Android Pay – Googlen vastaus Applelle?

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Maksaminen, Ostaminen
Tags: , ,
Android Pay

Mikä on Android Pay?

Android Pay on teknologiajätti Googlen uusin aluevaltaus. Kyseessä on maksusovellus, jonka avulla kännykkä muuttuu käytännössä maksuvälineeksi. Sovellukseen liitetään haluttu maksukortti (esimerkiksi luottokortti tai pankkikortti), minkä jälkeen ostoksia voi maksaa kännykällä sekä kivijalkakaupoissa että internetissä.

Luottokorttivertailu Kaikki luottokortit mahdollista liittää Android Pay:hin

Googlelta ei ole varmasti jäänyt fintech huomaamatta. Google on tähän mennessä mullistanut muun muassa hakukoneet ja karttapalvelut, ja seuraavaksi se aikoo ravistella maailmaa maksusovelluksellaan Android Paylla.

Mobiilimaksut yleistyvät vauhdilla

Mobiilimaksaminen on ollut kaikkien huulilla jo hyvän aikaa, ja sen läpimurtoa on povattu jo muutaman vuoden. Näyttää kuitenkin siltä, että korttimaksaminen on edelleen suosituin maksutapa ainakin suomalaisen keskuudessa. On kuitenkin arvioitu, että tämä tulisi muuttumaan pian – käytämmehän kännykkää jo melkein kaikkeen, miksemme myös siis maksamiseen?

Googlen kovimpia kilpailijoita puhelinmarkkinoilla on jo vuosien ajan ollut Apple, jonka Apple Pay -maksusovellus on ollut markkinoilla jo useita vuosia. Onkin kiinnostavaa nähdä, miten näiden kahden kilpakaveruksen kilpajuoksussa oikein käy.

Miten otan Android Payn käyttöön?

Android Payn käyttöönotto onnistuu kolmella helpolla askeleella

  1.       Lataa sovellus Play-kaupasta
  2.       Syötä sovellukseen maksukorttisi tiedot
  3.       Olet valmis!

Android Payn hienouksia on muun muassa se, ettei sovellusta tarvitse edes avata maksaessa. Riittää, että se on ladattuna puhelimeen. Jos Android Pay -sovellusta ei löydy omasta Play-kaupasta, se johtuu siitä, ettei kyseinen maksuväline vielä toimi Suomessa. Jos sovellus löytyykin, saattaa saada ilmoituksen, jonka mukaan sovellus ei ole käytettävissä. Odotamme innolla, tuoko uusi maksupalveludirektiivi tähän muutoksia!

Miten maksan Android Paylla?

Android Pay tähtää siihen, että maksaminen on mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Niinpä maksaminen sovelluksen avulla tapahtuu seuraavasti:

  1.       Tarkasta, että kauppapaikassasi käy Android Pay -maksu
  2.       Avaa puhelin
  3.       Valitse ”maksa”
  4.       Nauti kahvistasi/kirjastasi/mitä ostitkin!

Maksuturvallisuus  ja edut taataan

Monia saattaa mietityttää puhelimella tehtävien maksutapahtumien turvallisuus. Anroid Payn kehittelyssä on kuitenkin Googlen mukaan otettu huomioon kaikki tunnetut uhat maksuturvallisuudelle. Lisäksi, jos maksaa kännykällä, ei joudu enää miettimään, että tuliko kortti otettua mukaan maksupäätteestä tai pelkäämään kortin katoamista.

Puhelin voi tietenkin edelleen joutua hukkaan, mikä saattaa huolettaa monia. Jos kadottaa puhelimen (ja luottokorttitiedot sen mukana), Android Device Managerin avulla voi kuitenkin lukita puhelimen välittömästi, vaihtaa salasanan ja jopa pyyhkiä kaikki henkilötiedot puhelimesta, joten turvallisuus on näiltäkin osin taattu.

Entä miten käy luottokortin tarjoamien etujen, jos maksaa luottokortilla kännykän välityksellä? Kun maksaa luottokortilla puhelimen välityksellä, on oikeutettu täysin samoihin etuihin kuin fyysisesti luottokortilla maksaessa. Toisin sanoen esimerkiksi osto- ja tuoteturvat pätevät samaan tapaan kuin muutenkin luottokortilla maksaessa samoin kuin vaikkapa matkavakuutukset.

Sinulle parhaiten sopivan luottokortin löydät näppärästä luottokorttivertailustamme:

Vertaa luottokortteja Löydä sinulle sopivin luottokortti

Lähde:

Android.com

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *