7 Airbnb-säästövinkkiä – tiesitkö jo nämä?

|Posted by Anna Möttönen | Kaikki artikkelit, Matkustaminen, Vinkit
Tags: AirBnb, matkavinkit, matkustaminen, säästövinkit, vinkit

AirBnB säästövinkit

Lomakausi lähestyy ja hotellit ja hostellit alkavat olla täynnä matkailijoista. Mukava lomamajoitus voi kuitenkin löytyä muualtakin kuin perinteisistä hotelleista:

Airbnb on suosittu majoituspalvelu, jossa palvelun käyttäjät voivat tarjota omia asuntojaan majoituspalveluna toisilleen. Majoituskohteita löytyy 190 maasta ja yli 34 000 kaupungista. Palvelulla on jopa 60 miljoonaa käyttäjää ja majoitusvaihtoehtoja on jopa n. 2 miljoonaa. Sivusto on erittäin suosittu, sillä kotimajoitus on yleensä hotellia huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Airbnbstä löytyy majoitusvaihtoehtoja yksinkertaisista jaetusta huoneesta aina suuriin luksusasuntoihin.

Listasimme 7 vinkkiä, joiden avulla voit säästää kun varaat majoituksen Airbnb-palvelun kautta!

Lue myös: Asunto vuokralle AirBnB:ssä?

1. Oletko uusi käyttäjä? Hanki kutsu Airbnb-palveluun

Jos et ole ikinä ennen majoittunut Airbnb-palvelun kautta, mutta ystäväsi on, voit pyytää häntä lähettämään sinulle kutsun Airbnb-käyttäjäksi. Saat tällöin 25 euron alennuksen ensimmäisestä varauksestasi.

Jos et tunne ketään Airbnb:n käyttäjää, voit helposti löytää muiden käyttäjien kutsuja netistä, esimerkiksi Triphacker-sivustolta.

2. Kutsu ystäviäsi mukaan Airbnb-käyttäjiksi ja tienaa

Kun olet liittynyt Airbnb sivustolle käyttäjäksi ja teet varauksen, voit kutsua ystäviäsi mukaan käyttämään palvelua. Saat aina 25 euroa käytettäväksi Airbnb:ssä, kun ystäväsi liittyy mukaan palveluun ja tekee ensimmäisen varauksensa. Saat lisäksi 70 euroa jos kutsumasi ystävä toimii majoittajana palvelun kautta.

Voit siis ansaita jopa 95 euroa jokaisesta kutsumastasi ystävästä. Lue lisää ehdoista täältä.

3. Tingi majoituksen hinnasta

Alennusta kannattaa aina kysyä majoituksen tarjoajalta. Älä siis tee suoraan varausta, vaan lähetä ensin majoittajalle viesti.

Jos matkustat sesongin ulkopuolella tai olet tekemässä pidempiaikaista varausta, kannattaa ehdottomasti pyytää alennusta.

4. Selvitä majoituksen tarkka sijainti

Et näe majoituksen tarkkaa osoitetta ennen kuin olet tehnyt varauksen. Kannattaa siis kysyä majoittajalta etukäteen tarkempaa sijaintia ja selvittää, miten asunnolle pääsee.

Jos majoitus onkin kauempana kuin luulit, saatat käyttää turhaa aikaa ja rahaa matkustaessasi asunnolle.

Lue myös: Löydä halpa lomakohde Euroopassa

5. Varmista, että sinulla on matkavakuutus

Matkavakuutus on yksi tärkeimmistä matkustajan kumppaneista. Jos esimerkiksi sairastut ja joudut perumaan matkasi, voit hakea matkavakuutuksesta korvauksia. Silloin matkavakuutus korvaa myös majoituskulut, etkä joudu maksamaan esimerkiksi Airbnb palvelumaksua, jota yritys ei palauta.

Tiesitkö että joihinkin, esimerkiksi lentopiste- ja premium-luottokortteihin kuuluu matkavakuutus? Matkavakuutukset kuuluvat esimerkiksi useisiin Nordean ja Säästöpankin myöntämiin luottokortteihin.

Usein luottokortin vuosimaksu on jopa halvempi kuin erikseen ostettu matkavakuutus.

Voit vertailla eri luottokortteja kätevästi luottokorttivertailumme avulla.

6. Lue huolella varaus- ja peruutusehdot

Airbnb-majoittajat pystyvät valitsemaan kolmesta eri vaihtoehdosta majoituksensa peruutusehdot (joustava, keskinkertainen, tiukka), minkä mukaan asiakkaat voivat muuttaa tai peruuttaa varaustaan. Airbnb palvelumaksua ei myöskään palauteta.

  • Joustava: voit peruuttaa varauksen päivää ennen saapumista ja saat täyden korvauksen (lukuun ottamatta Airbnb-palvelumaksua)
  • Keskinkertainen: Sinun tulee peruuttaa varaus vähintään 5 päivää ennen saapumista ja saat täyden korvauksen (lukuun ottamatta Airbnb-palvelumaksua)
  • Tiukka: Sinun tulee peruuttaa varaus vähintään viikkoa ennen saapumista ja saat 50 % korvauksen (lukuun ottamatta Airbnb-palvelumaksua)

Ota siis selville majoittajan peruutusehdot, ja vältä kohteita joissa ehdot ovat tiukat, varsinkin jos matkasuunnitelmasi ovat vielä epävarmat.

7. Varo lisäkuluja!

Kuten kaikessa muussakin, ole tarkkana ylimääräisten maksujen kanssa. Aina kun varaat majoituksen Airbnbstä, sinun tulee maksaa noin 6- 12 % palvelumaksu, jota ei palauteta, vaikka peruisitkin varauksen.

Peruutuskulut voidaan palauttaa ainoastaan, jos majoittaja peruu varauksen. Lisäksi jotkut majoittajista veloittavat myös siivouskulut, jotka voivat olla jopa 50 euroa. Lyhytaikaisissa vuokrissa tämä nostaa majoituksen hintaa huomattavasti.

Lähteet:

Airbnb, Airbnb statistics