Auton vuokraus: näin säästät rahaa

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Matkustaminen, Säästäminen, Vinkit
Tags: , , , ,

auton vuokraus

Moni vuokraa auton mielellään, kun matkustaa lomalla ulkomaille. Autolla liikkuminen tuo paljon vapautta matkakohteen tutkimiseen, kun ei ole julkisten kulkuneuvojen armoilla. Auton vuokraus ei valitettavasti kuitenkaan ole ilmaista puuhaa, mutta onneksi siinäkin on mahdollista säästää!

1. Maksa luottokortilla ja säästä

Joillakin luottokorteilla saa alennusta auton vuokrauksesta. Esimerkiksi Eurocard Gold -kortilla saa alennusta jopa 15 % Avis- ja Budget-autovuokraamoista kaikkialla maailmassa. American Express Goldin omistajat pääsevät liittymään maksutta Hertzin Gold Plus Rewards -kanta-asiakasohjelmaan, jolloin autonvuokrauksesta saa 10 % alennusta ja muita etuja. Myös American Express Platinum -kortilla saa Hertz Gold Plus Rewards- kanta-asiakkuuden ja sen lisäksi vielä Avis-vuokraamon kanta-asiakkuuden.

Myös Diners Club Classic- ja Diners Club Premium -korteilla saa alennusta auton vuokrauksesta Avis- ja Budget-vuokraamoissa. Classic-kortin haltijat saavat alennusta 10-15 % ja Premium-kortin haltijat 10-20 %.

Kannattaa myös muistaa, että autonvuokrauksesta voi saada lentoyhtiöiden palkintopisteitä. Tutustu lentopisteluottokortteihin!

Eivätkö lentopisteluottokortit kiinnosta? Tutustu kaikkiin Suomen markkinoiden luottokortteihin!

2. Vertaile hintoja ja etsi alennuskoodeja

Aivan kuten lainoja ja luottokortteja valitessa, myös autoa vuokratessa on tärkeää muistaa vertailla eri palveluntarjoajien hintoja. Kannattaa tarkistaa useamman eri vuokrafirman tarjoamat hinnat, ja suurten globaalien ketjujen lisäksi myös pienten paikallisten vuokraamojen hinnat. Myös useamman eri vertailusivuston tarjoamiin hintoihin kannattaa tutustua. Kannattaa myös tarkistaa, löytyykö netistä alennuskuponkeja tai tarjouskoodeja vuokrafirmoille. Usein myös lentoyhtiöiden kanta-asiakkaat saavat alennusta (tyypillisesti 5-10 %) auton vuorkauksesta, jos auton vuokraa lentoyhtiön yhteistyökumppanilta.

3. Älä vuokraa autoa lentokentältä

Joskus lentokentän lähellä sijaitsevat autovuokraamot perivät korkeampaa vuokraa kuin kauempana kentästä olevat vuokraamot. Myös siis saman autovuokraamon eri toimipisteet voivat hinnoitella autot eri tavalla vuokraamon sijainnin perusteella, joten kannattaa todella tarkistaa, paljonko auton vuokraaminen maksaa vaikkapa kaupungin keskustan vuokraamoissa.

Vaikka auton vuokraaminen lentokentän vierestä onkin kätevää, ei lentokentältä esimerkiksi kaupungin keskustan liepeille siirtyminen ole yleensä hankalaa, sillä usein julkinen liikenne lentokentille on hyvin järjestettyä.

4. Harkitse kanta-asiakasohjelmaan liittymistä

Jos tarvitset vuokra-autoa säännöllisesti, kannattaa harkita jonkin autovuokraamon kanta-asiakasohjelmaan liittymistä. Vuokraamo kannattaa kuitenkin valita huolella, sillä kanta-asiakasohjelmasta hyötyy vain, jos keskittää asioinnin kyseiseen vuokraamoketjuun. Vertailu kannattaa myös kanta-asiakasohjelmaa valitessa.

5. Varaa ajoissa

Aivan kuin lentojakin varatessa, myös autoa vuokratessa ennakointi kannattaa. Reilusti ennen matkaa vuokra-autoja on tarjolla enemmän kuin juuri ennen matkaa, joten luonnollisesti auton saa halvemmalla, kun varauksen tekee hyvissä ajoin ennen matkaa. 

6. Palauta auto tankki täynnä

Autovuokraamot antavat asiakkaan yleensä valita, palautetaanko auto tankki täynnä vai vajaana. Jos auton palauttaa tankki vajaana, veloittaa vuokrafirma auton tankkauksesta asiakasta. Käytännössä vuokrafirmat veloittavat bensalitralta aina enemmän kuin mitä bensa huoltoasemalla maksaa, joten tarkan markan vartija palauttaa auton tankki täynnä ja maksaa bensasta vain markkinahinnan.

7. Tarkkana vakuutusten kanssa

Jos varaa vuokra-auton vertailusivuston kautta, kannattaa katsoa, ettei ota vahingossa kahta vakuutusta autolle. Näin voi käydä, jos ostaa varausvaiheessa varaussivuston oman vakuutuksen ja myöhemmin vuokraamon oman vakuutuksen. Vakuutus kannattaa mieluummin ottaa suoraan vuokraamolta itseltään, koska vahingon sattuessa asiat on helpompi selvittää suoraan vuokraamon kanssa.

Jos taskusta sattuu löytymään Suomen hulppeimmaksikin maksukortiksi tituleerattu American Express Platinum, kattaa kortin vakuutus vuokra-auton vahingot, jos vuokrasta vähintään 75 % on maksettu Amex Platinumilla.