Mikä on American Express SafeKey?

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit, Maksaminen, Nettikaupat, Ostaminen
Tags: , , ,

American Express SafeKey

Jokin aika sitten uutisoitiin suomalaisten olevan innokkaita nettishoppailijoita; Kaupan liiton selvityksen mukaan suomalaiset ostivat viime vuonna netistä vähittäiskaupan tuotteita yli 4,6 miljardilla eurolla. Yksi yleisimmistä maksutavoista verkko-ostoksilla on luottokortti.

Myös luottokorttitietojen väärinkäytökset ovat valitettavasti tätä päivää, ja luottokorttiyhtiöt pyrkivätkin vastaamaan kasvaneeseen riskiin kehittämällä erilaisia lisäturvaa tuovia palveluja. Yksi näistä lisäpalveluista on American Expressin tarjoama tuplavarmennusmenetelmä SafeKey.

Lue myös: MasterCard Secure Code ja Verified by Visa

Mikä American Express?

American Express tunnetaan usein paremmin lyhenteellä Amex, ja se on yksi maailmanlaajuisesti tunnetuimmista luotto- ja maksuaikakorttien tarjoajista. Suomessa firma tarjoaa vain maksuaikakortteja, joissa ei ole ennalta määrättyä luottorajaa. Amex-kortit ovat tunnettuja tarjoamistaan monipuolisista eduista. Firman korttivalikoimaan kuuluu Suomessa neljä eri korttia: Basic Card, Green Card, Gold Card ja Platinum Card.

Tutustu Amexin korttivalikoimaan!

Mikä on Amex SafeKey?

Amex SafeKey on American Expressin kehittämä ilmainen palvelu, jonka tarkoitus on tuoda lisäturvaa verkkomaksamiseen kertakäyttöisten varmennuskoodien avulla. SafeKey ei vaadi erillistä rekisteröitymistä, vaan palvelun piiriin kuuluvat kortit ovat automaattisesti mukana palvelussa. Kaikki Suomessa saatavilla olevat neljä korttityyppiä tukevat SafeKeyn käyttöä.

SafeKeyn käyttö ei muutenkaan vaadi kortin omistajalta lisätoimenpiteitä, vaan menetelmä on automatisoitu. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kun verkkokauppaan syöttää Amex-kortin numeron, SafeKey-ikkuna avautuu maksutapahtumaan automaattisesti. Avautuneeseen ikkunaan tulee syöttää turvakoodi, jonka saa tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla (riippuen siitä, mitkä yhteystiedot Amexille on antanut). Koodi on kertakäyttöinen ja voimassa vain kymmenen minuuttia koodin luomisesta.

Lue myös: Näin turvaat luottokorttisi 

Koska koodi lähetetään tekstiviestillä tai sähköpostilla, on tärkeää muistaa pitää yhteystietonsa ajan tasalla Amexin verkkopalvelussa. Rinnakkaiskortteihin voi lisätä eri yhteystiedot kuin pääkorttiin SafeKeyn käytön helpottamiseksi.

Kaikki verkkokaupat eivät tue SafeKey-menetelmää, joten niissä Amexilla maksaminen onnistuu edelleen ilman erillistä varmennuskoodia. SafeKeyn käyttäminen on kuitenkin pakollista, jos kauppa on ottanut toiminnon käyttöönsä.

SafeKey -palvelua käyttävissä kaupoissa voi maksaa myös Membership Rewards -pisteillä. Yhdellä maksukerralla on käytettävä vähintään tuhat pistettä.

Lue lisää Membership Rewards -pisteistä 

 

Lähteet:

American Express