Arjen säästöjä syntyy helposti luottokortilla

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Ostaminen, Säästäminen
Tags: , ,

arjen säästöjä

Usein luottokortteja pidetään kaiken pahan alkuna ja juurena, mitä tulee pieleen menneisiin raha-asioihin. Luottokortin käytön uskotaan romuttavan käyttäjänsä talouden, eikä velkahelvettikään joidenkin mukaan ole kaukana, jos antautuu luottokorttien maailmaan. Kaikki tämä on totta kai mahdollista, jos luottokorttia ei käytä fiksusti, mutta järkevällä käytöllä luottokortin avulla voi myös säästää rahaa arjen menoissa.

Säästä bensakuluissa

Bensakuluissa voi tällä hetkellä säästää kolmella eri luottokortilla: St1 Visalla, S-Etukortilla sekä K-Plussa Mastercardilla.

St1 Visalla saa 2 % maksutapaetua kaikista St1- ja Shell-asemilla tehdyistä ostoksista, myös siis tankkaamisesta. Muualla tehdyistä ostoksista kortilla saa 0,5 % maksutapaetua. Vaikka St1 Visa onkin näennäisesti vuosimaksuton luottokortti, veloitetaan kortilta kuukausittain 2,5 euroa tilinhoitomaksua, jos kortilla on tapahtumia (maksu kohoaa 3,5 euroon, jos kortilla korollista luottoa), eli käytännössä kortista joutuu vuositasolla maksamaan ainakin 30 euroa. Kortin käytöstä on hyötyä siis vain, jos maksutapaetua kertyy vuodessa enemmän kuin tilinhoitomaksuihin kuluu.

K-Plussa Mastercardilla saa Plussa-pisteitä Neste-asemilla tankkaamisesta. Jos ostokset maksaa kortin luottopuolella, Plussa-pisteet saa tuplana. S-Etukortilla puolestaan saa ABC-asemilla tankkaamisesta erityistä tankkausbonusta, jonka määrä riippuu kuukauden S-bonustasosta. Lisäksi S-Etukortilla tankkaamalla saa 0,5% maksutapaetua. Sekä K-Plussa Mastercard että S-Etukortti ovat täysin kuluttomia kortteja, jos laskulla ei ole korollista luottoa.

Ruokaostokset halvemmalla

Ruokaostoksissa voi säästää helpoiten K-Plussa Mastercardilla, S-Etukortilla sekä Stockmann Mastercardilla.

K-Plussa Mastercardilla saa ostoksista kaksinkertaiset Plussa-pisteet, jos ostokset maksaa luotolla. Lisäksi luottokortin tuoteturva vakuuttaa luotolla maksetut tuotteet rikkoutumisen ja varkauden varalta.

S-Etukortti Visalla tehdyistä ostoksista saa 0,5 % maksutapaetua S-ryhmän toimipisteissä. Maksutapaedun lisäksi ostoksista maksetaan myös S-Bonusta, jonka suuruus riippuu kuukausittaisen kulutuksen määrästä (mitä enemmän ostoksia S-ryhmän toimipisteissä, sitä enemmän bonusta saa).

Stockmann Mastercardilla saa 0,5 % maksutapaetua Stockmannilla tehdyistä ostoksista, joten kortti sopii parhaiten ruokaostoksensa Stockmannilla hoitavalle.

Arjen luksusta: matkavakuutus luottokortilla

Yhä useampi meistä ottaa pieniä irtiottoja arjesta tekemällä lyhyitä viikonloppumatkoja myös varsinaisen lomakauden ulkopuolella. Matkoilla kannattaa aina olla voimassa oleva matkavakuutus, sillä koskaan ei tiedä, mitä reissussa sattuu. Matkavakuutuskustannuksissa voi säästää helposti huomattavia summia, kun ei osta erillistä matkavakuutusta vakuutusyhtiöltä, vaan vakuuttaa matkan luottokortin matkavakuutuksen kautta. Parhaimmillaan jopa vuosimaksuttomiin luottokortteihin sisältyy matkavakuutus. Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että matkavakuutus on täysin ilmainen.

Hyvä tietää

Monien luottokorttien matkavakuutus on voimassa sekä kotimaassa että ulkomailla, kunhan etäisyyttä vakituiseen asuinpaikkaan on yli 50 kilometriä.

Löydä juuri sinulle sopivin luottokortti vertailustamme!

Muista maksaa lasku fiksusti

Moni varmasti miettii nyt, miten luottokortilla maksamalla voi säästää rahaa, kun luottokorttimaksut kuitenkin alkavat kasvaa korkoa. Avain säästämiseen onkin maksaa luottokorttilasku aina korottoman maksuajan puitteissa. Kun luottokortilla haluaa tehdä arjen säästöjä, ei korttia siis pidä käyttää perinteisellä tavalla luottoa antamaan, vaan luottokortilla tehdään vain sellaisia ostoksia, joihin olisi muutenkin varaa sillä hetkellä.

Useampi luottokortti, enemmän säästöjä?

Valitettavasti yksi luottokortti harvoin sisältää kaikkia käteviä säästöjä tuovia lisäominaisuuksia, joten useamman luottokortin hankkimista voi halutessaan harkita. Koska moni hyviä etuja tarjoava luottokortti on vuosimaksuton, ei usean kortin omistamisesta edes koidu ylimääräisiä kustannuksia.

Montaa korttia käyttäessä pitää tietenkin olla entistäkin tarkempi, etteivät luottokorttilaskut ala kasvaa korkoa. Tämän voi välttää esimerkiksi asettamalla puhelimeen muistutuksen vaikkapa kerran kahdessa viikossa, jolloin maksaa kaikki kertyneet luottokorttilaskut pois. Laskujen ajallaan maksamisen lisäksi pitää muistaa pitää kirjaa myös omasta kulutuksesta, ja olla tarkkana, että menot eivät kasva tuloja suuremmiksi.

Vaikka monen kortin taktiikalla voikin säästää enemmän rahaa kuin yhdellä kortilla, voi useamman kortin hankkimista kuitenkin suositella vain niille, jotka hallitsevat oman rahankäyttönsä täydellisesti ja joilla ei ole taipumusta tuhlaamiseen. Lukuisten hyötyjen lisäksi useamman luottokortin käyttö tuo mukanaan hurjan määrän vastuuta.

Löydä sinulle sopivin säästöjä arkeen tuova luottokortti vertailustamme!

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *