Alennusmyynnit – mistä ja milloin parhaat diilit?

| | Aihe: Yleiset talousvinkit
alekalenteri

Suomessa saamme nauttia neljästä vuodenajasta. Se tarkoittaa usein myös neljää suurta alennusmyyntikautta, sillä vuodenaikojen vaihtuminen saa monet myös uudistamaan elämäänsä – ja esimerkiksi vaatekaappiaan. Alennusmyynnit ovatkin erinomaisia mahdollisuuksia tarjoushaukoille ja pitkän linjan säästäjille.

Joskus voi olla kuitenkin vaikeaa hahmottaa, että mitä kannattaa ostaa milloinkin. Sen vuoksi olemme tehneet alennusmyyntikalenterin. Sen avulla voit helposti suunata energiasi juuri niihin tuotteisiin, jotka kyseisenä ajankohtana kannattaa hankkia.

Tarjouskalenteri, ole hyvä!

Tarjouskalenteri
Alennusmyyntikalenteri

Kuukausittainen alekalenteri

Aina ei voi muistaa, mitä tapahtuu missäkin kuussa. Tässä tarkemmat ohjeet tarkan markan shoppailijalle, joka haluaa varmistua, että rahat tulevat käytettyä mahdollisimman hyvin.

Mukavia ostoshetkiä!

Tammikuun alet

Yksi vuoden suurimmista alennuskausista on tammikuussa. Voit saada alennuksesta lähes kaikkea: vaatteita, elektroniikkaa, matkoja…

Jos maltoit mielesi jouluostoksilla, voit saada mahtavia alennuksia tammikuussa. Useat kauppaketjut myyvät joululta jääneet varastot tyhjiksi tammikuussa.

Kannattaa tarkastaa myös kuntosalien liittymistarjoukset, koska uuden elämän aloittamista kannustetaan yleensä erinomaisin liittymistarjouksin.

Helmikuun alet

Venemessut järjestetään helmikuussa. Siellä on tarjolla paitsi vuoden uutuusmallit, myös hyviä tarjouksia.

Helmikuussa on myös ystävänpäivä, jolloin voi saada hyviä pakettitarjouksia parfyymeistä tai muista vastaavista lahjoista.

Maaliskuun alet

Varastoja tyhjennetään vanhoista lukioiden koulukirjoista ja muista koulutarvikkeista. Hyvä aika katsastaa esimerkiksi uusia kyniä ja vihkoja tulevaan syksyyn!

Kannattaa hyödyntää myös Sokoksen 3 + 1 -päivät, jotka ovat yleensä ajoittuneet maalis- ja huhtikuun vaihteeseen. Silloin tarjolla on erityisesti kosmetiikkaa, kuten ihohoitotuotteita ja hiusvärejä. Myös Stockmannin Hullut päivät ajoittuvat samaan saumaan.

Huhtikuun alet

Oletko talviurheilun ystävä? Lumet ovat huhtikuun loppuun mennessä yleensä sulaneet jopa pohjoisimmasta Suomesta, joten talviurheiluvälineitä myydään ulosheittohinnoin kaupoissa.

Uusi kypärä lumilautailuun tai uusi suksiboksi voivat tarttua nyt matkaan hyviin hintoihin.

Myös pääsiäisenä monet yritykset järjestävät alennustempauksia, esimerkiksi useilla nettisivuilla on easter egg-metsästyksiä.

Toukokuun alet

Toukokuu on parhainta aikaa aloittaa kuntoilu, jos ei vuodenvaihteessa tullut aloittaneeksi. Useimmat liikuntakeskukset tarjoavat kesäkuukausia (touko, kesä, heinä, elo) huomattavasti halvempaan hintaan kuin muulloin. Toukokuulle ajoittuu myös äitienpäivä, ja tänä aikana voi löytää hyviä diilejä äidille tai muille läheisille.

Kesällä liikuntakeskuksissa on myös mukavan väljää.

Kesäkuun alet

Kesäkuussa on yksi Suomen suurimmista shoppailuajankohdista, kun juhannuksen jälkeiset alennusmyynnit pyörähtävät käyntiin.

Erityisesti vaatteet ovat kesäisin suosittuja ostoskohteita.

Heinäkuun alet

Heinäkuu on globaali shoppailukuukausi erityisesti netissä. Kesätarjoukset ovat täydessä käynnissä heinäkuussa, sillä yleensä Euroopassa kesä alkaa vasta heinäkuussa, ei kesäkuussa niin kuin Suomessa.

Elokuun alet

Haluatko lähteä lomalle talvella tai jopa jouluna? Nyt voi olla hyvä aika varata matkoja. Suosituimmat kohteet saatetaan varata loppuun jopa vuotta etukäteen, mutta usein noin puolenvuoden aikajänne mahdollistaa hyvät alennukset.

Lomamatkaan säästäminen on hyvä aloittaa hyvissä ajoin, joten tutustu säästötilien vertailuumme. Jos säästät vuoden mittaan ostoksissa, voit napata alennusmyynneistä myös hyviä lentotarjouksia.
Esimerkiksi jo muutaman kympin kuukausisäästämisellä kertyy iso potti vuodessa, ja näin pääset ansaitulle matkalle. Useat pankit tarjoavat myös matalien korkojen aikana järkeviä tuottoja säästötileihin.

Syyskuun alet

Syyskuussa lehdet kellastuvat ja yöpakkaset alkavat hiipiä arkeen. Nyt voi olla hyvä hetki katsella kesävaatteita – kyllä!

Alennukset toimivat juuri tällä tavalla, eli sesonkina ei yleensä kannata ostaa sesonkituotteita, koska niiden hinta on korkealla. Syksyllä hinnoissaan ovat esimerkiksi lämpimät tumput ja koulutarvikkeet.

Lokakuun alet

Stockmann tarjoaa lokakuuhun ostosviihdettä Hulluilla päivillään, jolloin alennuksesta saa vähän kaikenlaista. Pitkään oli suosittua hankkia esimerkiksi Finnairin tarjouslentoja Hulluilta päiviltä, mutta nykyisin Finnair on vetäytynyt yhteystyöstä.

Sokos tarjoaa 3 + 1 -päivän alennusmyyntinsä. Tarjolla esimerkiksi kosmetiikkaa.

Lokakuu voi olla hyvä hetki ostaa myös niin sanotut varastojen jämät. Esimerkiksi viimeiset varastoon jääneet lasketteluvälineet tai sukset voi saada todella hyvään hintaan juuri ennen kuin uusi tavara saapuu.

Marraskuun alet

Marraskuun kovia juttuja ovat esimerkiksi Black Friday ja Cyber Monday. Ne ovat elektroniikkaa keskittyneitä, erityisesti netissä vietettäviä shoppailujuhlia, joiden juuret ovat Yhdysvalloissa.

Tällaiset alennusmyynnit ovat hyvä paikka aloittaa joululahjojen ostaminen.

Joulukuun alet

Heti joulun jälkeen esimerkiksi joulukoristeet ja joulumakeiset ovat alennuksessa.

Monet lähtevätkin aattona vielä ostoskierrokselle, koska silloin monet kaupat tarjoavat jo esimerkiksi joulusuklaita puoleen hintaan.

Luottokortilla maksaminen kannattaa

Yksi parhaista tavoista saada ilo (ja hyöty) irti alennusmyynneistä on tarjousten metsästäminen netistä. Tähän on muutama selkeä syy.

Ensinäkin verkkokaupoissa sinulla on käsilläsi koko maailman tarjoama globaali valikoima. Isoimmissakin kauppakeskuksissa joutuu tyytymään selkeästi pienempään tuotevalikoimaan kuin Internetin ihmeellisessä maailmassa.

Ostitpa tuotteita sitten talven, kevään tai kesän alennusmyynneistä (tai netistä tai kivijalkakaupasta!), kannattaa käyttää aina luottokorttiaan maksamiseen. Luottokortilla saat näet sellaista turvaa, jota ei yleensä muissa maksutavoissa ole.

Esimerkiksi ostaessasi nettikaupasta voit hyödyntää useiden luottokorttien tarjoamaa tuote- ja ostoturvaa. Tuote- ja ostoturva on eräänlainen vakuutus, joka korvaa sinulle esimerkiksi sen, jos tuote ei saavukaan tilauksesta huolimatta tai saapuu selvästi viallisena, tai mikäli tuote hajoaa tietyn ajan sisällä.

Monet eivät käytä luottokorttia ainoastaan sen antaman suojan ja turvan takia vaan myös sen vuoksi, että se antaa talouteen joustoa. Luottokorteissa on yleensä vähintään 30 päivää korotonta maksuaikaa. Tämä tarkoittaa, että saat ikään kuin ilmaista lainaa 30 päivää, joskus jopa 45 päivää.

Tarjoukset