkumavapautta matkakohteen tutkimiseen. Auton vuokraus – tai autoilu ylipäätään – ei kuitenkaan ole ilmaista puuhaa, joten kokosimme alle seitsemän vinkkiä, joiden avulla auton voi vuokrata edullisemmin.

1. Vertaile hintoja ja etsi alennuskoodeja

Vuokra-autoa etsiessä kannattaa tarkistaa useamman eri vuokrafirman tarjoamat hinnat. Suurten globaalien ketjujen lisäksi on hyvä tarkistaa pienempien paikallisten ketjujen ja vertailusivustojen tarjonta. Netistä voi myös löytyä alennus- tai tarjouskoodeja vuokrafirmoille. Lentoyhtiöiden kanta-asiakkaat saavat yleensä alennusta auton vuokraamisesta, jos auto vuokrataan lentoyhtiön yhteistyökumppanilta.

2. Älä vuokraa autoa lentokentältä

Lentokentän lähellä sijaitsevat autovuokraamot saattavat perivät korkeampaa vuokraa kuin kauempana kentästä olevat vuokraamot. Jopa saman autovuokraamon eri toimipisteet saattavat hinnoitella autot eri tavalla vuokraamon sijainnin perusteella, joten hinnat on hyvä tarkistaa.

Vaikka auton vuokraaminen lentokentän vierestä onkin kätevää, ei lentokentältä kaupungin keskustan liepeille siirtyminen ole yleensä hankalaa, sillä julkinen liikenne lentokentille on usein hyvin järjestetty. Mikäli lentokentän liikenneyhteydet ovat siis kunnossa, autonvuokraus kannattaa yleensä hoitaa lentokenttäalueen ulkopuolella.

3. Harkitse kanta-asiakasohjelmaan liittymistä

Jos tarvitset vuokra-autoa säännöllisesti, kannattaa harkita jonkin autovuokraamon kanta-asiakasohjelmaan liittymistä. Vuokraamo kannattaa kuitenkin valita huolella, sillä kanta-asiakasohjelmasta hyötyy vain, jos keskittää asioinnin kyseiseen vuokraamoketjuun.

4. Hoida auton vuokraus ajoissa

Aivan kuten lentojakin varatessa, myös autoa vuokratessa varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Tällöin automalleja on enemmän tarjolla ja auto on halvempi vuokrata, kun tarjontaakin on enemmän.

5. Palauta auto tankki täynnä

Autovuokraamot antavat asiakkaan yleensä valita, palautetaanko auto tankki täynnä vai vajaana. Jos auton palauttaa tankki vajaana, vuokrafirma veloittaa asiakasta tankkauksesta. Käytännössä vuokrafirmat veloittavat aina enemmän kuin mitä bensa maksaisi huoltoasemalla.

6. Maksa auton vuokraus luottokortilla ja säästä

Joillakin luottokorteilla saa alennusta auton vuokraamisesta. Esimerkiksi Avis tarjoaa kanta-asiakasohjelmaa American Express- ja Eurocard-korttien omistajille. Hertz tarjoaa vastaavanlaista kanta-asiakasohjelmaa American Express -kortin haltijoille.

Jotkin lentoyhtiöt tarjoavat autonvuokrauksesta lentopisteitä, mikä kannattaa myös huomioida.

7. Ole tarkkana vakuutusten kanssa

Vuokra-autolle ei kannata ottaa epähuomiossa kahta vakuutusta. Näin voi käydä, jos ostaa varausvaiheessa varaussivuston vakuutuksen ja myöhemmin vuokraamon vakuutuksen. Vuokra-auton vakuutus kannattaa ottaa vuokraamolta itseltään, koska tällöin vahingon sattuessa asiat on helpompi selvittää vuokraamon kanssa.

Tarjoukset