5 Festarivinkkiä loppukesälle

|Posted by | Kaikki artikkelit, Luottokortit
Tags: , ,

FestarivinkitKesä on festareiden aikaa, ja monet suuret musiikkitapahtumat kuten Weekend-festival ja Flow ovat vielä edessä. Useat suomalaiset suuntaavat myös ulkomaille festivaalien perässä, kuten Tomorrowlandiin ensi viikonloppuna.

Jos sinulla on vielä festarit edessä, muista valmistautua kunnolla, niin voit nauttia menosta täysillä! Lue parhaat vinkkimme festareille:

Lue myös: 13 matkavinkkiä joilla voit säästää rahaa

  • Festaripuhelin

Festareilla puhelimen näyttö voi mennä helposti rikki tai puhelin voi jopa kadota, joten kannattaa harkita varsinkin uuden ja kalliin puhelimen kotiin jättämistä. Akku ei myöskään kestä älypuhelimissa pitkään ja latauspisteitä on vaikea löytää, kun taas vanhan puhelimen akku voi kestää jopa viikon.

Jos kadotat kaverisi festareilla, ja älypuhelimen akku on loppu, saattaa vanha Nokia 3310 olla pelastajasi. Jos kuitenkin haluat pitää kiinni älypuhelimestasi, kannattaa harkita erilaisten pankkien mobiilisovellusten lataamista siihen. Niiden avulla voit esimerkiksi ottaa luottokortin väliaikaisesti pois käytöstä – jos vaikka epäilet, että hullaannut liiaksi festareilla. Tällaista sovellusta tarjoaa esimerkiksi Aktia.

  • Matkavakuutus

Festareilla sattuu ja tapahtuu, ja matkavakuutus tuo turvaa vahinkojen varalta. Matkavakuutus koskee yleensä myös kotimaanmatkoja, jos kohde on yli 50 km päässä asuinpaikastasi. Jos esimerkiksi sairastut etkä pääsekään matkalle, oli se sitten kotimaan tai ulkomaanmatka, matkavakuutus korvaa sinulle menettämäsi matkakulut.

Tiesitkö että moniin luottokortteihin sisältyy myös matkavakuutus? Usein matkavakuutuksen ehdoissa edellytetään, että matkakulut on maksettu kyseisellä luottokortilla.

Jos sinulla ei ole vielä matkavakuutusta, niin voit vertailla eri luottokorttien etuja ja ominaisuuksia täällä ja löytää sinulle sopivimman luottokortin:

Vertaile kaikkia luottokortteja

  • Autolla liikenteessä? Ota käynnistyskaapelit mukaan!

Telttailualueella tulee usein soitettua musiikkia autosta, ja kun autolla ei ole ajettu useampaan päivään, saattaa akku  kulua yllättävän nopeasti. Kaapelit ovat monelle sunnuntai-illan tai maanantaiaamun pelastus, kun auto ei  festarien jälkeen starttaakaan.

Muutenkin kaapelit on hyvä pitää autossa kaiken varalta. Lisäksi voit olla pelastava enkeli niille, jotka eivät ole valmistautuneet yhtä hyvin kuin sinä! Käynnistyskaapeleita ei kuitenkaan pidä käyttää, mikäli auton valmistaja on sen kieltänyt.

  • Ota mukaan ylimääräisiä vaatteita, kenkiä, ja sadetakki!

Kesäsää on aina ennalta-arvaamaton varsinkin Suomessa, mutta myös ulkomailla. Sadetakki tai -viitta ei vie paljoa tilaa ja tulee usein festareilla tarpeen. Vaatteet ja kengät menevät helposti likaisiksi, märiksi ja jopa käyttökelvottomiksi ja silloin uudet puhtaat vaatteet ovat kullanarvoisia.

Vaikka päivällä on kuuma, niin illaksi ja yöksi lämpötila laskee nopeasti ja silloin tarvitsee kunnolla lämmintä päälle.

  • Muista desinfiointi

Kosteuspyyhkeet, käsidesi ja muut desinfionti- ja puhdistusaineet ovat erittäin tärkeitä festareilla, missä juoksevaa vettä ja saippuaa ei ole aina saatavilla. Suihkuunkaan ei aina pääse: silloin kuivashampoo on erittäin kätevä korvike.

Ota mukaan myös nenäliinoja tai vessapaperia.

Lue myös: Luottokortti on reissaajan kaveri ja 5 syytä miksi luottokortin hankkiminen kannattaa

Hvad tænker du?

Your email address will not be published. Required fields are marked *