Amex Gold – luksusetuja kohtuuhintaan!

|Posted by | Esittelyssä, Kaikki artikkelit, Luottokortit
Tags: , , , ,

amex gold

Kaipaatko luottokortiltasi luksusta ja hyviä etuja, mutta sinun on vaikea perustella itsellesi, miksi hankkisit 700 euroa vuodessa maksavan hulppeaakin hulppeamman American Express Platinumin? Ratkaisu ongelmaan saattaa olla niin ikään American Expressin korttiperheeseen kuuluva kohtuuhintainen, mainioita etuja tarjoava Amex Gold -kortti!

Amex Goldin perusominaisuudet

Muiden American Expressin Suomen valikoimassa olevien korttien tapaan myös Amex Gold on maksuaikakortti, eikä luottokortti, kuten usein virheellisesti luullaan. Käytännössä maksuaikakortti eroaa luottokortista siten, että lasku täytyy maksaa aina kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, eikä sitä ole mahdollista maksaa pienemmissä osissa. Maksuaikaa laskulle on noin kuukausi, ja tämä aika on siis täysin korotonta maksuaikaa. Viivästyneet maksut kerryttävät korkoa 7 %.

American Express Goldin vuosimaksu on 170 euroa, ja kortin edut tarjoavat maksulle vastinetta koko rahan edestä. Kortin käyttöraja määritellään jokaisen hakijan kohdalla yksilöllisesti. Käyttörajan suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi kortin haltijan maksukyky ja -historia sekä kortin käyttöaste.

Kortissa on myös lähimaksuominaisuus, joka mahdollistaa alle 25 euron ostosten maksamisen ilman PIN-koodin näpyttelyä. Verkko-ostoksiin lisäturvaa tuo American Express SafeKey -kaksoivarmennusjärjestelmä. Korttiin on mahdollista saada yksi rinnakkaiskortti veloituksetta. Jos rinnakkaiskortteja tahtoo useamman, maksavat ne 70 €/kpl/vuosi.

Amex Goldin edut

Amex Goldin yksi parhaista eduista lienee kattava matkavakuutus, joka on voimassa, jos matkasta (lento+hotelli) vähintään 75 % on maksettu Amex Goldilla. Vakuutuksen korvaussummat ovat varsin asialliset; esimerkiksi lääkinnällinen hätätila ulkomailla korvataan ilman ylärajaa, ja vakuutus kattaa myös kiireellisen hammashoidon ulkomailla 750 euroon asti. Kaikki terveydenhoidon kustannukset on kuitenkin hyväksytettävä etukäteen vakuutuksentarjoajalla. Vakuutus kattaa myös matkatavarat 2 000 euroon asti, minkä lisäksi korvauksia saa matkan peruuntumisesta, myöhästymisestä ja keskeytymisestä.

Ahkera matkailija arvostaa varmasti myös korttiin sisältyvää ilmaista lounge-pääsyä. Amex Gold avaa ovet yli 1 000 lentokenttäloungeen maailmassa. Etua voi käyttää veloituksetta neljä kertaa vuodessa, lisäkäynnit maksavat 24 €/kerta/henkilö.

Muita korttiin sisältyviä etuja ovat:

 • Travel Online: vain American Expressin asiakkaille tarkoitettu nettimatkatoimisto
 • Membership Rewards -pisteet: pisteitä kertyy yksi piste jokaista kortilla käytettyä euroa kohden
 • Autonvuokrausetu: 10 % alennusta autonvuokrauksesta Hertzillä, ja ilmainen autoluokan korotus yli 5 päivän vuokrauksissa
 • Preferred Golf -ohjelma: ilmainen golfkierros kahdelle, kun majoittuu kaksi yötä ohjelmaan kuuluvassa hotellissa. Kaikkiaan ohjelmassa on mukana yli 70 kohdetta
 • Alennusta ja erikoisetuja tietyissä ravintoloissa ulkomailla
 • Palautusturva: jos ei tahdokaan pitää kortilla maksamaansa tuotetta, ja kaupan vaihto- ja palautusoikeus ei ole enää voimassa, korvaa luottokortti tuotteen hinnan (max. 400 €) (tutustu ehtoihin huolellisesti, korvaa vain tiettyjen tuoteryhmien tuotteet)
 • Mahdollisuus ostaa konserttilippuja ennen virallisen lipunmyynnin alkua
 • Global Assist -palvelu: auttaa hätätilanteissa matkoilla ympäri vuorokauden, kun tarvitaan esimerkiksi lääkinnällistä tai juridista apua. Palvelusta voi myös kysyä ennen matkaa tietoa esimerkiksi matkakohteen viisumikäytännöistä, rokotuksista ja tullimääräyksistä
 • Jos kortti katoaa, väliaikaisen kortin saa yleensä kadonneen tilalle jo 24 tunnissa

Kuka voi hakea Amex Goldia?

Vaikka American Expressin korteilla onkin varsin ylellinen maine, ei niitä hakeakseen tarvitse olla miljonääri. Gold-kortin kohdalla hakijan tulee täyttää seuraavat, varsin kohtuulliset vaatimukset:

 • Hakija täytyy olla vähintään 18-vuotias
 • Hakijalla täytyy olla suomalainen sosiaaliturvatunnus
 • Hakijan täytyy olla vakituisessa työsuhteessa
 • Vuositulojen täytyy olla yli 20 000 €
 • Hakijan täytyy olla kirjoilla Suomessa

Kiinnostuitko? Amex Goldia voi hakea sivujemme kautta. Jos kortin hankkii 31.12.2017 mennessä, ei ensimmäisestä vuodesta tarvitse maksaa lainkaan vuosimaksua!