Apple Pay on nyt Suomessa!

|Posted by Tuuli Viinanen | Kaikki artikkelit, Maksaminen, Uutiset
Tags: Apple Pay, mobiilimaksaminen, mobiilimaksusovellukset

Apple Pay Suomi

Suomessa on tänään otettu käyttöön kauan odotettu Apple Pay -maksujärjestelmä. Apple Pay mahdollistaa lähimaksamisen iPhone-puhelimilla ja Apple Watch –älykelloilla.

Apple Pay otettiin käyttöön ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa vuonna 2013, mistä se on hiljalleen levinnyt maailmalle. Suomen lisäksi Apple Pay on otettu käyttöön tänään Tanskassa ja Ruotsissa. Maksutapa on nyt käytössä 20 eri maassa.

Applen tarjoamien palveluiden laajentuminen maksamiseen voidaan nähdä seurauksena lähimaksamisen ja mobiilimaksamisen yleistymiselle Suomessa. Suomessa lähimaksaminen on aiemmin ollut mahdollista ainoastaan Android-käyttöjärjestelmän omaavilla puhelimilla. Apple Pay:n myötä lähimaksu onnistuu nyt myös iOS-käyttöjärjestelmällä eli iPhonella.

Miten Apple Pay toimii?

Apple Pay toimii iPhone 6:lla ja sitä uudemmilla älypuhelimilla ja Apple Watch –älykelloilla. Käytännössä maksaminen tapahtuu samalla tapaa kuten maksukortin lähimaksu: älykelloa tai puhelinta vilauttamalla maksupäätteeseen.

Luotto- ja pankkikortin lähimaksulla voi maksaa enintään 25 euron arvolta ostoksia. Apple Pay:n käyttäjät voivat ostaa lähimaksulla myös suurempia ostoksia. Tosin maksupäätteen ja Apple Payhin liitetyn maksukortin asetukset vaikuttavat siihen, voiko yli 25 euron ostoksia tehdä Apple Pay:n avulla.

Nordean ja St1:n asiakkaat voivat käyttää Apple Paytä

Tällä hetkellä Applella on sopimukset Nordean ja St1-polttoaineketjun kanssa. St1:n ja Nordean maksukorttien haltijat voivat siis ottaa käyttöönsä Apple Pay:n. On hyvä huomioida, että esimerkiksi Finnair Plus Mastercardin, Tuohi Mastercardin ja Stockmann Mastercardin myöntää Nordea, joten myös nämä kortit voidaan liittää Apple Pay maksupalveluun.

Apple Payn mahdollistavia luottokortteja voi vertailla luottokorttivertailussamme:

luottokorttivertailu

Muutokset vuodenvaihteessa

Muutkin kuin Nordean ja St1:n asiakkaat voivat ottaa Apple Pay:n käyttöön kun PSD2-direktiivi astuu voimaan. Tämän vuoden ajan Applen on neuvoteltava jokaisen pankin kanssa erikseen mahdollisista korvauksista ja ehdoista, jos kyseisen pankin kortti liitetään Apple Payhin. PSD2-direktiivin myötä pankkien on avattava maksuliikenne, joten Applen ei tarvitse enää pyytää pankeilta lupaa maksutapahtumien tekoon ja pankit eivät voi pyytää korvausta Appleltä maksutapahtuman mahdollistamisesta.

Kuluttajan ei siis tarvitse huolehtia, jos oma pankki ei pääse sopimukseen Applen kanssa tämän vuoden aikana, sillä ensi vuonna maksuliikenteessä puhaltavat uudet tuulet.

Lähteet:

Kauppalehti

Mobiili.fi

Mtv.fi

Apple Insider